Από Στέλλα Μούτσιου

Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει απόλυτα τι αισθάνεται για τον θάνατο της Ειρήνης Παππά, ωστόσο πολλά από τα αγαπημένα της πρόσωπα, αλλά και άνθρωποι που απλώς έτυχε να την γνωρίσουν, προσπαθούν μέσα από τα social media να εκφράσουν την θλίψη τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος έζησε στο πλευρό της μοναδικές στιγμές, όμως λίγα λόγια θέλησε να πει και η Ολυμπία Κρασαγάκη, η γνωστή φωτογράφος, την οποία γνώρισε στο Παρίσι πολλά χρόνια πριν και την φωτογράφισε στην Αθήνα αρκετά αργότερα.

Το μήνυμα της Ολυμπίας Κρασαγάκη για την Ειρήνη Παππά

«Την Ειρήνη Παππά την είδα για πρώτη φορά στο σπίτι του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Παρίσι το 1993. Ήρθε απευθείας από τη Ρώμη, μαζί της είχε φέρει την ωραιότερη τούρτα κάστανο που έχω φάει ποτέ. Στην παρέα κυριαρχούσε το αγέρωχο βλέμμα της και το δυνατό της γέλιο. Την χάζευα με θαυμασμό από απόσταση. Ενδιάμεσα πήγαινα κρυφά στη κουζίνα προς το ψυγείο και έτρωγα λίγο από το ονειρεμένο γλυκό κάστανο.

Χρόνια αργότερα στην Αθήνα την ξανά συνάντησα για να την φωτογραφίσω. Η αυστηρή, δυναμική της ματιά δεν είχε αλλάξει. Της είπα για την πρώτη μας συνάντηση στο Παρίσι, τον Βαγγέλη και την τούρτα κάστανο από τη Ρώμη…

Οι αναμνήσεις της γλύκαναν το αγέρωχο βλέμμα της. Βυθίστηκε σε μια καρέκλα στη μέση του τίποτα και χαμογέλασε», έγραψε χαρακτηριστικά στο προφίλ της.

Ειρήνη Παππά
Instagram / Ολυμπία Κρασαγάκη

Το "αντίο" του Λάκη Λαζόπουλου

Η Ειρήνη Παππά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη παρακαταθήκη για όσα έκανε στο θέατρο εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Η απώλεια της θα είναι μεγάλη κάτι, που αποδεικνύεται από την πρώτη ημέρα, που έγινε γνωστός ο θάνατός της με τα social media να έχουν κατακλυστεί με μηνύματα στη μνήμη της. Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν και ο ανιψιός της, ο οποίος είχε παίξει σε πολύ γνωστό σίριαλ αλλά και ο Λάκης Λαζόπουλος με μια ανάρτηση, που έκανε την Πέμπτη 15/9 στο instafram.

Λαζόπουλος - Παππά

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Αντίο, βασίλισσά μου» - Το σπαρακτικό αντίο του Σπύρου Φωκά στην Ειρήνη Παππά

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής - Η ΕΡΤ ετοιμάζει μοναδικό αφιέρωμα για Καζάκο και Ειρήνη Παππά