Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Με ένα καυτό απρόσμενο φιλί μεταξύ της Μυρτάλης και του Αλέξη έκλεισε ο πρώτος κύκλος της σειράς «Η γη της ελιάς». Μια εξέλιξη που μας άφησε όλους άφωνους, καθώς κανείς δεν περίμενε από εκεί που δεν ήθελε να τον βλέπει στα μάτια της, τώρα να τον θέλει σαν τρελή. Κάπως έτσι θα εξελιχθεί και η σχέση του Αλέξη με τον Χρήστο... ανατρεπτικά!

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Η μια ανατροπή μετά την άλλη έρχεται στα νέα επεισόδια της «Γης της ελιάς». Η Βάνα Δημητρίου έχει βάλει όλη της τη μαεστρία για να μην είναι τίποτα προβλέψιμο. Με μια διαφορά: Πάντα ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες. Ετσι θα γίνει και στην περίπτωση του Αλέξη με τον Χρήστο.

Αν και γράφτηκε ότι ο Αλέξης σκοτώνει τον Χρήστο και μάλλον επειδή στο τρέιλερ δείχνει να κρατάει έναν μπαλντά και κάτι να κόβει (δείτε εδώ το trailer), αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Μάλιστα θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

Η μυστήρια σχέση του Χρήστου και του Αλέξη στη Γη της Ελιάς

Ηθελημένα ή μη, ο Αλέξης θα μείνει στο πλευρό του Χρήστου και μάλιστα θα αναπτυχθεί μεταξύ τους μια πιο φιλική σχέση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο Αλέξης φυσικά και βλέπει εχθρικά τον Χρήστο, δεν θα μπορούσε άλλωστε να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη, για τη σχέση του με τη Μυρτάλη.

Η Μυρτάλη δημιουργεί μια σχέση πάθους με τον Αλέξη, μια σχέση κυρίως σαρκική, η οποία σιγά-σιγά αρχίζει να εξελίσσεται. Ο Χρήστος από την άλλη έχει τα δικά του προβλήματα που έχουν να κάνουν με το μαγαζί, με το παρελθόν του, αλλά και με την επίθεση που θα δεχτεί μέσα στο μαγαζί του.

Γη της Ελιάς Αλέξης Χρήστος

Και εδώ επίσης να σας ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για επίθεση εναντίον του Χρήστου από τη μαφία, άλλος ήταν ο στόχος. Ο Χρήστος λοιπόν αρχίζει και απομακρύνεται από τη Μυρτάλη, που ούτως ή άλλως επρόκειτο για μια σχέση χαλαρή, όπως φάνηκε. Ο Αλέξης από την άλλη κάνει σκέψεις άσχημες για τον Χρήστο, αλλά πάντα κάνει πίσω, ενώ η συμπεριφορά του Χρήστου δεν τον ενθαρρύνει για να του επιτεθεί.

Ο Χρήστος είναι πολύ φιλικός μαζί του, θέλει μάλιστα να τον βοηθήσει. Έτσι αυτό που θα τους ενώσει πιο πολύ είναι η κίνηση του Χρήστου να φτιάξει τις προϋποθέσεις για να έχει ο Αλέξης ένα καλύτερο μέλλον. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης δεν υπάρχει πλέον περίπτωση να πάρει πίσω την άδειά του και να εξασκήσει το επάγγελμα που έκανε.

Ωστόσο θα πρέπει κάτι να κάνει, δεν μπορεί για πάντα να κάνει το γκαρσόνι στην ταβέρνα. Σ’ αυτό το σημείο ο Χρήστος γίνεται στήριγμά του, του βρίσκει μια σχολή για σεφ, τον παροτρύνει και τον βοηθάει να φοιτήσει εκεί και στη συνέχεια να δουλέψουν μαζί. Ο Αλέξης από εδώ και στο εξής του... χρωστάει και μένει δίπλα του σαν φίλος και συνεργάτης!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Η αρχή του τέλους για τους Βρεττάκους! Στα "μαχαίρια" η ισχυρή οικογένεια της Μάνης

Γη της Ελιάς: Ο εφιάλτης της Αθηνάς ξυπνά - Η γυναίκα που έρχεται για να της καταστρέψει τη ζωή