Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η Μαρία Καβογιάννη αποτελεί μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της. Ο πρώτος της μεγάλος τηλεοπτικός ρόλος, και αυτός που την κατέστησε αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό, ήταν αυτός της οικονόμου της οικογένειας Μαρκάτου, Ασπασίας Βαρδάτσικου στην κωμική σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Λευτέρη Παπαπέτρου, Ντόλτσε Βίτα στο Mega Channel (δείτε εδώ τι αποκάλυψε για την εποχή που γυριζόταν το Ντόλτσε Βίτα).

Τη σεζόν 1998-1999 ήρθε ο επόμενος, ιδιαίτερα γνωστός, πρωταγωνιστικός της ρόλος αυτός της πόρνης Κορίνας Μητροπούλου στη μαύρη κωμωδία του Λευτέρη Παπαπέτρου Εγκλήματα. Η σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία τις σεζόν 1998-2000, ενώ ο ρόλος της Κορίνας ήταν αυτός που συνδέθηκε άρρηκτα με τη σειρά

Ακολούθησαν πολλοί ακόμα μεγάλοι ρόλοι, ενώ φέτος, το τηλεοπτικό κοινό την απολαμβάνει στη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Maestro (δείτε εδώ τη σκηνή της που αποθεώθηκε από το Twitter).

Μαρία Καβογιάννη σύζυγος

O σύζυγος της Μαρίας Καβογιάννη

Η Μαρία Καβογιάννη είναι παντρεμένη εδώ και πάνω από 30 χρόνια με τον Πέτρο Δριτσώνα και έχει μία κόρη την Αντέλλα (Αδελαϊδα) η οποία γεννήθηκε το 1995 (δείτε τη εδώ).

Ο Πέτρος όπως και η Μαρία είχε τελειώσει την ΑΣΟΕ και συνέχιζε στην Παιδαγωγική . Εκεί έγινε η γνωριμία τους. Εκείνος εξάσκησε το επάγγελμα του δασκάλου αλλά μπήκε και στην σχολή Καλών Τεχνών. Ο ίδιος εργάζεται ως γλύπτης. Η Αντέλλα είναι 27 ετών. Η Μαρία ομολογοεί ότι μεγάλωσε μαζί με την κόρη της με την οποία όπως λέει είναι φίλες και λένε τα πάντα μεταξύ τους. Νονά της Αντέλλας είναι η Καίτη Κωνσταντίνου, επιστήθια φίλη της Μαρίας η οποία μένει «δυο βήματα πιο κάτω».

Η ίδια έχει επιλέξει να κρατήσει την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και έτσι δεν έχουμε δει ποτέ φωτογραφία του συζύγου της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Ο Παπακαλιάτης είναι έρωτας...» - Οι αποκαλύψεις της Μαρίας Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Maestro: Δεύτερο επεισόδιο για τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη - Τι τηλεθέαση έκανε (20/10)