Από Ελένη Μήτση

Μια είδηση της τελευταίας στιγμής πήρε και πάλι ο Alpha και εμείς σας τη μεταφέρουμε απευθείας μιας και αυτή αφορά στον Σασμό, με το σίριαλ να είναι πρώτο στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού.

Γενικότερα είναι γνωστό, πως η σειρά δεν προβάλλεται τα Σαββατοκύριακα, αλλά το κανάλι της Κάντζας για αυτή την εβδομάδα αποφάσισε να κάνει την ανατροπή. Έτσι λοιπόν, ο ''Σασμός'' θα μεταδοθεί και την Κυριακή 25/9 (21:00 -22:40) με ένα νέο επεισόδιο.

Έκτακτη αλλαγή από τον Alpha στο πρόγραμμα του ''Σάσμου''

Καθόλου τυχαία δεν είναι η απόφαση αυτή, μιας και το κανάλι αναγκάστηκε να κόψει επεισόδια από την ερχόμενη εβδομάδα, επειδή ωστόσο οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και τρέχουν αποφάσισε να κάνει την παραπάνω ρύθμιση.

ΑΛΦΑ

Η τακτική που ακολουθεί το κανάλι για να διαλύσει τον ανταγωνισμό

Στις 19/9 πλήθος των σειρών και των ψυχαγωγικών προγραμμάτων έκαναν πρεμιέρα σε όλα τα κανάλια. Ο ALPHA, με τις δύο σειρές του, «Ο Παράδεισος των Κυριών» και «Σασμός» κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να ισοπεδώσει τον ανταγωνισμό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο «Παράδεισος των Κυριών» είναι η νέα πολλά υποσχόμενη σειρά του καναλιού.

Η σειρά τοποθετείται στην Αθήνα του 1963 και έχει ως κεντρικό θέμα το άνοιγμα ενός πολυκαταστήματος ρούχων. Το κατάστημα ανοίγουν οι νεαροί επιχειρηματίες Αριστείδης Γερακάς και Ντίνος Παπακώστας, που έχουν ως στόχο να αλλάξουν τον εμπορικό χάρτη της πόλης, αλλά και τις ζωές τους.

Το βράδυ πριν τα εγκαίνια ωστόσο, ο Αριστείδης δολοφονείται και τα πάντα αλλάζουν, ενώ η Αμαλία, ο μεγάλος έρωτας του Ντίνου αρραβωνιάζεται με άλλον άνδρα.

Ο Παράδεισος, σημείωσε 17,4% στο δυναμικό κοινό (15,2 - 15,2 - 17,5 - 21,8), δίνοντας εξαιρετικό lead in στον Σασμό (29,5%). Την ίδια στιγμή, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τον Εκατομμυριούχο έκανε κατά μέσο όρο στο δυναμικό κοινό 12,8% (10,8 - 11,0 - 14,2 - 15,0) και φάνηκε ξεκάθαρα πως πλέον έχει απέναντί του έναν υπολογίσιμο αντίπαλο (δείτε εδώ τα σχόλια του Twitter για το πρώτο επεισόδιο).

Όσο για τον Σασμό, εκεί το κανάλι τα έπαιξε όλα για όλα και βγήκε κερδισμένο και με το παραπάνω. Η επιτυχημένη σειρά επέστρεψε με τη δεύτερη σεζόν και εντυπωσίασε το κοινό, σαρώνοντας στην τηλεθέαση του δυναμικού κοινού. Κατά μέσο όρο έκανε 28,9% φτάνοντας μάλιστα σε τέταρτα και το 32 (21,8-29,5-28,2-32,5-28,2-32,9-29,4-21,9-12,4). H βεντέτα της Κρήτης έχει αγαπηθεί κατά πολύ από το τηλεοπτικό κοινό και έτσι η ανυπομονησία για τη δεύτερη σεζόν ήταν πολύ μεγάλη.

Το σενάριο και το δυνατό καστ των δύο σειρών κατάφεραν να ανεβάσουν κατά πολύ τις μετοχές τους και να τις εκτοξεύσουν στις πρώτες θέσεις της τηλεθέασης. Εάν οι δύο αυτές σειρές του καναλιού συνεχίσουν έτσι τότε έχουμε να μιλάμε για ξεκάθαρο νικητή μέσα στη χρονιά.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός: Γύρισε για εκδίκηση - Το σκηνικό στην κηδεία του Άγγελου που εξαγριώνει τον Παυλή

Σασμός: Σε κατάσταση απόλυτου πανικού η Καλλιόπη - «Μην χαντακώσεις το παιδί μου!»