Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η νέα σεζόν έχει ξεκινήσει για τα καλά και έτσι κάθε κανάλι κάνει τα πάντα προκειμένου να προσελκύσει το κοινό και να αναδειχθεί πρώτο στη μάχη της τηλεθέασης. Το Star επιμένει στην ξένη ταινία για την prime time ζώνη και απόψε (15/9) δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει.

Συγκεκριμένα, φέρνει για τους τηλεθεατές μία ταινία που από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της «έσπασε» τα ταμεία στα σινεμά, ενώ βραβεύτηκε και με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι την πρεμιέρα του δυνατού χαρτιού του καναλιού, του GNTM 5 (δείτε εδώ πότε θα πραγματοποιηθεί).

Το πολυβραβευμένο Joker στο Star

To Joker είναι αμερικανική δραματική, ψυχολογική, θρίλερ ταινία του 2019 σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς, ο οποίος συμμετείχε και στη συγγραφή του σεναρίου μαζί με τον Σκοτ Σίλβερ. Η ταινία είναι βασισμένη σε χαρακτήρες της DC Comics κι έχει πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ ως Joker. Με την ιστορία να διαδραματίζεται το 1981, η ταινία ακολουθεί τον Άρθουρ Φλεκ, έναν αποτυχημένο κωμικό, ο οποίος στρέφεται σε μια ζωή εγκληματικότητας και χάους στη Γκόθαμ Σίτυ.

Οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζαζί Μπιτζ, Φράνσις Κόνροϊ, Μπρετ Κάλεν, Γκλένν Φλέσλερ, Μπιλ Καμπ, Σέι Γουίγκαμ και Μαρκ Μαρόν εμφανίζονται ως δεύτεροι ρόλοι. Η παραγωγή της ταινίας έγινε από τις Warner Bros. Pictures, DC Films και Joint Effort, σε συνεργασία με τις Bron Creative και Village Roadshow Pictures, ενώ διανεμήθηκε από τη Warner Bros..

Joker Star

Ο Φίλιπς συνέλαβε το Joker το 2016 και έγραψε το σενάριο με τον Σίλβερ το 2017. Οι δυο τους άντλησαν έμπνευση από μελέτες που έγιναν πάνω στον χαρακτήρα τη δεκαετία του 1970 και από ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος αρχικά είχε συνδεθεί με το έργο ως παραγωγός. Το γραφικό μυθιστόρημα Batman: The Killing Joke (1988) αποτέλεσε βάση για την υπόθεση, αλλά ο Φίλιπς και ο Σίλβερ δεν κοίταξαν άλλα κόμικς για έμπνευση.

Ο Φίνιξ συσχετίστηκε με την ταινία τον Φεβρουάριο του 2018 και πήρε τον ρόλο τον Ιούλιο, ενώ η πλειοψηφία των υπόλοιπων ηθοποιών προσλήφθηκαν τον Αύγουστο. Η κινηματογράφηση πραγματοποιήθηκε σε Νέα Υόρκη, Τζέρσεϊ Σίτι και Νιούαρκ, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2018. Είναι η πρώτη ταινία ζωντανής δράσης του Batman που έλαβε καταλληλότητα «R»[α] από τη Motion Picture Association of America, λόγω του βίαιου και δυσάρεστου περιεχομένου της.

Ο Joker έκανε πρεμιέρα στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 31 Αυγούστου 2019, όπου κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες κυκλοφόρησε επίσημα στις 4 Οκτωβρίου 2019, ενώ μια μέρα πριν, 3 Οκτωβρίου, είχε ήδη κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Η ταινία προκάλεσε πολωμένες κριτικές, ενώ η ερμηνεία του Φίνιξ εγκωμιάστηκε, ο σκοτεινός τόνος, η απεικόνιση ψυχικών ασθενειών και ο χειρισμός της βίας δίχασαν τις απόψεις.

Δημιούργησε επίσης ανησυχίες και φόβο για πιθανή "έμπνευση βίας" στον πραγματικό κόσμο, για αυτόν τον λόγο η κινηματογραφική αίθουσα στην Ορόρα του Κολοράντο -όπου το 2012 έγιναν μαζικοί πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας, Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή- αρνήθηκε την προβολή του Joker.

Η ταινία κατέληξε άκρως επιτυχημένμη εισπρακτικά, βγάζοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως και είναι η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς και 32η όλων των εποχών. Έσπασε αρκετά ρεκόρ στο box office ως κυκλοφορία Οκτωβρίου, ενώ κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη ταινία καταλληλότητας «R» όλων των εποχών, σε λιγότερο από ένα μήνα κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Δεν "τα έβαψε και μαύρα" - Η αντίδραση του Νίκου Μουτσινά μετά την αναβολή της πρεμιέρας του

Πρεμιέρα και για το Κρήτη TV - Έβαλαν στολή και χόρεψαν πεντοζάλι ο Κουμαντάκης και η Σκούρα για το τρέιλερ του "Καλό Μεσημέρι"

TAGS