Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Την εβδομάδα αυτή, η Σούλα από το «Σε ξένα χέρια» θα βρει λύσεις για όλα όσα έχει κληθεί από την αρχή της σεζόν να αντιμετωπίσει. Η Ρένια Λουιζίδου περιμένει τη δικαίωση της ηρωίδας της και μιλάει στο TV24 για όλα όσα θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς (δείτε εδώ πότε θα προβληθεί).

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Οι αποκαλύψεις της Ρένιας Λουιζίδου για το Σε Ξένα Χέρια

Αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά της ΕΡΤ1!

«Έγινε από πέρυσι μια αρχή και φέτος έκανε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο αύξησε τις προσδοκίες για την επόμενη σεζόν. Ηταν πολύ μεγάλο το άλμα της, μπήκε για τα καλά στον χάρτη του τηλεκοντρόλ σε ό,τι αφορά στην ψυχαγωγία και κατά συνέπεια τη μυθοπλασία. Το φετινό πρόγραμμα αγαπήθηκε από το κοινό, φάνηκε από τον τρόπο που ανταποκρίθηκε. Νομίζω ότι η δημόσια τηλεόραση έκανε αυτό που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό».

Πιστεύετε όμως οτι έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου ότι μπορεί πλέον να απολαύσει καλή μυθοπλασία και στην ΕΡΤ;

«Δεν είναι πράγματα αυτά που χτίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρώτα απ΄ όλα, το να μπει κανείς στον χάρτη της μυθοπλασίας είναι ένα τεράστιο βήμα και νομίζω πως η ΕΡΤ το πέτυχε αυτό. Άρα δεν φταίει ο κόσμος, δεν φταίει το κοινό που αναζητούσε αλλού την μυθοπλασία, αλλά το ίδιο το κανάλι που τόσα χρόνια, δεν το είχε τολμίσει. Ή αλλιώς εμείς για αυτό που του προτείναμε. Όταν βρέθηκε το περιεχόμενο, βρέθηκε και το κοινό».

Φέτος όμως ήταν ίσως και η δική σας καλύτερη χρονιά! Ξεκινήσατε με τον «Βαρδιάνο στα σπόρκα». Παρακολουθήσατε την αποδοχή του κόσμου;

«Δεν έχω δικά μου μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άρα το παρακολούθησα από άλλους και οφείλω να πω ότι όπου βρίσκεται η ωραία ιδέα, βρίσκονται και οι άνθρωποι που θα την υποστηρίξουν. Το κείμενο του Παπαδιαμάντη, ο Μανούσος Μανουσάκης, το υπέροχο καστ και ο ακόμα πιο υπέροχος ρόλος της Σκεύως συνετέλεσαν στο να γίνει αυτή η σειρά μαγική. Το αγαπήσαμε, το υπερασπιστήκαμε και βάλαμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό».

Ρένια Λουϊζίδου Σε Ξένα Χέρια

Κάπου διάβασα πως η ερμηνεία σας ήταν μεθυστική!

«Εγραψαν πολλά ωραία σχόλια εκείνη την περίοδο και ευχαριστώ πολύ τον κόσμο. Είναι μια τάση του κόσμου να εκφράζεται πολύ θερμά μέσα από τα μέσα δικτύωσης, όμως όταν υπάρχει το έδαφος, δεν μπορεί να μη βγει κάτι καλό».

Τι θυμάστε έντονα από εκείνη την περίοδο των γυρισμάτων του «Βαρδιάνου»;

«Ηξερα το διήγημα και το αγαπούσα πολύ, άρα όταν μου το πρότεινε ο Μανούσος δεν το σκέφτηκα ούτε για δευτερόλεπτο. Είπα απλά το «ναι». Συνολικά θα ήθελα να μιλήσω για μια τέλεια εμπειρία, παρόλο που ήταν απαιτητικά τα γυρίσματα. Έγινε μέσα στο κατακαλόκαιρο, με 45 βαθμούς κελσίου και ενώ εμείς φοράγαμε θυμάμαι τσεμπέρια. Αλλά έτσι είναι τα γυρίσματα στην Ελλάδα. Ετσι τα ζούμε».

Την αγαπήσατε τη Σκεύω;

«Την αγάπησα πάρα πολύ! Πολύ ωραίος τύπος γυναίκας. Το έλεγε η καρδιά της...».

Και της Σούλας η καρδιά το λέει όμως στα «Ξένα χέρια».

«Ναι και εκείνης. Δεν έχει κάνει υπερβάσεις όπως η Σκεύω, όμως ναι, είναι μια γυναίκα που το λέει η περδικούλα της. Είναι μια γυναίκα που επίσης παλεύει. Της έχουν πάει όλα κάπως στραβά στη ζωή, τώρα πάει κάτι να αλλάξει».

Θα της δώσει λέτε η ζωή την ευκαιρία που της αξίζει;

«Για φινάλε πάμε, κωμωδία κάνουμε, άρα θα μας δώσουν και μια χαρά».

Εχει ανακοινωθεί το παιδί που έχει με τον Φεγκούδη. Θα υπάρξουν εξελίξεις ως προς αυτό;

«Εχει πολλές εκκρεμότητες η ζωή της Σούλας. Εχει το παιδί της, το εγγόνι της, έχει και την προσωπική της ιστορία με τον Φεγκούδη. Εχει περάσει δύσκολα. Εγώ θα ήθελα και στα τρία δικαίωση. Δεν λέω τι θα συμβεί στο τελευταίο επεισόδιο, απλά τι θεωρώ εγώ πως της αξίζει».

Ομως αν ευτυχήσει η Σούλα με τον Φεγκούδη, τι θα γίνει με τα παιδιά τους που επίσης αγαπιούνται;

«Αυτό είναι ένα θέμα. Δεν μπορώ να πω τι θα γίνει στο τέλος, αλλά θεωρώ πως θα δικαιώσουμε την κεντρική ηρωίδα, την Τόνια».

Εχει δικαιωθεί στα νούμερα η σειρά;

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι θέασης και πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πρόβλημα στο να μετρήσουμε την τηλεθέαση. Θα πρέπει να αλλάξει ο ορίζοντας του πώς μετράμε την τηλεθέαση. Ας μου επιτραπεί να τονίσω, πως η σειρά είχε ατυχή προγραμματισμό. Είχε ξεκινήσει στις 22.00 το βράδυ, απέναντι από προγράμματα που είχαν ήδη το κοινό τους από προηγούμενα χρόνια ή από προγράμματα που ξεκίνησαν νωρίτερα και είχαν ήδη συγκεντρώσει μια σημαντική μερίδα του κόσμου.

Αρα δεν θα μπορούσε να έχει ιδιαίτερη τύχη. Ξεκίνησε “πνιγμένη”. Μετά μετακόμισε στη ζώνη των 19.00 χάνοντας και το κοινό που είχε μαζέψει από τις 22.00. Δεν μου ταίριαζε αυτή η σειρά για την απογευματινή ζώνη. Ομως θα συμβαίνει και αυτό. Οταν σε πέντε κανάλια υπάρχουν τόσο πολλές σειρές, είναι λογικό να υπάρξει ένας κατακερματισμός».

Η επόμενη σεζόν θα σας βρει στην τηλεόραση;

«Ακόμα δεν το ξέρω αυτό. Εχω προγραμματίσει τα θεατρικά μου πλάνα αλλά επειδή όσο περνούν τα χρόνια το να τα συνδυάζω και τα δύο αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Μην ξεχνάμε πως στην πλειονότητά τους οι σειρές έχουν γίνει πλέον καθημερινές, άρα είναι εξ ορισμού δύσκολο να έχεις καθημερινό γύρισμα και το βράδυ παραστάσεις. Και πάλι όμως δεν είναι κάτι σίγουρο. Παλιά όταν κάναμε τηλεόραση, γυρίζαμε ένα επεισόδιο την εβδομάδα, τώρα αυτό είναι σπάνιο. Ξεκινάνε από δυο επεισόδια και πάνω.

Αυτό έχει εκτοξεύσει τις χρονικές απαιτήσεις και το καθιστά κάθε χρόνο και πιο δύσκολο, πέρα από το γεγονός οτι εγώ έχω πλέον μεγαλώσει για να κάνω τις ταρζανιές που έκανα στα 25 και στα 30 μου. Αυτό βέβαια και για τους νεότερους ήταν πιο δύσκολο. Εμείς στα “Ξένα χέρια” είχαμε να παράξουμε πέντε επεισόδια την εβδομάδα, ήταν καθημερινή σειρά. Αλλάζει λίγο το τοπίο στη δουλειά μας και πρέπει να προσαρμοστούμε πάνω σε αυτό. Ακόμα λοιπόν δεν ξέρω αν θα καταφέρω να αναλάβω και ένα όγκο δουλειάς στην τηλεόραση».

Θεατρικά λοιπόν πού θα είστε;

«Θα συνεχίσουμε τις “Μάγισσες του Σάλεμ” που παίζαμε και πέρσι με τον Ακη Σακελλαρίου, τον Νικήτα Τσακίρογλου, την Ιωάννα Παππά κα για Οκτώβρη και Νοέμβρη σε κεντρικό θέατρο της πόλης και μετά από τον Δεκέμβρη θα κάνω κάτι άλλο για το οποίο θα μιλήσουμε αργότερα».

Και η Χαρά Χάσκα; Πάει; Τελείωσε;

«Ηδη είναι το θαύμα της ιατρικής είναι η Χαρά Χάσκα. Θα γεννήσει και το παιδί του Πώποτα, τι άλλο να κάνω; Είχε μείνει μια εκκρεμότητα ανάμεσα σε αυτούς τους δυο ανθρώπους αλλά τώρα πια ολοκληρώσαμε τον κύκλο».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αποκλειστικό: Στροφή στην κωμωδία για το Mega - Η νέα σειρά που θα κυκλοφορήσει την επόμενη σεζόν

Στα χνάρια του Mega και ο ΑΝΤ1 - Η σειρά που θα γυριστεί στη Μάνη