Από Ελένη Μήτση

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει σάλος με μία δημοσίευση, που έκανε ο Χρήστος Βασιλόπουλος στον λογαριασμό του στο facebook, με την οποία ζητούσε από ηθοποιούς να δουλέψουν αμισθί.

Φυσικά και η αγγελία αυτή έφερε αντιδράσεις από πολλούς συναδέλφους του, κατηγορώντας τον ανοιχτά για εκμετάλλευση. Εκείνος ωστόσο δεν βλέπει έτσι το όλο ζήτημα , καθώς σύμφωνα με πληροφορίες όλα οφείλονται στο χαμηλό μπάτζετ της παραγωγής, στην οποία εργάζεται.

Ο λόγος που ο Χρήστος Βασιλόπουλος αναζητάει ηθοποιούς αμισθί

Χρήστος Βασιλόπουλος

Η απάντηση του ηθοποιού στη θύελλα αντιδράσεων, που ξέσπασε μετά την αγγελία του

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία ανάρτηση που έκανε ο ηθοποιός, Χρήστος Βασιλόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μέσα από την οποία αναζητά ηθοποιούς για εργασία, χωρίς αμοιβή.

Η ανάρτηση αυτή συζητήθηκε ιδιαίτερα και έτσι ο ηθοποιός θέλησε να απαντήσει στους επικριτές του με μία νέα ανάρτηση.

«Να σας ενημερώσω εσάς που στάζει φαρμάκι το στόμα σας ότι ούτε εγώ, αλλά ούτε και κανένας από την ομάδα σκηνοθεσίας και παραγωγής θα πληρωθεί. Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να λάβει μέρος και είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή. Οπότε δεν καταλαβαίνω πού είναι η ντροπή και πού το λάθος.

Ίσα ίσα, όσοι θα συμμετάσχουν στο γύρισμα, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια γνωριμία με τον σκηνοθέτη. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω ότι ακόμα και σήμερα, όταν στέλνω τις ακροάσεις μου στους σκηνοθέτες, καταναλώνοντας χρόνο και χρήμα, δεν πληρώνομαι ούτε κι εγώ».

Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε: «Κανείς δεν πρέπει να δουλεύει, ούτε να κάνει πρόβες τσάμπα, ούτε να δουλεύει τσάμπα σε κανονικό γύρισμα σειράς ή στο θέατρο. Εδώ λοιπόν, μιλάμε για ένα μικρό γύρισμα τύπου, μιας ώρας, μιάμιση, στην οποία ο ηθοποιός - σπουδαστής θα έχει την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει στον σκηνοθέτη. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο όλη αυτή η ανθρωποφαγία. Δεν ανάρτησα αυτό το ποστ με σκοπό να εκμεταλλευτώ κανέναν, ίσα ίσα. Πιστεύω ότι όποιος έρθει θα δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό του να εξελιχθεί.

Λυπάμαι ειλικρινά που βλέπω σχόλια νεαρών συναδέλφων, αλλά και πιο έμπειρων, γεμάτα χολή και αρνητισμό. Λυπάμαι για την κουλτούρα και την ανθρωποφαγία της Ελλάδας. Πιστεύω ότι αν είχε αναρτήσει την συγκεκριμένη ανάρτηση κάποιος σκηνοθέτης ή casting director, θα τρέχανε όλοι αυτοί οι ψωνισμένοι ηθοποιοί που έκαναν μια καλοκαιρινή επιτυχία και λένε το μακρύ και το κοντό τους, να αφήσουν βιογραφικό. Αν σας πω πόσες ώρες έχω δουλέψει τσάμπα και δουλεύω ακόμα τσάμπα σε αυτή τη δουλειά, θα κλάψετε.

Δεν κάνουμε μια δουλειά γραφείου, στην οποία έχεις εργοδότη. Όταν θα στείλω την ακρόασή μου στον τάδε σκηνοθέτη, έχω βάλει κι εγώ τον χρόνο μου, τζάμπα. Κανείς όμως, δεν μου εγγυάται ότι θα κλείσω τη δουλειά. Εγώ λοιπόν, τι θα έπρεπε να λέω; Αααα, όχι θα με πληρώσετε για τον χρόνο μου που ξόδεψα για την ακρόαση, αλλιώς δεν την κάνω. Ξυπνήστε, λοιπόν, ξυπνήστε!».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Πέθανε στη φυλακή...» - Το δράμα που κρύβει πίσω από το χαμόγελό του ο Χρήστος Βασιλόπουλος

Αποκλειστικό: Τέλος από το Πρωινό η Δούκισσα Νομικού