Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η αγωνία κορυφώνεται στα τέσσερα τελευταία επεισόδια της σειράς του ALPHA, Σασμός. Όλοι οι ήρωες βαδίζουν στην κόψη του ξυραφιού. Για μερικούς από αυτούς έρχονται ευχάριστα νέα, όμως για άλλους το μέλλον μοιάζει κάτι παραπάνω από ζοφερό και το περιοδικό Tivi Σίριαλ έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από τη Μαρία Μεταξητινού

Το τραγικό τέλος του Σασμού

Ο Μαθιός, που έχει προκαλέσει τον Μανόλη να κάνει ό,τι νομίζει και ό,τι λέει η καρδιά του και η συνείδησή του, περιμένει με αγωνία την απόφαση του. Θα τον καταδώσει ή όχι;

Την ίδια ώρα η Μαρίνα δέχεται ένα τηλέφωνο από τον γιατρό και μαθαίνει τα ευχάριστα νέα: «Κυρία Βρουλάκη, πρέπει να έρθετε άμεσα στο νοσοκομείο. Βρέθηκε μόσχευμα για την Αργυρώ», της λέει και η Μαρίνα δακρύζει από τη χαρά της. Ωστόσο υπάρχει ένας όρος που η Μαρίνα πρέπει να δεχτεί: «Υπάρχει όμως μια προϋπόθεση. Ο δότης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γίνει γνωστή η ταυτότητά του», την ενημερώνει μεταξύ άλλων. Πώς θα αντιδράσει σ’ αυτό που έχει να της προτείνει ο γιατρός;

Σασμός Μαρίνα

Στο μεταξύ η αγοραπωλησία του κτήματος του Αστέρη από τον Άγγελο ολοκληρώνεται, ενώ ο Γεράσιμος αισθάνεται ότι δεν μπορεί πια να μείνει σ’ αυτόν τόπο και ετοιμάζεται να φύγει οριστικά από την Κρήτη. Το μόνο που υπάρχει και που μπορεί να τον κρατήσει εκεί είναι η Στέλλα. Όμως ο Γεράσιμος για μια ακόμα φορά θα προτιμήσει τη μοναξιά του. Θα ζήσει όπως ήξερε τόσα χρόνια να ζει. Πάντα με μια... έλλειψη!

Ενώ η Αργυρώ γιορτάζει χαρούμενη με τον Σταύρο τα καλά νέα, ο Αστέρης αποκαλύπτει στον Μαθιό τα σχέδιά του: «Πρέπει να πάω στην Αθήνα για το χειρουργείο. Η μάνα εννοείται ότι δεν πρέπει να μάθει τίποτα. Θα της πούμε ότι πρέπει να λείψουμε λίγες μέρες και ότι πάμε στην Ιταλία για να δούμε κάποια μηχανήματα». Ο Μαθιός, αν και έχει ενδοιασμούς γι’ αυτό που θα κάνει ο Αστέρης, δέχεται: «Εντάξει, μη σε νοιάζει, άστο πάνω μου», τον καθησυχάζει.

Η μέρα του χειρουργείου πλησιάζει, γεμίζοντας με φόβο την Αργυρώ, ενώ στο πλευρό της πάντα ο Σταύρος τής δίνει κουράγιο: «Όλα καλά θα πάνε, Αργυρώ μου. Μη φοβάσαι τίποτα», της λέει.

Στο μεταξύ ο Μανόλης εξακολουθεί να βασανίζεται από εφιάλτες για τον Μαθιό και η Κλαίρη προσπαθεί να τον βοηθήσει. Οι Σταματάκηδες φεύγουν και η Στέλλα με τη Βασιλική προσπαθούν να μάθουν τι συμβαίνει με την ξαφνική αναχώρηση Αστέρη και Μαθιού για Ιταλία.

Ο Αστέρης δίνει ζωή στην Αργυρώ

Η ημέρα της επέμβασης φτάνει. Δύο χωριστές ομάδες ανθρώπων, ενωμένες σε έναν κοινό σκοπό, αναχωρούν για την Αθήνα. Η Αργυρώ με την οικογένειά της και ο Αστέρης με τον Μαθιό. Η αγωνία κορυφώνεται καθώς τα φώτα των χειρουργείων ανάβουν και οι ζωές της Αργυρώς και του Αστέρη ετοιμάζονται να αλλάξουν για πάντα… To χειρουργείο γίνεται και ο Αστέρης δίνει το ένα του νεφρό για να σώσει τη ζωή της γυναίκα που αγαπάει.

Όλα πάνε καλά και στην Κρήτη μένουν τρεις μέρες πριν από τον γάμο της Βασιλικής με τον Μαθιό. Το ζευγάρι ζει επιτέλους το όνειρό του. Όμως ο Μανόλης και οι αμφιβολίες του για την απόφασή του να μην τον καταδώσει απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Την ίδια ώρα ο Αντώνης συζητά με τη Μαρίνα για το καινούριο μεγάλο τους μυστικό: Την ταυτότητα του ανθρώπου που έσωσε την Αργυρώ.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός: «Είσαι άρρωστος...» - Η Μαρίνα ξεσπά άγρια στον Αστέρη

«Δυστυχώς για λόγους τεχνικούς...» - Η αλήθεια για τη συμμετοχή της Πρωτόπαππα στον δεύτερο κύκλο του Σασμού