Από Ελένη Μήτση

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ αποτελεί αναμφίβολα ένα ιστορικό γεγονός και μάλιστα από την ημέρα, που έγινε γνωστό το τραγικό γεγονός βλέπουμε να γίνονται αλλαγές παγκοσμίως αναφορικά με το συμβάν.

Σε ό,τι αφορά τα εγχώρια ύδατα ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να να προβάλλει μια βιογραφική ταινία για την Βασίλισσα, συγκεκριμένα την Κυριακή 18/9 στις 20:00.

Η ταινία που θα προβάλλει ο ΑΝΤ1 για την Βασίλισσα Ελισάβετ

Μ. Βρετανία, καλοκαίρι του 1997: τα νέα του τραγικού θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα χτυπούν το Λονδίνο σαν κεραυνός εν αιθρία. Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται: η θλιμμένη πριγκίπισσα δεν υπάρχει πια! Το παλάτι, σοκαρισμένο από το άνευ προηγουμένου μέγεθος του εθνικού πένθους, έρχεται σε επαφή με την κυβέρνηση για την διαχείριση της κατάστασης.

Ο Τόνι Μπλερ επιθυμεί να λάβει η νεκρώσιμη ακολουθία δημόσιο χαρακτήρα για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητά μία πιο κλειστή, οικογενειακή τελετή. Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, αποκαλύπτουν τους λεπτούς, υπόγειους χειρισμούς των δύο πιο ισχυρών ανθρώπων της Μ. Βρετανίας.

ΑΝΤ1 - Βασίλισσα

Τι προβλέπει το σχέδιο «Γέφυρα του Λονδίνου»

«Η γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»: Αυτός είναι ο κωδικός που χρησιμοποιεί το Παλάτι όταν αναφέρεται στον θάνατο της βασίλισσας. Αυτή την πρόταση άκουσε και η πρωθυπουργός που βρίσκεται στην εξουσία, όταν έλαβε το άκρως εμπιστευτικό τηλεφώνημα που την ειδκοποίησε για τα νέα.

Στη συνέχεια, το Κέντρο Παγκόσμιας Ανταπόκρισης του Υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε σχετικά με την είδηση του θανάτου της βασίλισσας τις 15 κυβερνήσεις πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ παραμένει αρχηγός του κράτους, αλλά και στα υπόλοιπα 36 κράτη της Κοινοπολιτείας.

Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα ενώ όσον αφορά στον κόσμο, εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση για το δυσάρεστο γεγονός.

Όπως επιτάσσει η Επιχείρηση London Bridge, ανήμερα του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο νέος βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα, ενώ η κηδεία θα γίνει 10 ημέρες μετά το θάνατο της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Πρεμιέρα για του «Παγιδευμένους» (19/9) στον ΑΝΤ1 - Οι χαρακτήρες της σειράς

Ποιος Παπαδόπουλος: Θα "πέσει" τρελό γέλιο μαζί τους - Οι 11 Χαρακτήρες της νέας σειράς του ANT1