Από Έπη Τρίμη

Αυτή την περίοδο η Αγγελική Λάμπρη η οποία άφησε το στίγμα της ως Αγγέλα στο Παρά Πέντε, δημιούργημα του Γιώργου Καπουτζίδη απέχει από την τηλεόραση και ασχολείται με το θέατρο. Συγκεκριμένα, την εντοπίσαμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου υποδύεται τον ρόλο της Δεσποινίς Τζούλια που είναι γεμάτο προκλήσεις στον οποίο η ηθοποιός δείχνει όλη της τη δυναμική επί σκηνής.(Διαβάστε εδώ τι έχει δηλώσει ο Δημήτρης Πετρόπουλος για το χρυσό πακέτο και την επιτυχία του στο Παρά Πέντε).

Οι αποκαλύψεις της Αγγελικής Λάμπρη

Αγγελική σε πετυχαίνουμε στο Μέγαρο Μουσικής να υποδύεσαι τη «Δεσποινίς Τζούλια», το αριστούργημα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ μαζί με τον Ιάκωβο Μυλωνά και την Αμαλία Κλημοπούλου. Μίλησέ μας για τον ρόλο σου που ήταν και η αφορμή της συνέντευξής μας.

Είμαι παρά πολύ χαρούμενη που υποδύομαι τη Δεσποινίς Τζούλια. Είναι ένα υπέροχο έργο, ένας πολύ ενδιαφέρον ρόλος που σου δίνει την ευκαιρία να αναμετρηθείς με τον εαυτό σου. Η ιδιοσυγκρασία της δις Τζούλια θα έλεγα πως έχει πολλά κοινά με εμένα σαν Αγγελική...

Αυτό το καλοκαίρι ήμουν στο νησί μου, την Κύθνο κάνοντας διακοπές και μια μέρα με παίρνει ο Ιάκωβος και μου πρότεινε αυτόν το ρόλο. Με ξάφνιασε είναι η αλήθεια κι ενώ είχα αποφασίσει να μην κάνω κάτι σχετικά με την δουλειά μας, όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσα να αρνηθώ και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό!

Διακρίνεις κάποιο κοινό στοιχείο στον εαυτό σου με την ηρωίδα σου;

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ είμαι άνθρωπος των άκρων και των αντιθέσεων. Θα κάνω αυτό που θέλω στη ζωή μου, αποδεχόμενη τις συνέπειες των πράξεων μου χωρίς να με νοιάζει τι είναι σωστό και τι λάθος, άλλωστε είναι τόσο σχετικό αυτό για τον καθένα μας…Μεγάλωσα κι εγώ σαν αγοροκόριτσο όπως και η ηρωίδα που υποδύομαι (δις Τζούλια), κι αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο που μας συνδέει!

Μετάνιωσες ποτέ για τις επιλογές σου;

Όχι, δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου και για οτιδήποτε έχω κάνει στη ζωή μου, ακόμη κι αν έφτασα στα άκρα κάποιες φορές! Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, πάλι τα ίδια ακριβώς θα ξαναέκανα γιατί την συγκεκριμένη στιγμή ακολούθησα αυτό που έλεγε η ψυχή μου το μυαλό μου και η καρδιά μου...! Οι επιλογές μου καλές, κακές δεν έχει σημασία είναι αυτές που με έχουν φτάσει στο σήμερα…

Είσαι συναισθηματικός τύπος;

Ναι, είμαι πολύ συναισθηματική, αυθόρμητη και κάποιες φορές παρορμητική! Λειτουργώ πολύ με το συναίσθημα και αυτό μου δίνει μεγάλη ελευθερία θα έλεγα....

Μεγάλωσα σε μια πολύ όμορφη οικογένεια με πολύ αγάπη και ελευθερία. Ο μπαμπάς μου μού έλεγε πάντα κοριτσάκι μου, να κάνεις αυτό που ονειρεύεσαι και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις...

Αγγελική Λάμπρη

Έτσι μεγαλώνεις την κόρη σου;

Ναι, έτσι μεγαλώνω και την Ευτυχία! Προσπαθώ να την κάνω σαν τα μούτρα μου! (γέλια). Είναι πολύ φυσιολογικό βέβαια μιας και μεγαλώνει μαζί μου. Προσπαθώ να την αναθρέψω με απόλυτη ελευθερία και αγάπη. Είναι ένα πολύ χαρισματικό πλάσμα με έντονη προσωπικότητα και έχει από μόνη της όρια σαν παιδί, οπότε εγώ προσπαθώ να την χαλαρώσω...

Πώς κυλάει ένα τυπικό 24ωρο για σένα;

Ασχολούμαι πάρα πολύ με το Ευτυχάκι μου, με το σχολείο της, την καθημερινότητά της, τις δραστηριότητές της κτλ. και πολύ λίγο με την Αγγελική…Είμαι συνεχώς δίπλα της από όταν την έφερα στον κόσμο μεγαλώνοντας την αποκλειστικά εγώ, χωρίς καμία βοήθεια από νταντάδες και γιαγιάδες. Άλλωστε. όταν αποφάσισα ότι ήθελα να γίνω μητέρα ήθελα να το βιώσω 100/%.

Πώς σε βρίσκουμε στα προσωπικά σου;

Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω γι' αυτά θα σου πω πως είμαι πολύ καλά και σε απόλυτη ισορροπία ...και χαμογελάω συχνά (γέλια). Έχω ανθρώπους στην ζωή μου που με κάνουν ευτυχισμένη και χαρούμενη και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Είσαι σε σχέση αυτήν την περίοδο;

Άντε πάλι….δεν θα σου απαντήσω ….δεν σου είπα πριν πως είμαι καλά και χαμογελάω συχνά ! Δεν σου αρκεί;

Τι έχεις να πεις για το κίνημα #metoo και την εμπειρία που βίωσες;

Νομίζω πως μπήκε ένα λιθαράκι σε όλο αυτό. Το γεγονός ότι είσαι καλλιτέχνης και ηθοποιός και ότι θα πρέπει να ακούς να βλέπεις και να μη μιλάς για να πας μπροστά τελείωσε κι όλο αυτό άλλαξε με το κίνημα #metoo.

Το γεγονός πως ο Κιμούλης επαναδραστηριοποιείται επαγγελματικά πώς το εκλαμβάνεις;

Δεν έχεις δικαίωμα να απαγορεύσεις σε έναν άνθρωπο να εργαστεί γιατί υπάρχει και το θέμα της επιβίωσης .

Ποια είναι η σχέση σου με τον Γιώργο Καπουτζιδη πέραν του ότι είναι νονός της Ευτυχίας;

Έχουμε περάσει πολλές εύκολες και δύσκολες στιγμές μαζί, έχουμε στηρίξει ο ένας τον άλλο και είναι ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου.

Αγγελική δίνεις ευκαιρίες στους ανθρώπους;

Ναι, δίνω ευκαιρίες, αλλά δεν συγχωρώ εύκολα. Για μένα κάποια πράγματα είναι απαγορευτικά. Επί παραδείγματι αν αφορά το παιδί μου ή με πληγώσεις για κάτι που το αφορά είναι κάτι που δεν μπορώ ποτέ να συγχωρήσω.

Μετάνιωσες που συμμετείχες στο Survivor;

Όχι, δεν το μετάνιωσα καθόλου. Ήταν κάτι των άκρων και κόντρα σε μένα, γι΄αυτό σου λέω πως είμαι άνθρωπος με ακραίες κάποιες φορές συμπεριφορές. Σήμερα, δεν θα ξαναπήγαινα ακόμη και αν τα χρήματα ήταν πολύ καλά.

Σε στιγμάτισε η συμμετοχή σου στο «Παρά Πέντε»;

Ήταν πολύ φυσιολογικό καθώς η σειρά έκανε πολύ υψηλές τηλεθεάσεις. Επρόκειτο για μια μεγάλη επιτυχία. Παίζεται σε επανάληψη και δεν ξέρω για πόσα χρόνια ακόμη. Υπήρχε φοβερή χημεία και περνούσαμε πολύ καλά στα γυρίσματα, (αυτό το λέμε πολύ συχνά οι ηθοποιοί στα γυρίσματα αλλά δεν ισχύει πάντα).

Όταν λοιπόν υπάρχει πραγματική χημεία θεωρώ πως βγαίνει και στο αποτέλεσμα. Πολλές φορές κάναμε γύρισμα και αυτά που γινόντουσαν πίσω από την κάμερα τα βλέπαμε γραμμένα στο επόμενο επεισόδιο καθώς όλοι μας είμασταν πηγή έμπνευσης. Ήταν μια εξαιρετική στιγμή για όλους τους συμμετέχοντες. Όλο ευχάριστα ευτράπελα ήταν αυτή η δουλειά.

Έχεις βγάλει λεφτά από το Παρά Πέντε;

Ήμουν τυχερή γιατί το «Παρά Πέντε» ήρθε σε μια στιγμή της ζωής μου που ήταν η καλύτερη εποχή της ελληνικής τηλεόρασης, οπότε έβγαλα κάποια χρήματα. Δεν ένιωσα ότι εγκλωβίστηκα από τον ρόλο της Αγγέλας ούτε και είχα ανάλογες προτάσεις, στη συνέχεια. Μετά, έκανα διαφορετικά πράγματα. Δεν έχω κανένα απωθημένο ως ηθοποιός ίσα ίσα που νοιώθω πως έχω υπάρξει και τυχερή!

Πώς θα ήθελες να σε βρουν τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα θα ήθελα να με βρουν πολύ πολύ ερωτευμένη και ο Άι Βασίλης να μου φέρει το δώρο μου …..ξέρει αυτός !

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Κατέληξα σε νοσοκομείο με ενδοφλέβια και πυρετό 40,8!» - O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση του Καπουτζίδη να μην την παρουσιάσει ξανά Eurovision

Λιγότερα από όσα θα περίμενε κανείς - Πόσο κόστισε το «Παρά Πέντε» στο Mega