Από Στέλλα Μούτσιου

Στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, Mega Καλημέρα, η οποία κονταροχτυπήθηκε στα νούμερα τηλεθέασης με το Happy Day, παραχώρησε συνέντευξη ο Αλέξης Γεωργούλης, ο γνωστός ηθοποιός, την Πέμπτη 15/9 και μίλησε ανοιχτά για τον ρατσισμό και τις λεκτικές επιθέσεις που έχει δεχθεί ως παιδί.

Ο ίδιος έχει εξηγήσει εδώ και χρόνια πως είναι δυσλεκτικός και το ανακάλυψε, μάλιστα, και σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Αυτή ήταν και η αφορμή για να δεχθεί ορισμένα αρνητικά σχόλια κατά την περίοδο που πήγαινε σχολείο, από τους συμμαθητές του και όχι μόνο.

Η αποκάλυψη του Αλέξη Γεωργούλη για το μπούλινγκ που έχει δεχθεί

«Έχω δεχθεί ρατσισμό και bullying επειδή είχα δυσλεξία στο σχολείο. Έλεγαν “βαριέται, είναι χαζός”», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Κάποιος θα έλεγε ότι δεν έχω κάνει έργο στην Ευρωβουλή. Ή δεν έχουν ενημερωθεί ή έχουν άλλον σκοπό. Μία ευρωβουλευτής από την Ισπανία με κοίταξε έντονα, μου είπε “είσαι ηθοποιός, είσαι ο «Σπύρος»”».

Άλλη μία ηθοποιός που μίλησε για τον ρατσιμό που αντιμετώπισε είναι η Μαίρη Ραζή

Πέρα από την Ελένη Κοκκίδου, στην κάμερα της εκπομπής Ποιος ειναι πρωινιάτικα, την Τετάρτη 15/9, μίλησε και η Μαίρη Ραζή, μία ηθοποιός που έχει αφήσει το στίγμα της με τις ερμηνείες της στο θέατρο και στην τηλεόραση. Αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, ωστόσο αυτό που την έχει συγκλονίσει και θέλησε να το μοιραστεί αφορά την καταγωγή της.

Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε για πολλά χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, όμως όταν ήρθε στην Ελλάδα αντιμετώπισε πολλές εκφράσεις του ρατσισμού. Βέβαια, εκείνη ποτέ δεν το έβαλε κάτω και δεν θεώρησε ποτέ πως ο τόπος της θα αποτελούσε πρόβλημα στην καριέρα της και στην προσωπική της ζωή.

«Ήταν πολύ δύσκολο όταν ήρθα από την Κων/πολη γιατί σκεφτείτε κάποιον που αλλάζει όλη του η ζωή, τα φλερτ του, οι φίλοι του. Ζούσαμε μες στη χλίδα κι ήρθαμε εδώ και πουλούσα βιβλία τον πρώτο καιρό και σπούδαζα», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Αίσχος, ντροπή! Δηλαδή όταν μπήκα στην Δραματική Σχολή κι άρχισα αργότερα να δουλεύω, έχω ακούσει ακόμα και πολύ σπουδαίους σκηνοθέτες να λένε άντε μωρή Τουρκάλα, παστρικιά. Το έλεγαν χιουμοριστικά αλλά εμένα με πείραζε. Πολύ αργά έμαθαν οι ηθοποιοί ότι είμαι από την Κων/πολη, το έκρυβα. Το θεωρούσαν ρετσινιά».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Αντίο, βασίλισσά μου» - Το σπαρακτικό αντίο του Σπύρου Φωκά στην Ειρήνη Παππά στο Mega Καλημέρα

«Έχουμε βαρεθεί τα συνηθισμένα και ετοιμάζουμε...» - Ο Ψινάκης "σπάει" τη σιωπή του για την εκπομπή της Πάνια στο Mega Καλημέρα