Από Πέννυ Μαστοράκου

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα με την ανάρτηση του ηθοποιού Χρήστου Βασιλόπουλου, η οποία αφορούσε αναγγελία για εύρεση ηθοποιών που θα συμμετέχουν σε πρότζεκτ, χωρίς αμοιβή. Πολλά άτομα από τον καλλιτεχνικό κλάδο εξέφρασαν την εναντίωσή τους με την εν λόγω κίνηση, και μέσα σε αυτά ήταν και ο Σωτήρης Χατζάκης.

Ο γνωστός ηθοποιός το πρωί της Παρασκευής 23/9 τοποθετήθηκε στο Mega Καλημέρα και εξέφρασε την δική του άποψη για το ζήτημα της δωρεάν εργασίας.

«Καταπέλτης» ο Σωτήρης Χατζάκης για το συμβάν

«Αυτό το περιστατικό είναι μία θαυμάσια ευκαιρία για να ασχοληθούμε με τα εργασιακά θέματα του χώρου που είναι καυτά. Η ανάρτηση αυτή με βάζει σε σκέψεις και θα ‘θελα να ξέρω ποιος είναι ο παραγωγός που κάνει αυτή την παραγωγή και πώς δεν ξέρουν ότι με το που κάποιος πάει να εργαστεί, ότι υπάρχουν θεσμικοί μηχανισμοί όπως η Επιθεώρηση Εργασίας, που κινητοποιούνται.

Δεν είναι ότι πάω να κάνω εθελοντική εργασία για τη χελώνα καρέτα καρέτα, είναι ότι πάω να εργαστώ κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Εγώ λέω σε αυτά τα παιδιά που έχουν μία απελπισία “Μην πάτε παιδιά! Δεν χρειάζεται να πάτε!”» πρόσθεσε ο Σωτήρης Χατζάκης.

Οι δημόσιες δηλώσεις του Χρήστου Βασιλόπουλου για την αγγελία

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραχώρησε μια τηλεφωνική συνέντευξη το Σάββατο 24/9 στο Χαμογέλα και πάλι θέλοντας να τοποθετηθεί και δημόσια πάνω στην περιβόητη και παρεξηγήσιμη από πολλούς αγγελία, που ανήρτησε.

Ο ηθοποιός εξήγησε με ένα απολογητικό ύφος, πως δεν είχε καμία πρόθεση να εκμεταλλευτεί συναδέλφους του, οι οποίοι είναι σε φάση εύρεσης εργασίας. Με βάση την εμπειρία του λοιπόν και ως μέλος σωματείου ηθοποιών της Αμερικής ανέλυσε το πως λειτουργεί ο χώρος του.

«Υπάρχει φοβερή παραπληροφόρηση. Ξεκινώντας από το γεγονός ότι το πρότζεκτ δεν είναι ταινία. Επίσης, δεν γράφω πουθενά εργασία. Δεν είναι γύρισμα 10 το πρωί με 6 το απόγευμα. Δεν έκανα αυτή την ανάρτηση για να εκμεταλλευτώ κανένα. Έχουν γραφτεί απίστευτα σχόλια».

«Για να φτιάξεις τον φάκελο ενός πρότζεκτ απαιτείται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέσα στον φάκελο μπορεί να έχεις ένα βίντεο ενός λεπτού, που χρησιμοποιείται για να δείξει την οπτική πλευρά του πρότζεκτ. Θεώρησα ότι οι νέοι ηθοποιοί θα έχουν μία πολύ όμορφη εμπειρία στα γυρίσματα του νέου πρότζεκτ. Δεν υπήρχε σχόλιο για εργασία άνευ πληρωμής, γράφει τη λέξη βοήθεια».

«Η ανθρωποφαγία στην Ελλάδα είναι τεράστια. Έχω ακούσει σχόλια μίσους, αλλά και υποστήριξης και αγάπης. Δεν είναι τυχαίο ότι έστειλαν στην παραγωγή πάνω από 100 βιογραφικά μετά από αυτό τον ντόρο. Εάν ένιωθαν ότι ήταν λάθος δεν θα έστελνε κανένας τους. Τους εμπιστεύομαι τους ηθοποιούς».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Παντρεύτηκαν και χώρισαν ένα χρόνο μετά - Η πρώην σύζυγος του Χρήστου Βασιλόπουλου

«Πέθανε στη φυλακή...» - Το δράμα που κρύβει πίσω από το χαμόγελό του ο Χρήστος Βασιλόπουλος