Από Πέννυ Μαστοράκου

Μεγάλη θλίψη έχει σκεπάσει ολόκληρη τη χώρα, και κυρίως τον καλλιτεχνικό κόσμο, από όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Κώστα Καζάκου, σπουδαίου ηθοποιού για την ιστορία μας. Πλήθος γνωστών, φίλων και συναδέλφων, σε δηλώσεις τους αλλά και σε δημοσιεύσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια και μιλούν για αυτόν με λόγια αγάπης.

Όσοι τον γνώριζαν, ξέρουν πόσο λάτρευε την οικογένειά του, έχοντας όμως μία παραπάνω αδυναμία στην εγγονή του Τζένη Καζάκου, στην οποία έβλεπε την συνέχεια της διάσημης γιαγιάς της που δυστυχώς δεν πρόλαβε να γνωρίσει, της Τζένης Καρέζη.

Η ιδιαίτερη σχέση του Καζάκου με την εγγονή του

Η ίδια η Τζένη Καζάκου, στα πρώτα της βήματα στον χώρο της υποκριτικής που φοιτούσε στην δραματική σχολή βρέθηκε να έχει δάσκαλο τον παππού της, και είχε αποκαλύψει πως ένιωθε με αυτή την κατάσταση. «Ένιωθα αμήχανα. Δεν ήξερα πως να του απευθύνομαι. Αν του μιλούσα στον πληθυντικό θα ήταν αμήχανο γιατί είναι ο παππούς μου, ενώ αν του μιλούσα στον ενικό δεν θα ήταν ευγενικό ως προς του συμμαθητές μου.

Έτσι το πήγα διπλωματικά και έλεγα «μπορώ να κάνω μία ερώτηση;». Και εκείνος το προτιμούσε έτσι. Το να έχω δάσκαλο τον παππού μου, ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες. Νιώθω εξαιρετικά τυχερή γιατί μου έμαθε ότι για να κάνεις αυτή τη δουειά, χρειάζεται αφοσίωση και κατάθεση ψυχής».

Και σε δικές του δηλώσεις ωστόσο, είχε αναφέρει πάρα πολλές φορές πως η ίδια κάνει για αυτή τη δουλειά και είναι ένα ιδιαίτερα ταλαντούχο πλάσμα.

Στον Ευαγγελισμό μετά τον θάνατο του πατέρα του ο Καζάκος

Ο κορυφαίος ηθοποιός, Κώστας Καζάκος άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη (13/9) στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε ηλικία 87 ετών, σκορπώντας θλίψη σε φίλους και συγγενείς του καθώς και σε όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα.

«Ο Κωνσταντίνος Καζάκος εισήχθη στο Γ.Ν.Α « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» στις 26-7-2022 με αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαίως, όπου και σήμερα Τρίτη 13-9-2022 απεβίωσε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας. Τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο.

Λίγο μετά τον θάνατό του, ο φωτογραφικός φακός, εντόπισε τον Κωνσταντίνο Καζάκο στο νοσοκομείο, εμφανώς συντετριμμένο από τη μεγάλη απώλεια που βίωσε.

Κωνσταντίνος Καζάκος θάνατος πατέρα

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ο έρωτας που κράτησε 26 χρόνια - Η αρχή της σχέσης του Καζάκου με την Τζένη Καρέζη

Το κρατικό κανάλι δεν ξεχνάει τον μεγάλο ηθοποιό - Το αφιέρωμα της ΕΡΤ για τον Κώστα Καζάκο