Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Το τελευταίο αντίο στην κορυφαία Ειρήνη Παππά θα πουν σήμερα (17/9) λίγο μετά τις 12:00 μ.μ, φίλοι και συγγενείς στο Χιλιομόδι Κορίνθου. Εδώ και λίγη ώρα, ο κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στην εκκλησία και έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες εικόνες.

Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 14/9 στα 96 της μετά από τη μάχη με το Αλτσχάιμερ. Η Ειρήνη Παπά γεννήθκε σε οικογένεια δασκάλων, όπως ο παππούς της, οι γονείς της και η θεία της που την επηρέασαν στη μόρφωσή της. Η μητέρα της Ελένη Λελέκου, από το γένος Πρεβεζάνου, ήταν δασκάλα, από την οποία είχε ακούσει πολλά παραμύθια και ιστορίες.

Ο πατέρας της Σταύρος Λελέκος ήταν καθηγητής κλασικού δράματος, υπήρξε διευθυντής στο σχολείο του Σοφικού Κορινθίας και την έμαθε να διαβάζει αρχαίους Έλληνες. Οι γονείς της είχαν τέσσερα κορίτσια.

Εικόνες από την κηδεία της Ειρήνης Παππά

Ειρήνη Παππά θάνατος
Ειρήνη Παππά κηδεία

Κηδεία Παπά Ηλίας Ψινάκης
Κηδεία Παπά Τάκης Ζαχαράτος
Κηδεία Παπά Αίας Μανθόπουλος
Κηδεία Παπά Μανουσάκης

Η ζωή της Ειρήνης Παπά

Ανιψιός της είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μανούσος Μανουσάκης, γιός τής αδελφής της Δέσποινας. Επίσης ανιψιός της είναι και ο ηθοποιός Αίαντας Μανθόπουλος, γιος της αδελφής της Ευαγγελίας.Το 1947 παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Άλκη Παππά (1922-2018), με τον οποίο χώρισαν το 1951, αλλά διατήρησε μέχρι και σήμερα το επίθετό του.

Η ίδια προτιμούσε να γράφει το επίθετο με ένα «π», δηλαδή «Παπά» (όπως στα αγγλικά «Irene Papas»). Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο γάμος τους διήρκεσε από το 1943 έως το 1947

Η ίδια είχε αποκαλύψει το 2004 στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, μετά τον θάνατο του Μάρλον Μπράντο, ότι υπήρξε μεταξύ τους μια μακρά και «μυστική αγάπη». Η ίδια είχε πει ότι είχαν συναντηθεί το 1954 στη Ρώμη. Όπως είπε τον εκτιμούσε πολύ, ήταν το «μεγάλο πάθος της ζωής της» και συναντήθηκαν για τελευταία φορά το 1999 στην Αθήνα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Ακόμα δεν την σκέπασε το χώμα...» - Το ξέσπασμα του Αίαντα Μανθόπουλου για όσα γράφονται για την Ειρήνη Παππά

«Την χάζευα με θαυμασμό» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ολυμπίας Κρασαγάκη μετά τον θάνατο της Ειρήνης Παππά