Από TV24 Team

Ο Μανώλης Γεραπετρίτης, ήταν ο δικαστής στο πολύκροτο δικαστήριο της Ελένης Σταμίρη στις «Άγριες μέλισσες» αλλά από την επόμενη χρονιά θα φορέσει άσπρη ρόμπα. Θα είναι γιατρός στο «Κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη (δείτε εδώ τι συνέβη με το βαν της παραγωγής) και παρόλο που ο ρόλος του θα έχει αρνητικό πρόσημο, εκείνος θα μας χαρίσει κορυφαίες στιγμές υποκριτικής.

Ο ηθοποιός, επιστρέφει στη μικρή οθόνη και εν μέσω γυρισμάτων αποκαλύπτει τα σχέδιά του αποκλειστικά στο περιοδικό TV24. Και δεν είναι λίγα…

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Οι αποκαλύψεις του Μανώλη Γεραπετρίτη για το Κόκκινο Ποτάμι

Μας έχετε συνηθίσει σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες! Μετά τις «Αγριες μέλισσες», σειρά έχει το «Κόκκινο ποτάμι», για το οποίο μάλιστα έχετε ήδη ξεκινήσει γυρίσματα.

«Ήταν μια υπέροχη πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Μου είπαν από την παραγωγή πως με είδαν στην ταινία “Σμύρνη μου αγαπημένη” και πως τους ταίριαζα για έναν ρόλο παιδιάτρου, διευθυντή νοσοκομείου. Κλείσαμε ένα ραντεβού, συζητήσαμε, με είδε και ο κύριος Μανούσος Μανουσάκης, έκανα και ένα δοκιμαστικό και αμέσως εκείνος έδωσε εντολή να πάω να υπογράψω».

Μανώλης Γεραπετρίτης Κόκκινο Ποτάμι

Ενσαρκώνετε τον Πέτρο Βλαχογιάννη λοιπόν.

«Έναν γιατρό στον οποίο πηγαίνει το άρρωστο παιδί της η Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση). Κάπως έτσι θα έρθει σε επαφή και με το υπόλοιπο καστ. Σε αντίθεση με τον Πέτρο Βλαχογιάννη που κυνηγάει τη δόξα και το χρήμα, στο νοσοκομείο υπάρχει και ο Δημοσθένης, ένας καλός και ευσυνείδητος γιατρός, ο οποίος και θα έρθει σε επαφή με την Ιφιγένεια. Για την ακρίβεια θα φιλοξενήσει μια φίλη του την Ιφιγένεια και μοιραία θα μπλεχτεί ένα ειδύλλιο μεταξύ τους».

Να υποθέσω πως Πέτρος και Δημοσθένης δεν θα αργήσουν να έρθουν σε αντιπαράθεση;

«Λογικό δεν είναι; Αυτοί οι δύο ήρωες θέλουν διαφορετικά πράγματα».

Η συνεργασία σας με τον Μανούσο Μανουσάκη πώς ήταν;

«Δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξαιρετική. Βγάζει τον καλύτερο εαυτό των ηθοποιών χωρίς να τους πιέζει. Μετρ στο είδος του, σέβεται όλους τους συνεργάτες και είναι πάντα εκεί όταν κάποιος τον χρειαστεί. Δεν είναι τυχαίο που είναι τόσα χρόνια στον χώρο, υπογράφοντας τις μεγαλύτερες παραγωγές κάθε χρόνο. Ισως αξίζει να αναφερθεί πως είχα συνεργαστεί μαζί του ξανά στο “Αγγιγμα ψυχής”».

Αντικειμενικά πάντως, ο ρόλος του Πέτρου είναι κόντρα σε ό,τι κάνατε μέχρι σήμερα.

«Αυτούς τους ρόλους όμως αναζητούμε εμείς οι ηθοποιοί και αυτοί είναι που στην ουσία μας προσδιορίζουν. Χαίρομαι που ανταποκρίθηκα στις απαιτήσεις του ρόλου και εύχομαι το κοινό να ευχαριστηθεί το αποτέλεσμα».

Έχετε και άλλα τηλεοπτικά σχέδια;

«Θα συμμετέχω σε μια ακόμη μεγάλη παραγωγή της ερχόμενης σεζόν, αλλά ακόμα δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα. Είμαι σίγουρος όμως πως θα τραβήξει όλα τα βλέμματα των απανταχού τηλεθεατών».

Θεατρικά τι θα κάνετε;

«Θα συνεχίσουμε με τη Μιμή Ντενίση και όλο αυτό τον καταπληκτικό θίασο, την παράσταση “Και από Σμύρνη, Σαλονίκη”. Θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για έναν μήνα αλλά και στην Κύπρο. Παρόλο που είχα πρόταση και για άλλη παράσταση, απάντησα αρνητικά. Η Μιμή Ντενίση μού έκανε την τιμή να με πάρει στο θεατρικό της έργο και μετά να μου γράψει ρόλο για την ταινία. Δεν θα την άφηνα ποτέ».

Έμαθα πως υπάρχει περίπτωση η παράσταση αυτή να γίνει ταινία. Ισχύει;

«Ναι, υπάρχει πιθανότητα να γίνει. Αν συμβεί αυτό, είμαι σίγουρος πως το κοινό θα μαγευτεί ακόμα περισσότερο καθώς θα έλεγε κανείς πως τα περισσότερα κομμάτια της παράστασης είναι κομμάτια της ίδια της ιστορίας. Η Μιμή Ντενίση δεν σταματά να δουλεύει και να προάγει την ιστορία του τόπου μας προς τα έξω. Αγαπά την Ελλάδα και θέλει να τη διαφημίζει. Βάζει την ψυχή της σε κάθε δουλειά».

Εκτός όμως από το θεατρικό, η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» θα περάσει στη μικρή οθόνη.

«Ναι, θα γίνει μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, θα προβληθούν για πρώτη φορά σκηνές που δεν παρουσιάστηκαν στην ταινία».

Μανώλης Γεραπετρίτης σειρά Open

Εχετε μεγάλη αγάπη και στον κινηματογράφο! Θα σας δούμε σύντομα σε αυτό το μέσο;

«Θα είμαι στη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για τον Ιωάννη Καποδίστρια που θα υποδυθεί ο Μιχάλης Σαράντης. Εγώ θα κάνω τον Ιωάννη Κωλέττη. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη στο Ναύπλιο. Πρόκειται για συμπαραγωγή Ελλάδας, Ελβετίας και Ρωσίας».

Άρα πολύ δημιουργικός θα είναι και ο επόμενος χειμώνας!

«Κάνω ό,τι μπορώ. Βάζω αγάπη και μεράκι σε ό,τι κάνω και η αλήθεια είναι πως το κοινό με έχει αγαπήσει. Εχω μάθει να υποκρίνομαι μόνο στην τέχνη μου. Το σίγουρο είναι πως το κοινό θα απολαύσει σειρές υψηλών προδιαγραφών και την επόμενη σεζόν».

Δεν θα μου αρνηθείτε να ολοκληρώσουμε αυτή την όμορφη κουβέντα με μια μαντινάδα!

«Την αφιερώνω σε όλους τους αναγνώστες σας. Τα ωραιότερα πράγματα που έχουμε στη ζωή μας, δεν τα θωρούν τα μάτια μας, τα νιώθει η ψυχή μας. Δεν έχει η αγάπη σύνορα δεν την (ε)πιάνει νόμος, όπου περάσει και διαβεί, είναι ανοιχτός ο δρόμος».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Κόκκινο Ποτάμι: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της σειράς του Μανούσου Μανουσάκη - Τα πρώτα πλάνα

Γη της Ελιάς - αποκλειστικό: Όλη η αλήθεια για την συμμετοχή του Ανδρέα Γεωργίου στη σειρά