Από TV24 Team

Το όνομα της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καλή μυθοπλασία και το επιβεβαιώνει κάθε χρόνο με τις δουλειές που επιλέγει. Μπορεί αυτό το διάστημα η Μαρία Φιλίππου να είναι σε περιοδεία με την καλύτερη κωμωδία του καλοκαιριού, τις «Συννυφάδες», όμως την ίδια στιγμή σκέφτεται προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις της και μιλά για τη Γη της Ελιάς (δείτε εδώ ποια είναι τα πρόσωπα που θα μπουν στη σειρά) αποκλειστικά στο TV24.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Μας έχει λείψει και η Μέλπω, από τη «Γη της ελιάς» και ας μην ήταν τόσο θετική ηρωίδα...

«Κάθε χαρακτήρας αλλά και άνθρωπος έχει τα θετικά και τα αρνητικά του».

Δεν ήταν αρνητική, γιατί ίσως και εκείνη να είχε σε έναν βαθμό κάποιο δίκιο.

«Είχε δίκιο και δεν πρέπει να κρίνουμε τους άλλους με τη δική μας λογική. Προσωπικά δεν θα έπραττα ποτέ έτσι, αλλά για να μπορέσω να υποδυθώ αυτόν τον χαρακτήρα θα έπρεπε να τη δικαιολογήσω μέσα μου. Είναι μια γυναίκα μιας κάποιας ηλικίας, η οποία δεν θέλει να αποσυρθεί. Θέλει να υπάρχει. Έκανε ένα λάθος και διεκδικεί τον άντρα της».

Με τη συγγνώμη που λέει στον Λυκούργο θεωρείτε ότι μπορεί να διορθώσει όσα έκανε;

«Αυτό έχει στα χέρια της και είναι η αλήθεια της. Θα μπορούσα να τη σκεφτώ ξανά δίπλα στον Λυκούργο και η Βάνα Δημητρίου πάντα έχει έναν άσο στο μανίκι της αλλά το αναμενόμενο είναι να μην τη δεχτεί ένας Μανιάτης. Το μη αναμενόμενο και το οξύμωρο είναι να τη δεχτεί. Αυτοί λοιπόν οι ρόλοι που έχουν το μη αναμενόμενο στοιχείο μού αρέσουν. Γιατί στη ζωή πόσα πράγματα συμβαίνουν που δεν τα περιμέναμε ποτέ;».

Μαρία Φιλίππου Γη της Ελιάς

Την αγαπάτε τελικά τη Μέλπω!

«Πάρα πολύ. Η μεγάλη μου αντίρρηση σε αυτόν τον χαρακτήρα είναι ότι κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαχειριστεί όπως θέλει τον εαυτό του αλλά δεν μπορεί να εγκαταλείψει το παιδί του. Ακόμα όμως και εκεί προσπάθησα να την καταλάβω. Πνιγόταν. Ήθελε πράγματα που ήξερε πως από τη σχέση της δεν θα μπορούσε να πάρει».

Για να τη δεχτεί πάντως ο Λυκούργος, θα πρέπει να περάσει κάτω από έναν οδοστρωτήρα που ονομάζεται Χάιδω!

«Αυτό θα έχει ακόμα περισσότερη γοητεία. Με τη Στέλα Φυρογένη που υποδύεται τη Χάιδω βρεθήκαμε πριν πολλά χρόνια στο Εθνικό Θέατρο και ήμασταν πολύ αγαπημένες και τώρα που συναντηθήκαμε ξανά ήταν μεγάλη χαρά και για τις δυο μας. Εξαιρετική συνάδελφος και πολύ καλό παιδί».

Όπως και όλοι οι συνεργάτες φαντάζομαι.

«Ο Αντρέας Γεωργίου και ο Κούλλης Νικολάου πάντα δημιουργούν σειρές και κοιτάζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Και αυτό κάνει τη διαφορά».

Ωστόσο, γνωρίζω πως θα κάνετε και μια εμφάνιση και στη νέα σειρά του OPEN «Ερωτας φυγάς».

«Έτσι είναι, αλλά εκεί θα εμφανιστώ σε ένα μόνο επεισόδιο».

Θεατρικά τι ετοιμάζετε;

«Θα είμαι με τον Σπύρο Πούλη και τον Κώστα Αποστολάκη στο θέατρο Αλμα σε ένα υπέροχο έργο του Τζο Ορντον, “Τι λέει ο υπηρέτης”. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αντώνης Λουδάρος και τη μετάφραση και διασκευή ο Πάνος Αμαραντίδης. Σύντομα ξεκινάμε πρόβες. Μαζί μας θα είναι ο Αντώνης Καλομοιράκης, ο Σπύρος Κυριάκος και η Μελίνα Σπετσιέρη. Ευελπιστώ ότι θα περάσουμε έναν υπέροχο χειμώνα. Είμαι σίγουρη ότι στον κόσμο θα αρέσει πολύ».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Το σκοτεινό μυστικό που ενώνει Αλέξη και Χρήστο

Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Η αρχή του τέλους για τους Βρεττάκους! Στα "μαχαίρια" η ισχυρή οικογένεια της Μάνης