Από Ελένη Μήτση

Το τελευταίο αντίο στην αείμνηστη ηθοποιό Μάρθα Καραγιάννη ειπώθηκε την Πέμπτη 22/9 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, με τους συνεργάτες και θαυμαστές της να φτάνουν από νωρίς στο σημείο.

Στη συνέχεια της ημέρας και συγκεκριμένα κατά το απόγευμα, όπως έγινε γνωστό μέσα από την εκπομπή Live news η τέφρα της Μάρθας μεταφέρθηκε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, μιας και αυτή ήταν η τελευταία της επιθυμία, καταγράφοντας της και με ιδιόχειρο τρόπο.

Μεταφέρεται στη Ριτσώνα η σορός της Μάρθας Καραγιάννη

Συγκινημένη η Άννα Φόνσου στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη

Η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή στα 82 της και σκόρπισε απέραντη θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της, καθώς όπως είχε εξηγήσει και ο Μάκης Δελαπόρτας, η ηθοποιός δεν ήταν τόσο άσχημα στην υγεία της ώστε να αναμένεται αυτή η εξέλιξη.

Παρόλα αυτά, όλο συγκεντρώθηκαν για να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών και η κάμερα του Πρωινού απαθάνατισε μερικά από τα πρόσωπα που παρευρέθηκαν, ενώ οι ρεπόρτερ απέσπασαν κάποιες δηλώσεις τους για την σπουδαία αυτή γυναίκα.

«Αντίο. Τίποτα άλλο. Όταν χάνεις έναν άνθρωπος δικό σου, όπως ήταν για μένα η Μάρθα που μεγαλώσαμε μαζί και είμαστε μαζί από 15 χρονών, δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο», είπε αρχικά η Άννα Φόνσου.

«Στο πιο θηλυκό ελληνικό πλάσμα που έβγαλε ποτέ ο ελληνικός κινηματογράφος. Μία γυναίκα που είχε μία απίστευτη γείωση με την πραγματικότητα και πάλι μπορεί να ήταν ονειρική για όλο τον ανδρικό πληθυσμό», δήλωσε έπειτα ο Δημήτρης Παπάζογλου.

Και ο Μάκης Δελαπόρτας κατέληξε: «Για μένα η Μάρθα δεν ήταν απλά μία συνάδελφος, ήταν φίλη, πραγματικά, της καρδιάς μου. Από μικρό παιδί κοντά της μέχρι το τέλος».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μάρθα Καραγιάννη: Τα πρώτα πλάνα από το νεκροταφείο πριν από το τελευταίο "αντίο"

Με χαμηλωμένο βλέμμα και μαυροφορεμένος - Ανείπωτος θρήνος για τον Δημήτρη Σούρα στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη