Από Πέννυ Μαστοράκου

Ήρθε η μέρα που όλος ο κόσμος, φίλοι συγγενείς και συνεργάτες της, θα πουν το μεγάλο αντίο, σε μία πραγματική σταρ! Την Πέμπτη λοιπόν 22/9 το πρωί γράφεται ο επίλογος για την σπουδαία Μάρθα Καραγιάννη, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 18/9 σε ηλικία 82 ετών, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών (δείτε εδώ τα πρώτα πλάνα).

Η κάμερα του Πρωινού ήταν εκεί, και μεταξύ άλλων, στα πλάνα της είδαμε την αδερφική της φίλη Ντόρα Δούμα (δείτε εδώ τα λόγια της για εκείνη μετά τον θάνατό της) η οποία μίλησε συντετριμμένη στις κάμερες με λόγια που συγκινούν.

Τα πρώτα λόγια της Ντόρας Δούμα στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη

«Εσείς ήρθατε εδώ για τη Μάρθα την Καραγιάννη. Τη Μάρθα σας. Εγώ ήρθα εδώ να αποχαιρετήσω τη Μαρθούλα μου, τη δικιά μου Μάρθα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Δε μπορώ να πω τίποτα άλλο, θα τα πούμε μετά» είπε, υποβασταζόμενη...

Το μεγάλο μυστικό που πήρε στον τάφο της

Λίγες ώρες πριν ειπωθεί το τελευταίο αντίο σε μία εκ των μεγαλύτερων σταρ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Κωνσταντίνου, με τον οποίο η καλλιτέχνιδα διατηρούσε μακροχρόνια σχέση, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα, και μίλησε για την ζωή του πλάι της, αλλά και τον μυστικό που δεν του αποκάλυψε ποτέ.

«Δεν μπορώ να μην πάω στην κηδεία της Μάρθας. Ήμουν κοντά στη Μάρθα αλλά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πούμε στη Ντόρα τη Δούμα. Ήταν ο φύλακας άγγελος της Μάρθας. Για τα 12 χρόνια σχέσης τους ο ποδοσφαιριστής εξήγησε γιατί δεν παντρεύτηκαν αλλά και πόσο ασύμβατες ήταν οι ζωές του. Περισσότερο δεν ήθελα εγώ, μετά δεν ήθελε η Μάρθα. Η Μάρθα ερωτεύτηκε το σανίδι, τα φώτα του θεάτρου και τους συναδέλφους. Ήταν πολύ δεμένη με όλους και με αυτούς έπαιξε και με με όσους δεν έπαιξε.

Εμάς δεν μας “σκότωσε” τίποτα. Άλλο ήταν το θέμα. Ήμουν άταχτος όταν δεν ήμουν με τη Μάρθα. Όταν είσαι με Μάρθα δεν μπορείς να είσαι με καμία άλλη. Ήταν και η Μάρθα μαζί μου. Ήταν δύσκολο να ακολουθήσεις τους ηθοποιούς. Η Μάρθα ήταν με τους φίλους της και εγώ ήμουν μόνος μου. Ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Κώστας Βουτσάς να μου πουν μια κουβέντα σε μια παρέα 10 ατόμων, όλοι θεατρίνοι.

Με ζήλευε, κι εγώ λιγότερο. Είναι ένα μυστικό που το πήρε μαζί της ο λόγος που χωρίσαμε. H Mάρθα ήταν θρησκευόμενη, απλώς δεν ήθελε να υποχρεώνει ανθρώπους να πηγαίνουν στο νεκροταφείο να αφήνουν λουλούδια» είπε μεταξύ άλλων για την μεγάλη σταρ.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Οριστικό! Πότε και που θα γίνει η κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη - Τι θα συμβεί τελικά με την αποτέφρωση

«Αν δεν ούρλιαζα δεν θα γινόταν τίποτα!» - Απίστευτο ξέσπασμα από την αδερφική φίλη της Καραγιάννη Ντόρα Δούμα