Από Ελένη Μήτση

Το τελευταίο αντίο αναμένεται να ειπωθεί στον μεγάλο ηθοποιό Κώστα Καζάκο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 13/9 μετά από τη μάχη, που έδινε παλεύοντας με διάφορα προβλήματα υγείας.

Από την στιγμή, που έγινε γνωστή η είδηση θανάτου, τα μηνύματα από τους χρήστες του twitter έχουν πέσει ''βροχή'', προαναγγέλλοντας πως θα είναι πολλοί εκείνοι, που θα παρευρεθούν στο τελευταίο αντίο, που θα ειπωθεί την Δευτέρα 19/9.

Η ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την τελετή αποχαιρετισμού στον Κώστα Καζάκο

«Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Κώστας μας, ο Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους.

Η οικογένειά του και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλούν όλους τους φίλους του, όλο τον κόσμο που τον αγάπησε για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, στον άνθρωπο και τα ιδανικά του, στην αποχαιρετιστήρια τελετή που οργανώνεται στο Αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 19.00».

Καζάκος κηδεία

Το αφιέρωμα της ΕΡΤ για τον Κώστα Καζάκο

Θλίψη έχει σκορπίσει από την Τρίτη 13/9 η είδηση, πως ο Κώστας Καζάκος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του την οικογένειά του αλλά και το κοινό, στο οποίο είχε χαρίσει μοναδικές ερμηνείες σε τηλεόραση και θέατρο.

Πέραν από τις καλλιτεχνικές επιτυχίες του, ο κόσμος γνώριζε και πολλά στοιχεία για την προσωπική του ζωή. Όλα αυτά λοιπόν, αλλά και αθέατα κομμάτια της ζωής του θα δούμε στο αφιέρωμα που θα προβάλλει η ΕΡΤ2 την Τετάρτη 14/9 στις 19:00 μ.μ στο επεισόδιο «Κώστας Καζάκος από τη σειρά δημιουργικών ντοκιμαντέρ «CLOSE UP».

Ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Κώστας Καζάκος με ζωντανό και πηγαίο λόγο αναστοχάζεται την προσωπική του ιστορία, που συμπίπτει με την Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Από τα σκοτεινά χρόνια μετά τον Εμφύλιο, την εξορία του πατέρα και την κοινωνική απομόνωση, ώς τις δύο μεγάλες συναντήσεις της ζωής του με τον Κάρολο Κουν και την Τζένη Καρέζη, η ζωή του Κώστα Καζάκου είναι μια αδιάκοπη αναμέτρηση με τη ζωή και την Τέχνη.

Τέλος, με την ευκαιρία της εμφάνισής του στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στον «Οιδίποδα επί Κολωνώ», ο Κώστας Καζάκος επεξηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο και αποκαλύπτει τις πανανθρώπινες διαστάσεις της αρχαίας δραματουργίας.

 Άσχημα νέα για το κανάλι της ΕΡΤ

Σκηνοθεσία-σενάριο: Βασίλης Μωυσίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μοντάζ-μίξη ήχου: Στράτος Τσιχλάκης
Διεύθυνση παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος
Παραγωγή: Τμήμα Εσωτερικής Παραγωγής, Διεύθυνση Προγράμματος Τηλεόρασης, ΕΡΤ Α.Ε.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Συντετριμμένος ο Κωνσταντίνος Καζάκος - Στον Ευαγγελισμό μετά τον θάνατο του πατέρα

Τον έκανε με τη 2η γυναίκα του - Με μαύρο μακρύ μαλλί και μούσια ο γιος του Κώστα Καζάκου