Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Τραγικές στιγμές θα ζήσει η μικρή Αγγελική στη Γη της Ελιάς μετά τον θάνατο της Φανής. Η μικρή μένει μόνη στον κόσμο και καταλήγει σε ίδρυμα. Αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί με τίποτα ούτε ο Ισίδωρος ούτε ο Μάνος και αρχίζουν έναν τεράστιο αγώνα για να πάρουν το παιδί από εκεί.

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Όπως έχουμε δει, η Φανή σκοτώνεται με το αυτοκίνητο, την ώρα που ο Ισίδωρος με τον Μάνο και τη μικρή την περιμένουν στο σπίτι για να φάνε όλοι μαζί. Η τραγική είδηση του απροσδόκητου θανάτου της πέφτει σαν βόμβα και οι δύο άντρες, σοκαρισμένοι, προσπαθούν να βρουν τον τρόπο ώστε να διαχειριστούν την κατάσταση με τη μικρή Αγγελική.

Το κοριτσάκι αισθάνεται σαν χαμένο. Τους μόνους ανθρώπους που έχει κοντά του είναι την κοπέλα του σπιτιού, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και τον Ισίδωρο με τον Μάνο, που προσπαθούν να αγκαλιάσουν με τρυφερότητα το κορίτσι.

Γη της Ελιάς Αγγελική υιοθεσία

Η μάχη του Ισίδωρου για να πάρει το παιδί στη Γη της Ελιάς

Το μέλλον της όμως είναι προδιαγεγραμμένο. Τόσο ο Μάνος που έχει αγαπήσει πολύ το παιδί, όσο και ο Ισίδωρος ο οποίος ξέρει ότι είναι μια Βρεττάκου, δεν διανοούνται καν να αφήσουν το παιδί στην τύχη του.

Οι νόμοι όμως λένε άλλα και είναι προς το παρόν αξεπέραστοι. Έτσι η Αγγελική, καθώς δεν έχει άλλους συγγενείς από την πλευρά της Φανής, καταλήγει σε ίδρυμα. Η ζωή του παιδιού γκρεμίζεται σε μια στιγμή όταν της εξηγούν με τρόπο ότι δεν θα δει πλέον τη μαμά της και ότι δεν θα μπορεί να μείνει πια σ’ αυτό το σπίτι.

Τον μεγαλύτερο όμως πανικό τον παθαίνει ότι έρχεται η ώρα να πάει στο ίδρυμα. Το κοριτσάκι γαντζώνεται πάνω στον Ισίδωρο και τον παρακαλάει: «Δεν θέλω να πάω, σε παρακαλώ πάρε με μαζί σου», του λέει. Εκείνος λυγίζει, την αγκαλιάζει, την καθησυχάζει και της υπόσχεται: «Αγγελική μου, δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να πας, όμως σου υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να σε πάρω σύντομα κοντά μου. Κι εγώ και ο Μάνος σε αγαπάμε πάρα πολύ να το ξέρεις», της λέει.

Από εκείνη την ώρα και μετά ο Ισίδωρος βάζει σκοπό της ζωής του να πάρει το παιδί στην πραγματική του οικογένεια. Όπως θα δούμε στον β΄ κύκλο, αυτό δεν θα είναι πολύ εύκολο.

Οι νόμοι είναι πάνω απ’ όλα και όλη η οικογένεια, μαζί με την Αντιγόνη, αρχίζουν τις διαδικασίες για να αποδείξουν ότι το παιδί είναι δικό τους. Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο εύκολα αν η πράξη υιοθεσίας της Αγγελικής είχε γίνει με νόμιμες διαδικασίες, γι' αυτό το λόγο, η Αντιγόνη θα αναγκαστεί να πει την αλήθεια στον Ισίδωρο για τη σχέση της με την Μαρία (δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες).

Εδώ όμως τα πράγματα αλλάζουν. Η παράνομη υιοθεσία τούς δένει τα χέρια και τώρα καλούνται να βγάλουν όλη την αλήθεια στη φόρα, με όλες τις συνέπειες και στη συνέχεια να αποδείξουν με μαρτυρίες, αλλά και τεστ DNA, ότι το παιδί είναι μια Βρεττάκου και να γυρίσει στη βιολογική της μητέρα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αποκλειστικό: Ανατροπή στη Γη της Ελιάς - Νέο συμβόλαιο θανάτου πριν το φινάλε

Γη της Ελιάς: Κρυφή συμφωνία ανάμεσα σε Ιάκωβο και Ισίδωρο - Η κοινή απόφαση πριν φύγει για Ισπανία