Από Ελένη Μήτση

Το μεγάλο ταξίδι για τη Μάρθα Καραγιάννη έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, με την ηθοποιό να αφήνει πίσω της μια μεγάλη παρακαταθήκη μέσα από την καριέρα, που χάραξε στον χώρο της ηθοποιίας.

Το τελευταίο αντίο αναμένεται να ειπωθεί στη θρυλική ηθοποιό, ωστόσο σάλο έχει προκαλέσει η επιθυμία της να αποτεφρωθεί, η οποία μάλιστα συνάντησε κάποια πρακτικά εμπόδια. Όπως έγινες γνωστό, μέσα από την εκπομπή Live news την Τρίτη 20/9 η ίδια είχε αφήσει ένα χειρόγραφο μήνυμα καταγράφοντας την επιθυμία της, το οποίο και διαβάστηκε στον αέρα της εκπομπής.

Το τελευταίο χειρόγραφο μήνυμα της Μάρθας Καραγιάννη

«Εγώ η Μάρθα Καραγιάννη του Χαριλάου και της Δόμνας επιθυμώ όταν φύγω από αυτό τον κόσμο αντί να ταφώ, να καώ».

Όλες οι εξελίξεις για την αποτέφρωση της Μάρθας Καραγιάννη

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ώρες για το όνομα της αείμνηστης Μάρθας Καραγιάννη, η οποία έφυγε από τη ζωή και από εκείνο το σημείο και ύστερα υπάρχει στον αέρα μια παραφιλολογία για την επιθυμία της να αποτεφρωθεί.

Το ζήτημα παρά τις δυσκολίες λύθηκε και μέσα από την εκπομπή Super Κατερίνα την Τετάρτη 21/9 έγιναν γνωστές κάποιες εξελίξεις για την καύση της ηθοποιού, από τον ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα, ο οποίος είχε στενή σχέση μαζί της και γνωρίζει τις πιο κρυφές της επιθυμίες επί του θέματος.

«Αύριο στις 12 θα βρεθούμε όλοι για το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη μας Μάρθα Καραγιάννη. Στις 12:00, στο Α΄ Νεκροταφείο. Μόλις τελειώσει η τελετή μετά θα φύγει η σορός και θα την συνοδεύσουν η Ντόρα Δούμα και η Ελένη η γυναίκα μου. Θα πάνε στη Ριτσώνα, όπου θα γίνει η καύση. Μετά την καύση θα παραλάβω προσωπικά την στάχτη.

Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση να μιλάω γι’ αυτά τα πράγματα, πιστέψτε με. Είμαι και συναισθηματικά φορτισμένος και άυπνος. Την Τρίτη, πιθανώς, θα πραγματοποιήσουμε την τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη. Θα μου επιτρέψετε αυτή τη στιγμή να μη σας πω ακριβώς τι θα γίνει.

Θέλει μια διαδικασία για να σκορπίσουμε την στάχτη της, δεν είναι πάρα πολύ εύκολο. Θα γίνει αυτή η διαδικασία.

Όλα αυτά είναι γραμμένα από τη Μάρθα Καραγιάννη, είναι επιθυμίες της Μάρθας και εμείς, οι φίλοι της, οι κολλητοί της, δεν κάνουμε τίποτα άλλα από τις επιθυμίες της. Δεν ήταν άθεη η Μάρθα. Η Μάρθα σε όλη της τη ζωή έψαχνε να καλύψει τον Θεό. Τι γράφουν τα sites ότι ήταν άθεη;

Απλά δεν ήθελε το τελετουργικό κομμάτι. Υπάρχουν άτομα που το δέχονται και άτομα που δεν το δέχονται. Η πιο δύσκολη στιγμή εσείς πιστεύετε ότι είναι όλα αυτά που περάσαμε. Η πιο δύσκολη στιγμή θα είναι η στιγμή της Τρίτης».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Οριστικό! Πότε και που θα γίνει η κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη - Τι θα συμβεί τελικά με την αποτέφρωση

«Αν δεν ούρλιαζα δεν θα γινόταν τίποτα!» - Απίστευτο ξέσπασμα από την αδερφική φίλη της Καραγιάννη Ντόρα Δούμα