Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Τριάντα και πλέον σειρές έκαναν πρεμιέρα φέτος στην ιδιωτική και τη δημόσια τηλεόραση. Κάποιες ολοκληρώθηκαν, κάποιες άλλες όμως θα ρίξουν και επίσημα την αυλαία τους σε δύο περίπου μήνες όπου και θα ολοκληρωθεί η τηλεοπτική σεζόν.

Το TiVi Σίριαλ που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα από σήμερα (12/5), δεν θέλει να σας κρατά σε αγωνία και έτσι σας πληροφορεί παρακάτω, αναλυτικά, για την ημερομηνία που θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο κάθε αγαπημένης σας σειράς.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Το μέλλον των ελληνικών σειρών

ALPΗA

«Σασμός»: Οποια πέτρα και αν σηκώσεις, όποιο περιοδικό και αν ανοίξεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην γράφει για τον «Σασμό», τη σειρά που κατάφερε να κλείσει μέσα χιλιάδες τηλεθεατών. Ο έρωτας του Αστέρη και της Αργυρώς καθώς και η ίντριγκα των οικογενειών τους, έβαλε τη σειρά στην πρώτη θέση του τηλεοπτικού κοινού και πλέον όλοι περιμένουν το συγκλονιστικό φινάλε που όπως λένε θα είναι ιδιαίτερα δραματικό. Το κοινό θα απολαύσει το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν στις 5 Ιουλίου αφού η σειρά θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά (δείτε εδώ πώς θα τελειώσει η σειρά).

Σασμός φινάλε

«Ασε μας ρε μαμά»: Στις 5 ή 6 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί και η σειρά που σκηνοθετεί με μαεστρία και χιούμορ ο Πιέρρος Ανδρακάκος. Η «μαμά» Ρωξάνη Ταβουλαρέα και η οικογένειά της θα δώσουν έως τότε ένα τέλος στην ιστορία της Ελλης και του Δημήτρη που έχει απασχολήσει από τις αρχές της χρονιάς το κοινό της ιστορίας, όμως, όπως όλα δείχνουν, το τέλος θα είναι ευχάριστο για όλους. Αναμείνετε στον καναπέ σας για τη συνέχεια.

Άσε μας ρε μαμά φινάλε

«Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»: Τηλεόραση χωρίς μουρμούρα, φαγητό χωρίς αλάτι, λέει ο λαός της τηλεόρασης κι εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του, αφού επί εννέα συναπτά έτη βλέπουμε με την ίδια αγάπη τη συγκεκριμένη σειρά του ALPHΑ. Το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» λοιπόν, που πλέον προβάλλεται με διπλό επεισόδιο κάθε Κυριακή, θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Ομως μη μου απογοητεύεστε. Η σειρά θα επανέλθει στις μικρές μας οθόνες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μάλιστα δριμύτερη, με τη Βέλη μητέρα, την Καίτη μονίμως έξαλλη, τη Βούλα συγγραφέα και με τη βούλα και τη σοφία στο πλευρό του άντρα της.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα φινάλε

«Ψέματα»: Η νέα μας τηλεοπτική συνήθεια έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες, όμως κατάφερε να αφυπνίσει ένα σημαντικό μέρος των τηλεθεατών. Καθώς όμως μιλάμε μόνο για 10 επεισόδια, τα «Ψέματα» θα βγουν στην επιφάνεια στις 7 Ιουλίου.

Ψέματα ALPHA

STAR

«Τρία μίλια»: Γελιέστε αν νομίζετε πως τα «Τρία μίλια», η καθημερινή δραματική σειρά του STAR, θα ρίξει αυλαία σε ένα με δύο μήνες. Η σειρά που κερδίζει διαρκώς τηλεοπτικό κοινό στη ζώνη που προβάλλεται, θα παίζει σχεδόν για όλο το καλοκαίρι. Και κάπως έτσι, το κανάλι της Κηφισιάς θα κερδίσει το κοινό που θα είναι απογοητευμένο από τα φινάλε των αγαπημένων του σειρών. Η ιστορία της Δρακονήσου και ο έρωτας των δύο αδελφών, του Στέφανου και του Μιχάλη, για τη νέα γιατρό του νησιού, τη Φωτεινή, θα γεμίσει με χρώμα και συναισθήματα το φετινό καλοκαίρι όλων.

Τρία μίλια φινάλε

ΑΝΤ1

«Αγριες μέλισσες»: Μετά από πολλές κακουχίες, πολέμους, λιμούς και καταποντισμούς, οι αδελφές Σταμίρη και η οικογένεια των Σεβαστών θα χαιρετήσουν με δόξα και τιμή κοινό και κριτικούς στις αρχές του Ιουλίου. Η σειρά που άνοιξε ξανά τον δρόμο για τη μυθοπλασία και δη τις καθημερινές σειρές, ολοκληρώνεται αφήνοντας στους λάτρεις της μυθοπλασίας μια σημαντική παρακαταθήκη.

Άγριες Μέισσες φινάλε

«Super mammy»: Ο Μάρκος Σεφερλής σύστησε με τον δικό του τρόπο την αγγλική μυθοπλασία στο κοινό της χώρας και όπως πάντα προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Η ιστορία της Χαρίκλειας και των πέντε της παιδιών θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου (πιθανό φινάλε 12/6), ενώ, όπως λέγεται, τελικά η σειρά δεν θα πάρει το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν λόγω των αρνητικών σχολίων που δέχτηκε στα πρώτα επεισόδια προβολής της.

Super Mammy φινάλε

MEGA

«Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα»: Θα γίνει ο γάμος της Λίζας και του Αλφρεντ ή δεν θα γίνει; Οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου είχαν την ιδέα να μεταφέρουν το θεατρικό τους έργο στη μικρή οθόνη και το όλο εγχείρημα θεωρήθηκε πολύ πετυχημένο.

Το κοινό λάτρεψε τις καταστάσεις γέλιου που διαδραματίζονταν κάθε Παρασκευή βράδυ, όμως προς το παρόν έχει μείνει με την απορία για το πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις των ζευγαριών στο εξής. Της Λίζας και του Αλφρεντ, του Μπουκουράν και της Πένυς, του Λυκούργου και της Λίτσας. Αν μας ρωτάτε πάντως, κουφέτα θα φάμε στο τελευταίο επεισόδιο που θα προβληθεί στις 27 Μαΐου.

Συμπέθεροι από τα Τίρανα φινάλε

«Η γη της ελιάς»: Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα που έχει αφήσει η Βάνα Δημητρίου και να προλάβει να μάθει κανείς μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου που θα ολοκληρωθεί η καθημερινή σειρά του μεγάλου καναλιού. Για τη διαμάχη της Βασιλικής με τη μητέρα και τον αδελφό της; Για το αν θα παντρευτεί η Χάιδω με τον Λυκούργο, για το αν θα κάνει παιδί η Ιουλία ή για το αν θα πιάσει ο Γιώργης Κουράκος τον Αλέξη; Είμαστε σίγουροι πως μέχρι το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν τα περισσότερα από αυτά τα ερωτήματα θα έχουν απαντηθεί και οι δημιουργοί της σειράς θα έχουν δημιουργήσει ακόμα τόσα.

Γη της Ελιάς φινάλε

OPEN

«Σ’ αγαπώ μεν… αλλά»: Γέλιο μέχρι δακρύων προκάλεσε η κωμωδία του OPEN με πρωταγωνιστές τον Παύλο και τη Δάφνη. Το ζευγάρι που γνωρίζετε πλέον πόσο πολύ αγαπιέται και όλοι όσοι τους περιβάλλουν από την αρχή της χρονιάς, θα μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες τους έως τις 28 Μαΐου.

Σ'αγαπάω μεν αλλά φινάλε

ΕΡΤ1

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»: Το πιο όμορφο αλλά μονίμως σε σύγχυση, χωριό της τηλεόρασης, ο «Πλάτανος» ρίχνει αυλαία στις 27/5 αλλά προκαλεί το πιστό του κοινό να ακολουθήσει τη σειρά και την επόμενη -τρίτη- σεζόν αφού οι εξελίξεις τρέχουν. Βλέπε: Ιταλοί, έρωτας Κανέλου προς Χρύσα, γάμος Τζίμη με Κική, Παναγής που θέλει να γίνει πατέρας κ.ά. Ο σκηνοθέτης της σειράς, Αντρέας Μορφονιός, έχει πολύ δουλίτσα, όπως καταλαβαίνετε!

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο φινάλε

«Σε ξένα χέρια»: Στις 27/5 ολοκληρώνεται και η σειρά του Στέφανου Μπλάτσου που κέρδισε το κοινό για το ξεχωριστό καστ του (Γιάννης Μπέζος, Ρένια Λουιζίδου, Βάσω Λασκαράκη, Χριστίνα Αλεξανιάν κ.ά.). Η απαγωγή ενός βρέφους έγινε η αφορμή για να έρθουν κοντά τρεις διαφορετικές οικογένειες και να διαπιστώσουν πως τελικά δεν ήταν τόσο άγνωστες μεταξύ τους όπως νόμιζαν.

Σε ξένα χέρια φινάλε

«Η τούρτα της μαμάς»: Τα πιο ωραία και κεφάτα τραπέζια της τηλεοπτικής μας ζωής, αυτά που με χιούμορ και μεράκι οργάνωναν κάθε εβδομάδα οι Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου, ολοκληρώνονται στα τέλη Ιουνίου.

Θα μας λείψουν πολύ οι σπαρταριστοί διάλογοι των ηρώων την ώρα που απολάμβαναν τις γεύσεις της Καίτης Κωνσταντίνου ενώ ο Τάσος γκρίνιαζε για τα λεφτά που είχε δώσει προκειμένου το γεύμα να γίνει πραγματικότητα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός: «Επιστρέφει» ο Πετρής - Συγκίνηση για τους Βρουλάκηδες

Γη της Ελιάς: Δύσκολες στιγμές για την Ευτυχία - Η είδηση που την έχει σοκάρει