Από TV24 Team

Η ώρα της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή 11 μέρες πριν, έφθασε. Από λεπτό σε λεπτό ξεκινά η πομπή με την σορό να κατευθύνεται προς το Αββαείο του Γουέστμινστερ για την κηδεία, με την παρουσία ηγετών από όλο τον κόσμο και μελών της βασιλικής οικογένειας.

Η πομπή ξεκίνησε από το Ουέστμινστερ Χολ, όπου επί 5 ημέρες η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Σταμάτησε σήμερα (19/) το πρωί, στις 8:30 ώρα Ελλάδος.

Ξεκίνησε η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Πηγή iefimerida.gr

"Χάος" πάνω από το φέρετρό της

Λίγες μέρες πριν την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία πραγματοποιείται την Δευτέρα (19/9) και θα προβληθεί ζωντανά (δείτε εδώ πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ), ένα περιστατικό ήρθε να ταράξει τους υπεύθυνους της κηδείας.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας ήταν αρκετός για να προκαλέσει χάος σε όλη τη βασιλική φρουρά, όταν πλησίασε το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ και το ακούμπησε.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε γύρω στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) μπροστά σε δεκάδες που περίμεναν στην ουρά για να αποτίσουν τα σέβη τους στην Ελισάβετ.

Ο άνδρας βγήκε από τη γραμμή, ανέβηκε στα σκαλιά και άγγιξε το φέρετρο προτού τεθεί υπό κράτηση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, ανέφερε ο Guardian.

Αμέσως, οι άνδρες της ασφάλειας συνέλαβαν τον άνδρα και τον απομάκρυναν από το φέρετρο: «Η Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας συνέλαβε έναν άνδρα στην αίθουσα του Γουέστμινστερ μετά από αναταραχή», σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

The Crown: Η μεγάλη απόφαση των δημιουργών μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Τους "τρέλανε" όλους με την ατάκα της για την Βασίλισσα Ελισάβετ - Έχει φροντίσει να μείνει αξέχαστη η Σοφία Δανέζη του Big Brother