Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Mαύρα σύννεφα πέφτουν πάνω από την οικογένεια των Βρεττάκων στη Γη της Ελιάς… Η άλλοτε κραταιά οικογένεια της Μάνης στην κυριολεξία διαλύεται, ειδικά μετά τη σύλληψη της Αθηνάς, αλλά όχι μόνο γι’ αυτό και το περιοδικό Tivi Σίριαλ που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Η αρχή του τέλους για τους Βρεττάκους

Όπως θα δούμε στα νέα επεισόδια της σεζόν που θ’ αρχίσουν σε λίγες μέρες, οι Βρεττάκοι θα περάσουν πολύ δύσκολες μέρες, ενώ η συνοχή της οικογένειας διαλύεται ειδικά μετά την σύλληψη της Αθηνάς και την αποκάλυψη ότι ο Δημήτρης ήταν εραστής της. Ο Ισίδωρος είναι έξαλλος μαζί της και, όπως θα δούμε, στη δίκη ως μάρτυρας είναι καταπέλτης για την Αθηνά.

Σκληρή στάση θα κρατήσει και ο Μάνος αλλά και η Μυρτάλη, η οποία γενικότερα γίνεται ακόμα πιο σκληρή απέναντι σε πολλούς, ακόμα και στην πιο καλή της φίλη και συνέταιρο της, την Ισμήνη (δείτε εδώ τι θα συμβεί μεταξύ τους). Μάλιστα η σχέση της με τον Αλέξη τής βγάζει έναν ακόμα πιο αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα, τον οποίο δύσκολα θα μπορέσουν να αποδεχτούν στην οικογένειά της.

Γη της Ελιάς Μυρτάλη Αλέξης

Ένα ακόμα μέτωπο θα ανοίξει σύντομα σχετικά με τη μικρή Αγγελική. Ο Μάνος με τη Μαρίνα παντρεύονται και παίρνουν τη μικρή κοντά τους με υιοθεσία (δείτε εδώ όλο το ρεπορτάζ). Οι τρεις τους αποτελούν μια πολύ ευτυχισμένη οικογένεια, με τη μικρή να τρελαίνεται με τον Μάνο, που κι αυτός της δείχνει απίστευτη αδυναμία. Όπως είναι όμως φυσικό, η μικρή θα γνωρίσει την πραγματική της μητέρα, την Αντιγόνη. Η πρώτη τους γνωριμία θα τους βρει όλους «μαγκωμένους», αλλά προσπαθούν να περάσουν την άποψη της «καλής θείας».

Η Αντιγόνη, μετά το πρώτο σοκ από τη γνωριμία με την κόρη της, αρχίζει να έχει ενοχές και να σκέφτεται συνέχεια το παιδί. Όχι, δεν μετανιώνει που την έδωσε, αλλά το μητρικό της ένστικτο την οδηγεί συνέχεια κοντά στο παιδί, μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσει να μιλήσει στον Μάνο και θα του πει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να της πουν την αλήθεια και να πάρει αυτή το παιδί. Φυσικά ο Μάνος δεν θα το δεχτεί και τότε ο πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι σφοδρός.

Μαρίνα Μάνος Γη της Ελιάς

Και τα βάσανα δεν σταματούν εκεί. Η αρνητική στάση της Ιουλίας απέναντι στην οικογένειά της, η οποία κατακρίνει συνεχώς την Αθηνά, φέρνει τις πρώτες συγκρούσεις. Τα λόγια που θα ακουστούν είναι βαριά και οι αλήθειες που θα ειπωθούν θα πονέσουν.

Όμως η Ιουλία δεν θέλει να συμβιβαστεί. Θα πει τη γνώμη της και θα φτάσει μέχρι και τον χωρισμό, όπως έχουμε πει, με τον Γιώργη. Αυτή η εξέλιξη θα είναι η χειρότερη για την οικογένεια. Πρώτος και καλύτερος ο Ισίδωρος, ο οποίος μιλάει στην αδελφή του με τα χειρότερα λόγια. Δεν μπορεί με τίποτα να δεχτεί ότι η Ιουλία χώρισε τον Κουράκο εξαιτίας του χειρισμού του με την Αθηνά, πιστεύει ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Λίγο αργότερα, όταν η Ιουλία θα βρεθεί ξανά κοντά με τον Στάθη, ο Ισίδωρος και η Ιουλία θα φτάσουν στα μαχαίρια.

Εκείνος θα την κατηγορήσει ότι τα έκανε όλα για να τα ξαναφτιάξει με τον Στάθη, τον οποίο μάλιστα δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό. Είναι γνωστή η αντιπάθειά του για τον Καπερνάρο και τώρα πιστεύει ότι αυτός είναι για άλλη μια φορά η αιτία που η αδελφή του χαλάει τη ζωή της, κάτι που δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι! Οι Βρεττάκοι από εδώ και στο εξής θα βρίσκονται σε μια συνεχή κόντρα, με εγωισμούς και λάθη τωρινά αλλά και από το παρελθόν!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς: Ο εφιάλτης της Αθηνάς ξυπνά - Η γυναίκα που έρχεται για να της καταστρέψει τη ζωή

Γη της Ελιάς: Άνω κάτω η ζωή της Χάιδως - Ο χαρακτήρας που θα την καταστρέψει