Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Στις Άγριες Μέλισσες, ο Θανασάκης θα πληρώσει με τον χειρότερο τρόπο την εμπλοκή του με τους Αβαντες και την απόφασή του να τους ξεσκεπάσει, αφού ο Ακύλας δεν ξέχασε ποτέ αυτή την προδοσία και δίνει εντολή να τον σκοτώσουν! Για άλλη μια φορά η τραγωδία και ο θρήνος χτυπάει το Διαφάνι και όλοι είναι αποφασισμένοι να πάρουν εκδίκηση και το νέο τεύχος TV24 έχει όλο το αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Για ακόμα μια φορά η τραγωδία θα χτυπήσει το Διαφάνι και όλο το χωριό θα ντυθεί στα μαύρα και θα θρηνήσει τον χαμό του Θανασάκη. Ένας θάνατος που θα συγκλονίσει και που προήλθε από τον Ακύλα, που δεν ξέχασε ποτέ την προδοσία του νεαρού και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει το μεγάλο χτύπημα. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όλοι θυμάστε στην αρχή της σεζόν ότι ο Θανασάκης, παρασυρμένος από τα μεγάλα λόγια του Ακύλα και των Αβάντων, αποφασίζει να γίνει μέλος της φασιστικής οργάνωσης, παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς του. Μάλιστα ήταν τόσο φανατισμένος που δεν δίστασε ακόμα και στους συγχωριανούς του (όπως τον Παναγιώτη) να επιτεθεί (δείτε εδώ πότε θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο).

Άγριες Μέλισσες Θανασάκης Ακύλας

Δεν μπορούσε όμως να καταλάβει πως απλά ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος που θα χρησιμοποιούνταν ως θυσία όταν τα πράγματα θα δυσκόλευαν για τους Αβαντες. Όπως και έγινε, όταν τον έπιασαν στα πράσα μαζί με άλλους να ξεθάβουν τα πτώματα των 5 της ΕΑΚ και πείστηκε από τον Μελέτη να πάρει πάνω του ένα έγκλημα που ποτέ δεν έκανε. Τότε μόνο πείστηκε πως πιάστηκε κορόιδο και τελικά ο πατέρας του μαζί με τον εισαγγελέα τον έπεισαν να πει την αλήθεια.

Καρέ-καρέ η επίθεση & οι δύσκολες ώρες στις Άγριες Μέλισσες

Μπορεί ο καιρός να πέρασε, αλλά ο Ακύλας ποτέ δεν ξέχασε και δεν συγχώρεσε την προδοσία του Θανασάκη. Τότε ο αδίστακτος άντρας είχε χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του προκειμένου να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, ενώ ο Θανασάκης στις σπάνιες φορές που έβγαινε στο χωριό, είχε προστασία αφού ο κίνδυνος για εκείνον παραμόνευε.

Ο χρόνος πέρασε και η δίκη είναι πια προ των πυλών και ο Ακύλας πρέπει να πάρει τα μέτρα του, αφού ξέρει πως η ομολογία του Θανασάκη θα είναι καταλυτική στην ετυμηγορία και θα τον κλείσει ισόβια στη φυλακή. Στο μεταξύ, μετά τον θάνατο του Ξανθού, η επιστροφή του Θόδωρου δίνει ελπίδα να ξεσκεπαστούν όλα.

Ο Θόδωρος φέρνει στον Νικηφόρο τον άνθρωπο που φέρεται να πούλησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στον Ξανθό για την επίθεση εναντίον του Ζάχου. Τα μέτωπα που έχουν ανοίξει για τον Ακύλα είναι πλέον πολλά και αποφασίζει ένα-ένα να τα κλείσει. Αρχή γενομένης από τον Θανασάκη, καθώς πλησιάζει η μέρα της δίκης.

Θανασάκης θάνατος

Έτσι βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο του για να γλιτώσει δίνοντας εντολή να σκοτώσουν τον νεαρό. Όπως και γίνεται! Η είδηση για την επίθεση στον Θανάση πέφτει σαν βόμβα και τους αναστατώνει όλους. Ο νεαρός, μετά τον πυροβολισμό εναντίον του, μπαίνει στο χειρουργείο και παλεύει να κρατηθεί στη ζωή. Απέξω ο Τόλλιας με την Παγώνα αγωνιούν για το παιδί τους και προσεύχονται σ’ ένα θαύμα να πάνε όλα καλά. Όμως, ο Θανασάκης δεν τα καταφέρνει και αφήνει την τελευταία του πνοή.

Επιτέλους δικαίωση!

Η τραγική είδηση κάνει τον γύρο του χωριού και όλοι είναι συντετριμμένοι μετά τον θάνατο του Θανάση. Οι σκηνές που ακολουθούν θυμίζουν αρχαία τραγωδία και οι δύο χαροκαμένοι γονείς είναι απαρηγόρητοι. Οι γυναίκες στο Διαφάνι στέκονται στο πλευρό της Παγώνας που θρηνεί τον γιο της και καταριέται τον Ακύλα, που ξέρει πως αυτός σκότωσε τον Θανασάκη.

Ο Τόλλιας αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να σκοτώσει τον δολοφόνο του παιδιού του, αλλά οι ψυχραιμότεροι επεμβαίνουν και αποφεύγονται -για την ώρα- τα χειρότερα. Από την άλλη ο Ακύλας πανηγυρίζει την έκβαση της ιστορίας, αλλά η Ζωή που ξέρει ότι είναι ένοχος και πως σκότωσε ένα αθώο παιδί, τον διώχνει από το σπίτι.

Και μέσα σε όλα, ο Λάμπρος, ο Πέτρος και ο Ζάχος ακολουθούν την πρόταση του Κουρτέση και καταθέτουν όσα γνωρίζουν για τη δολοφονία των μελών της ΕΑΚ. Ο Ακύλας, ο Μελέτης, ο Ντούνιας αλλά και όλοι οι ένοχοι αυτής της υπόθεσης συλλαμβάνονται ως φονιάδες και έρχεται επιτέλους η ώρα της δικαίωσης!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Θα κλάψετε πολύ στο τελευταίο επεισόδιο από τις Άγριες Μέλισσες»

Έκπληξη: Φεύγει από τις Άγριες Μέλισσες και πάει στο Κόκκινο Ποτάμι