Από Ελένη Μήτση

Από τη στιγμή, που έγινε γνωστός ο θάνατος του Κώστα Καζάκου τα social media και οι εκπομπές έχουν κατακλυστεί από αφιερώματα και δηλώσεις στη μνήμη του σπουδαίου ηθοποιού, που ''έσβησε'' στα 87 του χρόνια.

Το τελευταίο αντίο θα ειπωθεί την Δευτέρα 19/9, αφού έγινε γνωστό πως ο ηθοποιός δεν επιθυμούσε να κηδευτεί. Η επιθυμία του φυσικά και εισακούστηκε και έτσι όσοι τον αγαπούσαν θα είναι εκεί να τον αποχαιρετήσουν. Συγκινητική είναι επίσης και η ανακοίνωση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τον αξεπέραστο καλλιτέχνη.

Το αντίο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τον Κώστα Καζάκο

«Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τον Κώστα Καζάκο, ένα σπουδαίο ηθοποιό της γενιάς του αλλά και ένα σπουδαίο άνθρωπο με πληθωρική προσωπικότητα που ξεχώριζε για την ευγένεια, το ήθος, την καλλιέργειά του. Ο Κώστας Καζάκος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής, δάσκαλος υπήρξε ένα ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, ένας ιδεολόγος της ζωής και της τέχνης αλλά και ένας μειλίχιος, απλός άνθρωπος, πάντα «παρών» στην τέχνη του αλλά και στη δημόσια ζωή.

Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς, με μακρόχρονη θητεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και αφήνει πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη.

Συνεργάστηκε 3 φορές με το ΚΘΒΕ:

«Θείος Βάνιας» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου και με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο(1993)

«Εκάβη»/ «Κύκλωπας» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, Γιάννη Ρήγα (2001)

«Ο κύριος Πούντιλα κι ο δούλος του, ο Μάττι» του Μπέρτολοτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο (2010)

Το ΚΘΒΕ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην σύζυγό του Τζένη Κόλλια, στα παιδιά και στους οικείους του».

ΚΘΒΕ - Αντίο στον Καζάκο

Η πραγματική αιτία πίσω από τον θάνατο του Καζάκου

Απέραντη θλίψη σκόρπισε η είδηση για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου σε όλη τη Ελλάδα, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που άφησε σπουδαίο έργο πίσω του και όλοι θα τον θυμούνται για τις ερμηνείες του.

Ο ίδιος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και έτσι ήρθε στο φως της δημοσιότητας η επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατό του.

«Ο Κωνσταντίνος Καζάκος εισήχθη στο Γ.Ν.Α « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» στις 26-7-2022 με αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαίως, όπου και σήμερα Τρίτη 13-9-2022 απεβίωσε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας. Τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του», έγραφε.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Στα μάτια της έβλεπε την Καρέζη - Η τρυφερή σχέση του Κώστα Καζάκου με την εγγονή του Τζένη

Τον έκανε με τη 2η γυναίκα του - Με μαύρο μακρύ μαλλί και μούσια ο γιος του Κώστα Καζάκου