Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μία ατάκα του Νίκου Μάνεση ήταν αρκετή για να τον κάνει να τραβήξει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Το πρωί του Σαββάτου (1/10), ο παρουσιαστής αποκάλυψε πως έχει σκοπό να πάρει σύνταξη σε λίγο καιρό και να φύγει οριστικά από την τηλεόραση.

Τα πάντα ανατράπηκαν ωστόσο, όταν την Κυριακή (2/10), ο Νίκος Μάνεσης βγήκε ξανά στην εκπομπή του και εξήγησε πως η ατάκα του περί σύνταξης ήταν απλά ένα κόλπο για να δει αν τον παρακολουθεί το κοινό.

«Χρωστάω κάτι να πω… Εχθές κάποια στιγμή είπα άντε δυο χρόνια έμειναν και μετά θα πάρω σύνταξη. Δεν έχει σημασία αν εγώ θα πάρω σύνταξη ή δεν θα πάρω, είναι δικό μου δικαίωμα και της οικογένειάς μου. Σε δύο χρόνια σταματάω από εδώ, θα πάρω σύνταξη, θα πάω αλλού, θα αλλάξω επάγγελμα; Θα το δω. Το λέω αυτό γιατί έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση. Το έκανα για έναν απλό λόγο. Υπήρξε μια τεράστια ανταπόκριση, μπλόκαρε το σύστημα στα social media, μπλόκαρε το τηλεφωνικό κέντρο, υπήρχε ένα ενδιαφέρον και είμαι υπόχρεος. Το έκανα για να δω αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον.

Από το ξεκίνημα της τηλεοπτικής σεζόν καταγράφεται το εξής, το να υπάρχει το δικό σας μεγάλο ενδιαφέρον και εμείς να καταβαραθρωνόμαστε και λέμε μας παρακολουθούν ή όχι; Τελικά μας παρακολουθείτε. Η περίφημη αυτή είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου, που στήνουν κάμερες απ’ έξω για δηλώσεις. Δεν κάνω δηλώσεις.

Έπαιρναν συγγενείς, φίλοι, γνωστοί, έγινε μια κόλαση. Εχθές πατώσαμε, άσχημο ξύλο. Έχουμε συνηθίσει να τρώμε ξύλο. Επειδή συμβαίνουν πράγματα που προσβάλλουν τη λογική μας, μας αρέσει να κάνουμε διάφορα τρικ και να παίρνουμε απαντήσεις. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, πρέπει να κρατάμε κάποια πράγματα και για εμάς. Δεν δίνω συνεντεύξεις, μιλάω στον κόσμο. Το έκανα για να δω αν υπάρξει ανταπόκριση, υπήρξε ανταπόκριση η οποία δεν καταγράφηκε στην τηλεθέαση», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.

Η τηλεθέαση του Νίκου Μάνεση στον ALPHA

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, η ατάκα του Νίκου Μάνεση για τη σύνταξη καθώς και οι εξηγήσεις που έδωσε μετά, όχι μόνο έπιασαν αλλά κατάφεραν να τον τοποθετήσουν στην πρώτη θέση της πρωινής ζώνης του Σαββατοκύριακου.

Κάπως έτσι ο έμπειρος παρουσιαστής σημείωσε κατά μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 17,9% (16,1 - 17,8 - 18,5 - 15,0 - 15,9 - 15,5 - 16,6 - 18,3 - 24,1 - 21,6 - 21,4 - 17,4 - 15,0) και άφησε για λίγο πίσω του τη Σίσσυ Χρηστίδου με το Χαμογέλα και Πάλι, η οποία έκανε 17,1% (14,5 - 15,7 - 20,8 - 21,4 - 23,3 - 20,4 - 19,3 - 12,3 - 14,6 - 14,0 - 15,2 - 14,1).

Το θέμα είναι τώρα να δούμε αν ο Νίκος Μάνεσης θα καταφέρει να κρατήσει το τηλεοπτικό κοινό ή θα σημειώσει ελεύθερη πτώση την επόμενη εβδομάδα.

Πρωινή ζώνη

  • ΣΚΑΪ: Οι Δεκατιανοί 6,0
  • Mega: Χαμογέλα και πάλι 17,1
  • ALPHA: Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση 17,9
  • STAR: Πέππα το γουρουνάκι 12,7
  • ΑΝΤ1: Υγεία πάνω από όλα 3,6

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Μπλόκαρε το τηλεφωνικό κέντρο...» - Το ειρωνικό σχόλιο της Ελεονώρας Μελέτη για τη... σύνταξη του Νίκου Μάνεση

Αποκλειστικό: Κρίσιμο ραντεβού του ALPHA με τον Νίκο Μάνεση για την επί 5 χρόνια εκπομπή του