Από Πέννυ Μαστοράκου

Και μπορεί οι περισσότερες σειρές να έκαναν πρεμιέρα σχεδόν την ίδια μέρα την Δευτέρα 19/9 (δείτε εδώ ποιες σάρωσαν και ποιες πάτωσαν στην τηλεθέαση) ωστόσο το Open από ότι φαίνεται ξέρει τι κάνει, και έχει μελετήσει τις κινήσεις του πολύ καλά, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να ανυπομονούμε για την πρεμιέρα του β' κύκλου από το Κόκκινο Ποτάμι!

Πότε κάνει πρεμιέρα το Κόκκινο Ποτάμι;

Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους. Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η Ιφιγένεια θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι νεκρός.

Ένας μαχητικός γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημοσθένης Μαντάς, θα σταθεί στήριγμά της και κόντρα σε κάθε κίνδυνο θα τη συνοδεύσει στο παράτολμο ταξίδι πίσω στην Τουρκία, όπου το δόγμα του Κεμάλ «η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται.

Το ταξίδι θα οδηγήσει τους ήρωές μας στη Σμύρνη, όπου θα γίνουν μάρτυρες των εξελίξεων. Μέσα από τα μάτια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη κορυφώνεται η τραγική, ιστορική κατάληξη καθώς αναπτύσσεται όλο και πιο δυνατά ο έρωτας ανάμεσά τους.

Το όνειρο της Mεγάλης Ελλάδας, ο διχασμός, η Μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων, είναι το πολιτικό-κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των αγαπημένων μας ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων που μπαίνουν στο κάδρο, καθώς η ιστορία αγκαλιάζει οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων, τις περιπέτειές τους, αλλά και την καινούργια τους ζωή στην Ελλάδα που με δύναμη κατακτούν.

Θύμα του ξεριζωμού, αιχμάλωτος ανάμεσα σε εχθρούς, ξένοι στην πατρίδα τους, μάρτυρες μιας νέας τραγωδίας, θα βρουν τη δύναμη να ξαναζήσουν; Το κόκκινο ποτάμι, η συνέχεια, του Μανούσου Μανουσάκη. Πρεμιέρα Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 21:00.

«Όσοι επιζήσαμε από τον προηγούμενο κύκλο...»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Ποιος είναι Πρωινιάτικα έκαναν το πρωί της Τετάρτης (31/8) οι ηθοποιοί του νέου κύκλου της σειράς που αναμένεται να βγει στους δέκτες μας τις επόμενες εβδομάδες.

Τα γυρίσματα της σειράς συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς παρά τα διάφορα προβλήματα που υπήρξαν (δείτε εδώ backstage φωτογραφίες).

«Είμαστε ευτυχείς που συνεχίζεται αυτή η συγκλονιστική ιστορία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, όσοι επιζήσαμε από το πρώτο Κόκκινο Ποτάμι», είπε ο Σωτήρης Χατζάκης.

«Ο κυριότερος λόγος για να πω το ναι σε μια δουλειά, είναι οι συνεργάτες. Δεν είναι ούτε ο ρόλος, ούτε τα χρήματα. Μια δουλειά είναι μόνο οι συντελεστές που την κάνουν», είπε η Ηρώ Μουκίου.

«Έχω να δουλέψω από το τμήμα Ηθών με τον Μανούσο. Πάντα ήθελα να δουλέψω μαζί του. Κανένας ηθοποιός δεν θα αρνείτο να συμμετέχει σε μια τέτοια παραγωγή, έστω και για λίγο», είπε ο Χρήστος Φωτίδης.

«Έχω ακούσει από την γιαγιά μου, να μου διηγείται παρόμοιες ιστορίες με αυτές που θα παρακολουθήσουμε στο Κόκκινο Ποτάμι. Υπάρχει στο αίμα μας όλο αυτό», είπε η Φωτεινή Ντεμίρη.

Η Μαριάνθη Σοντάκη με την σειρά της είπε, «υποδύομαι μια μητέρα που αναγκάζεται να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς. Είναι η πρώτη μου συνεργασία με τον κ. Μανουσάκη και χαίρομαι πολύ γι΄ αυτό».

«Υποδύομαι την Ρωξάνη Πιατά, μια γυναίκα από την Κωνσταντινούπολη που θα φτιάξει ξανά την ζωή της στην Θεσσαλονίκη. Είμαι πολύ χαρούμενη που γίνομαι κομμάτι της μεγάλης επιτυχίας του Μανούσου Μανουσάκη», είπε κλείνοντας η Χριστίνα Αλεξανιάν.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μανώλης Γεραπετρίτης - Κόκκινο Ποτάμι: «Θα υποδυθώ έναν γιατρό που...»

Έκπληξη: Φεύγει από τις Άγριες Μέλισσες και πάει στο Κόκκινο Ποτάμι