Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Κανονικός χαμός αναμένεται να γίνει στο σημερινό (17/6) επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega, Γη της Ελιάς καθώς μετά από ένα σοβαρό τροχαίο, η Φανή θα χάσει τη ζωή της (δείτε εδώ όλο το ρεπορτάζ μας).

Τι θα δούμε σήμερα (17/6) στη Γη της Ελιάς - Επεισόδιο 218

Ο Μάνος και ο Ισίδωρος επισκέπτονται τη Φανή και τη μικρή Αγγελική, και όλα δείχνουν να πηγαίνουν περίφημα μεταξύ τους. Η Άννα παρακούει μια εντολή της Μυρτάλης και γίνεται χαμός στο ελαιοτριβείο. Όλοι, όμως, παίρνουν το μέρος της Άννας.

Η Βασιλική και ο Φίλιππος επιστρέφουν στη Μάνη, και το ζευγάρι χαίρεται που είναι και πάλι δίπλα στην κόρη του. Αργότερα, ο Λυκούργος και η Χάιδω ανακοινώνουν στον Φίλιππο ότι θέλουν να δημοσιοποιήσουν τη σχέση τους. Η Μαργαρίτα παρακολουθεί τον Αλέξη και διαπιστώνει ότι δεν πηγαίνει στις συνεδρίες με τον ψυχίατρο στη Σπάρτη.

Αποκλειστικό: Αιματοβαμμένο το τέλος της Γης της Ελιάς

Με μια αποκάλυψη, με τον γάμο του Φίλιππου και της Βασιλικής, με τη φυγή του Στέφανου και του Ιάκωβου, αλλά και με τον θάνατο του Ανέστη, κλείνει για φέτος ο πρώτος κύκλος της σειράς του MEGA, Γη της Ελιάς, την Πέμπτη 30 Ιουνίου!

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Η Αρετή ξεσπά κατά δικαίων και αδίκων μετά την αποχώρηση του Στέφανου. Μαλώνει με τον Στάθη, τη Βασιλική, ακόμα και με τη Χρυσούλα και στη συνέχεια γυρεύει παρηγοριά στην Ασπασία, αλλά ο Δημοσθένης της ξεκαθαρίζει: «Φτάνει, ως εδώ, δεν πρόκειται να ανεχτώ άλλα κλάματα». Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης συνεχίζει τις απειλές στην Αθηνά, ενώ ο Κουράκος ενημερώνεται για τις ύποπτες επαφές του με τον Ανέστη.

Στο μεταξύ ο Ιάκωβος ξεκινά τους αποχαιρετισμούς, καθώς η ημέρα της αποχώρησής του έχει φτάσει. Ο Λυκούργος είναι ο πιο απαρηγόρητος όλων και η Χάιδω με την Ισμήνη προσπαθούν να του φτιάξουν το κέφι. Την ίδια ώρα η Εύα αποφασίζει να χτίσει την οικοδομή στο Πόρτο Κάγιο. Ο Στάθης την πιέζει για μια αφορά ακόμα να τα ξαναβρούν: «Εύα, σου έχω ζητήσει χίλιες φορές συγγνώμη. Γιατί δεν θέλεις να δώσεις μια ακόμα ευκαιρία στη σχέση μας;», της λέει, αλλά εκείνη αρνείται να ξαναγυρίσει στον Στάθη, παρ’ όλες τις πιέσεις του (δείτε εδώ αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ).

Γη της Ελιάς Στέφανος Βασιλική

Η Χάιδω βοηθά τον Λυκούργο να ξεπεράσει τη μετανάστευση του καλύτερού του φίλου, ενώ παράλληλα οι ετοιμασίες για τον γάμο του Φίλιππου και της Βασιλικής αλλά και τη βάφτιση της Στέλλας βρίσκονται στην τελική ευθεία. Την ίδια στιγμή ο Αλέξης προσπαθεί να πλησιάσει τη Μυρτάλη, αλλά εκείνη παραμένει ψυχρή απέναντί του.

Παράλληλα ο Στάθης μαθαίνει πως ο Δημοσθένης φλέρταρε την Άννα και πέφτει από τα σύννεφα, ενώ ο Ισίδωρος πιέζει την Αντιγόνη για να μάθει επιτέλους την αλήθεια για τη μικρή Αγγελική, κι εκείνη του αποκαλύπτει όλη την αλήθεια: «Η Μαρία, η μητέρα της Αθηνάς, μεσολάβησε για να δώσω το παιδί. Γνώριζε τη Φανή, ήταν η δικηγόρος της και επίσης ήταν πάντα δίπλα μου στις δύσκολες μέρες που περνούσα», του ομολογεί. Ο Στάθης, αμήχανος γι’ αυτά που μαθαίνει, ρωτά ευθέως τον Δημοσθένη αν προσπάθησε να προσεγγίσει ερωτικά την Άννα.

Η Βασιλική στρώνει νυφικό κρεβάτι και όλοι περνούν για να της ευχηθούν. Την ίδια στιγμή ο Κωνσταντίνος κάνει άλλη μια νύξη στον Δημοσθένη, καθώς θέλει να αφήσει τις παρανομίες. Γρήγορα, όμως, καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο να συμβεί. Η τελευταία νύχτα πριν από τον γάμο κυλά ήρεμα. Η Χάιδω, η Άννα και η Ευτυχία προσπαθούν να πάρουν το άγχος της Βασιλικής, ενώ ο Λυκούργος εξηγεί στον Φίλιππο τα καλά του γάμου.

Η μεγάλη ημέρα ξημερώνει και οι ετοιμασίες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Ο Στάθης και η Χάιδω είναι φανερά συγκινημένοι, ενώ η Αρετή τρώγεται μόνη της επειδή έχει μείνει έξω από όλα αυτά. Ο Φίλιππος περιμένει στην εκκλησία τη νύφη, η οποία καταφθάνει πανέμορφη, συνοδευόμενη από τον Στάθη. Το αγαπημένο ζευγάρι ζει στιγμές ευτυχίας, καθώς ενώνονται πλέον ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Ακολουθεί η βάφτιση του μωρού τους.

Όταν τα μυστήρια τελειώνουν, όλοι επιστρέφουν σπίτια τους προκειμένου να ετοιμαστούν για το γλέντι που θα ακολουθήσει. Όλοι είναι χαρούμενοι εκτός από τον Κουράκο που περιμένει ένα τηλεφώνημα με αγωνία. Έχει να κάνει με την επιχείρηση όπου εμπλέκεται ο Ανέστης, ο οποίος καταλήγει νεκρός!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Βαρβάτος χωρισμός στη Γη της Ελιάς λίγο πριν το φινάλε

Συγκλονίζει ο Liam Ireland για την κακοποίηση που δέχθηκε: «Από τα 10 έως τα 13...»