Από Ελένη Μήτση

Προσωπικές απόψεις και προβληματισμούς του μοιράστηκε ο Αντώνης Κανάκης την Πέμπτη 22/9 μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook συγκρίνοντας γεγονότα, που διαδραματίζονται στην Ελλάδα και στο θεοκρατικό ισλαμικό Ιράν.

Ο παρουσιαστής εξύμνησε την ηρωική απόφαση των γυναικών εκεί να επαναστατήσουν και να εξεγερθούν στο καταπιεστικό καθεστώς, που ζουν, τη στιγμή που στη χώρα μας η θέση της γυναίκας υποβαθμίζεται. Μάλιστα δε δίστασε να κάνει λόγω για τα ριάλιτι αγάπης, στα οποία βλέπουμε πολλές γυναίκες να ξεδιπλώνουν στοιχεία του εαυτού τους. Αναφέρεται άραγε πλαγίως στους επικούς καβγάδες του GNTM, που βλέπουμε τελευταία;

Η ανάρτηση του Αντώνη Κανάκη για τα γεγονότα που εξελίσσονται στο Ιράν

«Αυτές τις ημέρες εξελίσσεται μία άκρως σημαντική και πιθανώς ιστορική κοινωνική εξέγερση. Οι γυναίκες στο θεοκρατικό ισλαμικό Ιράν, ρισκάρουν και θυσιάζουν αν χρειαστεί τη ζωή τους, προκειμένου να λάβουν τέλος επιτέλους οι θηριωδίες που διαπράττονται εναντίον τους στο όνομα της θρησκείας. Δέος για το θάρρος τους και ελπίδα για αλλαγή.

Υ. Γ. Παράλληλα ρίχνεις μια ματιά στα «κοινωνικά» θέματα που απασχολούν τη δική μας επικαιρότητα, με πρωταγωνιστές προσβλητικά για τη γυναίκα ριάλιτι, “influencers”, κόντρες και δεξιώσεις και σε πιάνει θλίψη».

Κανάκης για Ιράν

Στο μεταξύ οι ''Αρβύλα'' ήρθαν αντιμέτωποι με βαρύ πρόσθημο

Μόλις λίγους μήνες μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και τη διαρροή πορνογραφικού υλικού, η ομάδα των Ράδιο Αρβύλα έχει να αντιμετωπίσει μία ακόμη σοβαρή υπόθεση, η οποία ωστόσο αυτή τη φορά θα τους κοστίσει και μάλιστα πολύ ακριβά.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Κανάκης και η ομάδα του καλούνται να πληρώσουν αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ για τα σχόλια που είχαν κάνει σε ένα συγκεκριμένο βίντεο πριν από χρόνια στην εκπομπή.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή είχε μεταδώσει απόσπασμα από την ομιλία του Απόστολου Κενανίδη, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, με τους Ράδιο Αρβύλα να σχολιάζουν τη χροιά της φωνής του.

Ράδιο Αρβύλα πρόστιμο

Η πλευρά του Απόστολου Κενανίδη είχε ζητήσει να υπάρξει επανόρθωση από τους παρουσιαστές καθώς η φωνή του παρουσίαζε μια φυσική αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στον λάρυγγα. Ωστόσο, η επανόρθωση αυτή δεν έγινε ποτέ και το πρώτο δικαστήριο είχε επιδικάσει ποσό 100.000 ευρώ ηθική ικανοποίηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και δημοσιεύματα, το προηγούμενο καλοκαίρι βγήκε η οριστική απόφαση από το Εφετείο και οι Αρβύλα κατέβαλαν τελικά στον Απόστολο Κενανίδη 30.000 ευρώ.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Εξελίξεις με το Ράδιο Αρβύλα - Η απόφαση για το κενό που άφησε ο Παναγιωτόπουλος

Ράδιο Αρβύλα: Η απόφαση του ΑΝΤ1 για την πρεμιέρα του Αντώνη Κανάκη