Από Ελένη Μήτση

Τα νέα που γίνονται γνωστά για τον Alpha είναι συνεχώς ευχάριστα, αφού ο σταθμός έχει κάνει τις επιλογές του με τέτοιον τρόπο για τη νέα σεζόν και όποιο πρόγραμμα και να παρουσιάσει, πηγαίνει πάρα πολύ καλά.

Έτσι λοιπόν, άλλες δύο πρεμιέρες αναμένονται προσεχώς από τον σταθμό. Εκτός από αυτή για το πολυσυζητημένο ''Αυτή η νύχτα μένει'' (δείτε εδώ αναλυτικά την ημέρα και την ώρα του πρώτου επεισοδίου) την Πέμπτη 6/10 επιστρέφει στους δέκτες μας και ο Σταύρος Θεοδωράκης με τους ''Πρωταγωνιστές'' λίγο μετά τις 11 παρά 20 το βράδυ.

Η ανακοίνωση του Alpha για την πρεμιέρα των ''Πρωταγωνιστών''

Οι «Πρωταγωνιστές» ανοίγουν την φετινή σεζόν με ένα αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη. Τον λυράρη που έγινε αφίσα στα νεανικά δωμάτια την δεκαετία του ’70, γέμιζε τις αθηναϊκές μπουάτ αλλά ένιωθε ελεύθερος μόνο στις κορφές της Κρήτης, όπως ο ίδιος έλεγε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλάει μεταξύ άλλων με την γυναίκα του, Ουρανία, την κόρη του, Ρηνιώ και τα αδέλφια του, Γιάννη και Αντώνη (γνωστό ως Ψαραντώνη). Όπως χαρακτηριστικά λέει η Ρηνιώ Ξυλούρη, ο Ξυλούρης περιγράφεται από τους στίχους του τραγουδιού που ερμήνευσε το 1972: «Πώς να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου, ο ουρανός δικός μου, η θάλασσα στα μέτρα μου».

Πρωταγωνιστές - Αφιέρωμα Ξυλούρης

Η Ουρανία Ξυλούρη διηγείται την ιστορία μιας αφίσας, που φιλοτέχνησαν τα παιδιά του Πολυτεχνείου λίγες μέρες μετά την εξέγερση, και που είχε ως βασικό θέμα της, το πρόσωπο του Νίκου Ξυλούρη. Οι «Πρωταγωνιστές» κατέγραψαν τη συναυλία-αφιέρωμα του Σταύρου Ξαρχάκου στον Νίκο Ξυλούρη, που συμμετείχαν οι: Ψαραντώνης, Ψαρογιάννης, Ψαρογιώργης, Ψαρολάμπης, Νίκη Ξυλούρη, Ελευθερία Ξυλούρη, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος και Ηρώ Σαϊα.

Οι «Πρωταγωνιστές» θα προβάλλουν για πρώτη φορά φωτογραφίες από τη ζωή του «Αρχάγγελου της Κρήτης», ντοκουμέντα που παραχώρησε στην εκπομπή η Ουρανία και η Ρηνιώ Ξυλούρη.

Πρωταγωνιστές - Πασχαλίδης

Συντελεστές:

  • Δημοσιογραφική ομάδα: Βασιλική Μπούρα, Ευλαλία Πάνου, Ελεάννα Παπαδοκωστάκη, Μαριάννα Χιονά
  • Διεύθυνση παραγωγής: Αφροδίτη Χουλάκη
  • Διεύθυνση φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης
  • Επικεφαλής μοντάζ: Γιώργος Κατσουλιέρης
  • Σενάριο – Σκηνοθεσία: Σταύρος Θεοδωράκης
  • Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη

Παράλληλα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα βρίσκεται και σε γνωστή εκπομπή

Μετά από οκτώ σεζόν στην κορυφή της τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό, ο ALPHA συνεχίζει να καλύπτει με εγκυρότητα, αξιοπιστία και κυρίως σεβασμό στον τηλεθεατή, όσα συμβαίνουν εντός και εκτός συνόρων. Από τις 5 Σεπτεμβρίου ο Αντώνης Σρόιτερ επιστρέφει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων καθημερινά στις 18.50 (δείτε εδώ την ανακοίνωση για την ανανέωση της συνεργασίας του με το κανάλι).

Από τη Γιάννα Παπανικολάου

Μαζί του τρεις αναλυτές απαντούν στα καθημερινά ερωτήματα του τηλεθεατή για να κατανοήσει καλύτερα την επόμενη ημέρα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναλύει τις σημαντικότερες εξελίξεις, ο Κώστας Παναγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ALCO, καταγράφει την επίδρασή τους στην κοινωνία και η Λώρα Ιωάννου παρουσιάζει όλο το πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο.

Με καταιγιστικές εικόνες μεγάλων γεγονότων και πολιτικών προσώπων, το trailer μας εισάγει στη νέα σεζόν που αναμένεται να έχει έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Αυτή η νύχτα μένει: Έχει επενδύσει σε σημαντικά πρόσωπα ο Alpha - Το καστ με τους μοναδικούς ηθοποιούς της σειράς

Το κόλπο έπιασε - Η τηλεθέαση του Νίκου Μάνεση μετά την ανακοίνωση για τη σύνταξή του