Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Σε λίγες ώρες αναμένεται η μεγάλη πρεμιέρα του Maestro, της νέας σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (δείτε εδώ τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο). Πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά θα έχει και η Μαρία Καβογιάννη, η οποία έχει συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τον μεγάλο δημιουργό.

Η ηθοποιός μίλησε στο ΒΗΜΑ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ρόλο που θα ενσαρκώσει, αποκαλύπτοντας πως δε δυσκολεύτηκε καθόλου να πει το «ναι» στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

Οι αποκαλύψεις της Μαρίας Καβογιάννη για το Maestro

Απόψε κάνει πρεμιέρα στο Mega το «Maestro». Αδημονείτε για την πρεμιέρα;

«Αδημονώ και εγώ όπως και το κοινό. Έχω μεγάλη αγωνία να το δω, γιατί είναι μια σειρά που έχει ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχη. Έχει τα εχέγγυο, την εικόνα, την αισθητική, την πλοκή, τους ήρωες μιας ταινίας. Είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο όλο αυτό που δημιούργησε ο Χριστόφορος».

Όταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης σάς έκανε την πρόταση είπατε το ναι χωρίς δεύτερη σκέψη;

«Δέχθηκα πριν ακόμα μου το πει (σ.σ.: γελάει). Δεν μπορώ να σας περιγράφω τη χαρά μου όταν μου έκανε την πρόταση. Η συνεργασία με τον Χριστόφορο είναι ένα ταξίδι χαράς, συγκίνησης. Είναι ευλογία να δουλεύεις μαζί του. Είναι έρωτας, είναι αγάπη, είναι ό,τι ονειρεύεται ένας ηθοποιός»

Γνωριστήκατε στα γυρίσματα του «Ντόλτσε Βίτα». Κοιτώντας πίσω στον χρόνο περιμένατε να εξελιχθεί έτσι η σχέση σας;

«Πάντα πίστευα στον Χριστόφορο. Έβλεπα ότι από μικρός είχε αυτό το ταλέντο. Ήταν φοβερά εργατικό παιδί. Είχε μια αισθητική πολύ υψηλή. Το ένιωθα. Είναι μέσα στην καρδιά μου από τότε. Βέβαια να σας πω ότι έχουμε συναντηθεί και στους “Φρουρούς της Αχαΐας”, όπου εκείνος έπαιζε και εγώ έκανα ένα πέρασμα. Δεν ήμασταν όμως στην ίδια σκηνή. Ξέρετε, μερικοί άνθρωποι περνούν από δίπλα μας, τους βλέπουμε και (κάποια στιγμή γίνονται ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας».

Μαρία Καβογιάννη Παπακαλιάτης

Στη σειρά υποδύεστε μια γυναίκα που βιώνει τη βία μέσα στο σπίτι της. Πώς αντιμετωπίζετε τον ρόλο σας;

«Η Μαρία είναι μια γυναίκα που όταν ανοίγει την πόρτα του. σπιτιού της φαίνεται μια γλυκιά γυναίκα και μπορεί ο κόσμος γύρω της να πιστεύει ότι είναι και μια ευτυχισμένη γυναίκα. Όταν όμως η πόρτα κλείνει τα πράγματα αλλάζουν. Επειδή αυτό που έχει γράψει ο Χριστόφορος συμβαίνει στη ζωή μας, και το έχει αντιμετωπίσει με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία, αυτός ο ρόλος είναι μια κραυγή. Νιώθω μια μεγάλη ευθύνη. Ότι εγώ είμαι το στόμα αυτών των γυναικών. Αυτό και με συγκινεί και με θυμώνει. Νιώθω αυτό που μπορεί να υφίσταται μια γυναίκα που κακοποιείται. Πιστεύω ότι θα ταυτιστούν πολλοί άνθρωποι».

Η ηρωίδα σας θα αντιδράσει ή θα συνεχίσει να υπομένει τη βία;

«Δεν θα σας το αποκαλύψω αυτό. Άλλωστε έχουμε και δεύτερο κύκλο».

Τι είπε ο Παπακαλιάτης για την πρεμιέρα της σειράς

«H σειρά πραγματεύεται την διαφορά ηλικίας στον έρωτα, πραγματεύεται μία παράνομη σχέση, δεν περιγράφω μία χάλια κοινωνία, νομίζω ότι περιγράφω κάποια μοντέλα της κοινωνίας. Αποφάσισα και επέλεξα κάποια πράγματα τα οποία υπάρχουν γύρω μας, προσπάθησα να τα φωτίσω και να τα αφηγηθώ με ένα τέτοιο τρόπο, με κάθε αξιοπρέπεια καλλιτεχνικά, με σεβασμό, απέναντι σε όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Δεν μπορεί να με αφήσει ανεπηρέαστο αυτό που γίνεται» είπε μεταξύ άλλων για την σειρά...

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Έχω αμφισβητηθεί, μου χρέωναν...» - Η σπάνια εξομολόγηση του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για την πορεία του

Απάντησε καταλάθος σε αυτό που αρνήθηκε να πει ο Παπακαλιάτης - Η Μαρίζα Ρίζου έκανε την αποκάλυψη που περιμέναμε για το Maestro