Από Ελένη Μήτση

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μπορεί να έχει δει τη ζωή να αλλάζει δραματικά τον τελευταίο έναν χρόνο με τις καταγγελίες σε βάρος του βιασμό και απόπειρα βιασμού, να τον στέλνουν στη φυλακή και μέχρι και σήμερα να μην έχει τελειώσει με τα δικαστήρια και τις καταθέσεις.

Στήριγμα του σε όλη αυτήν την κρίση είναι η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου αλλά και ο μοναχογιός τους, Δημήτρης. Φαίνεται πως πατέρας και γιος έχουν ιδιαίτερη σχέση και αυτό αποτυπώθηκε από ένα γράμμα, που είχε γράψει ο πρώτος πριν 3 χρόνια στο παιδί του.

Τα συγκινητικά λόγια του ηθοποιού έχουν διαρρεύσει μέσα από την εκπομπή ''Super Κατερίνα'' την Παρασκευή 23/9.

Το γράμμα που έγραψε ο Πέτρος Φιλιππίδης στον γιο του Δημήτρης

«Αυτό που θαυμάζω εγώ δεν είναι κάποιος γνωστός, δεν είναι κάποιος επώνυμος, δεν είναι κάποιος μεγάλος -και στην ηλικία-, είναι κάποιος μικρός, πολύ μικρός που αντιπροσωπεύει μια μεγάλη, πολύ μεγάλη μερίδα του μελλοντικού μας κόσμου, του κόσμου ολόκληρου, του παρόντος αλλά κυρίως του μέλλοντος. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Δημήτρης Φιλιππίδης, γιος του Πέτρου Φιλιππίδη και της Ελπίδας Νίνου, της Ευαγγελίας του Νίκου και της Ελένης».

«Σε θαυμάζω παιδί μου και μέσα από τον θαυμασμό μου σε εσένα θαυμάζω όλη τη νέα γενιά. Όλους τους νέους ανθρώπους που είμαι σίγουρος ότι πέρα από τις αντιξοότητες, τις άθλιες συνθήκες παγκοσμιοποιημένης διαβίωσης, θα βγείτε καθαροί, μεγάλοι, ώριμοι, δημιουργικοί, επαναστάτες και ελεύθεροι. Σου εύχομαι να μην μοιάσεις καθόλου στους πατεράδες σου, να ανοίξεις ένα δρόμο δικό σου, γιατί πρέπει και γιατί μπορείς».


«Παιδί μου μην ακούς κανέναν παρά μόνο την καρδιά σου, άκου τη σωστά και αυτή θα σε οδηγήσει στο φως. Αυτόν θαυμάζω λοιπόν εγώ, σε αυτόν ελπίζω, σε αυτόν επενδύω, σε αυτόν ποντάρω, σε αυτόν στοιχηματίζω, σε αυτόν και σε όλους τους συμμαθητές σου. Το μόνο που χρειάζεστε και εσύ και οι «φίλοι σου» είναι η ευχή μου. Αυτή την έχετε. Βοηθήστε μας να βγούμε στο φως μαζί σας. Για όση ζωή μας απομένει. Γιατί η ζωή είναι δική σας. Με την αγάπη μου, ο πατέρας σου».

Εξοργισμένος έξω από το δικαστήριο ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης (14/4) ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε στο δικαστήριο (δείτε εδώ βίντεο από την άφιξή του), ενώ λίγο νωρίτερα είχε φτάσει ο γιός του, Δημήτρης, ο οποίος αντέδρασε έντονα όταν είδε μπροστά του να τον πλησιάζουν τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του, έχουν εκφράσει την ξεκάθαρη στήριξή τους προς τον γνωστό ηθοποιό από την πρώτη μέρα που έγιναν γνωστές οι καταγγελίες.

Με το που είδε τις κάμερες, ο Δημήτρης Φιλιππίδης δυσανασχέτησε και είπε: «Σοβαρευτείτε ρε!».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Κοιμόταν σπίτι του!» - Ξέσπασμα άνευ προηγουμένου από τον δικηγόρο του Φιλιππίδη για τον Μπιμπίλα

Η αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη στις καταθέσεις του πρώην φίλου του, Σπύρου Μπιμπίλα