Από Ελένη Μήτση

Πριν από σχεδόν 3 μήνες έφυγε από τη ζωή η θρυλική και καταξιωμένη σε Ελλάδα και εξωτερικό ηθοποιός Ειρήνη Παππά. Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε μεγάλη θλίψη τόσο κοινό της, όσο και στον κόσμο, που παρευρέθηκε στο τελευταίο αντίο.

Το Σάββατο 22/10 τελέστηκε το τρισάγιο στη μνήμη της ηθοποιού στο Μοσχάτο και στο ''Σχολείον Ειρήνη Παπά'', σε φιλικό κύκλο. Στο τρισάγιο έδωσαν το παρόν σπουδαίοι ηθοποιοί, όπως ο Μανούσος Μανουσάκης, Μίνως Μάτσας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Λυδία Κονιόρδου, Γιώργος Λιάνης, Βασίλης Πουλαντζάς και Γιάννης Μετζικώφ.

Φωτογραφίες από το τρισάγιο της Ειρήνης Παππά

Ειρήνη Παππά - Τρισάγιο

Το συγκινητικό αντίο του ανιψιού της ηθοποιού

Tο πρωί της Τετάρτης 14/9 έγινε γνωστή μια πολύ δυσάρεστη είδηση σχετικά με μία νέα απώλεια στον καλλιτεχνικό χώρο και αυτή δεν είναι άλλη από τον θάνατο της ηθοποιού Ειρήνης Παππά.

Η ηθοποιός είχε χαράξει μια μακρά πορεία στην ηθοποιία έχοντας καταφέρει μάλιστα να κάνει γνωστό το όνομα της και εκτός των Ελληνικών συνόρων. Αυτό, που πολλοί δεν ήξεραν ωστόσο είναι το γεγονός, πως ο ηθοποιός Aίαντας Μανθόπουλος ήταν συγγενής και μάλιστα ανιψιός της εκλιπούσας.

Μάλιστα το Super Κατερίνα επικοινώνησε μαζί του λίγο μετά την θλιβερή είδηση, κάνοντας την πρώτοι σε εκείνον γνωστή, εκφράζοντας παράλληλα λόγια καρδιάς για εκείνη.

«Τον τελευταίο καιρό έλειπα στο εξωτερικό. Έχω επιστρέψει στην Ελλάδα λίγες μόλις μέρες. Έλειπα για τουλάχιστον ένα τρίμηνο λόγω μιας επιχείρησης που έχω στο εξωτερικό και δεν γνώριζα τα θέματα υγείας της. Είχα άλλα θέματα.

Δεν είχα επικοινωνήσει μαζί του, βρισκόμουν σε άλλες επαγγελματικές δυσκολίες. Είναι πλήγμα για τον παγκόσμιο πολιτισμό ο θάνατός της.

Η Ειρήνη ήταν ένα πλάσμα έξω από τα όρια της Ελλάδας. Ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα η Ειρήνη. Έλαμπε με το ήθος της, το θάρρος της και την αγάπη της για την Ελλάδα».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Την χάζευα με θαυμασμό» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ολυμπίας Κρασαγάκη μετά τον θάνατο της Ειρήνης Παππά

«Αντίο, βασίλισσά μου» - Το σπαρακτικό αντίο του Σπύρου Φωκά στην Ειρήνη Παππά