Από TV24 Team

Μια ακόμη τηλεοπτική χρονιά ολοκληρώνεται, με τις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές να έχουν διανύσει μια δύσκολη τηλεοπτική κούρσα. Καθώς τη φετινή σεζόν οι παραγωγές ήταν πιο πολλές από ποτέ, ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και το κυνήγι των ποσοστών καθημερινός μαραθώνιος. Ποιες τελικά κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και ποιες έμειναν στις τελευταίες θέσεις του τερματισμού;

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Οι κερδισμένοι της ενημέρωσης

Στο ΜΕGA η εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη απετέλεσε την έκπληξη της χρονιάς αφού τις περισσότερες φορές έκοβε πρώτη το νήμα της τηλεθέασης. Στον ίδιο σταθμό ο Νίκος Ευαγγελάτος με το «Live News» δημιούργησε με τις υψηλές του επιδόσεις νέα ενημερωτική απογευματινή ζώνη, που αρκετά κανάλια μπήκαν στο πειρασμό να μιμηθούν για την επόμενη σεζόν.

Στον ΣΚΑΪ το «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου έχει εδώ και χρόνια τηλεθεατές που την παρακολουθούν πιστά. Παρ’ όλα αυτά, το τηλεοπτικό ζευγάρι θα χωριστεί. Και οι «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα είχαν και φέτος καλές επιδόσεις, γι’ αυτό και συνεχίζουν ακάθεκτοι από τον Σεπτέμβριο, αν και συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αναλάβουν χωριστές εκπομπές.

Γιώργος Παπαδάκης Καλημέρα Ελλάδα

Στον ΑΝΤ1 το «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη για μια ακόμη φορά σημείωσε ικανοποιητικά ποσοστά καθώς εδώ και δεκαετίες ο δημοσιογράφος έχει το κοινό του. Στους κερδισμένους και η κοινωνική εκπομπή του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα» με τη Ζήνα Κουτσελίνη, που έχει αποκτήσει μια πολύ δυνατή βάση κοινού και φέτος βγήκε νικήτρια και με μεγάλη διαφορά, όπως και η Τατιάνα Στεφανίδου στον ALPHA με το «T-Live» που πήρε τη ρεβάνς.

Το Σαββατοκύριακο ο Νίκος Μάνεσης στον ALPHA με την εκπομπή του «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» κέρδισε τη μάχη της τηλεθέασης για μια ακόμη σεζόν, όπως και η Φαίη Μαυραγάνη με το «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο OPEN και από του χρόνου θα τη βλέπουμε στον ΑΝΤ1. Σε πολύ καλά επίπεδα κινήθηκε η εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά αλλά και το «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα.

Νίκος Μάνεσης Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση

Και οι χαμένοι...

Η ενημερωτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN με τους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη είχε αρκετές καλές στιγμές στην πίνακα τηλεθέασης αλλά όχι σε σταθερή βάση. Το ίδιο και η εκπομπή «...Από τις έξι» της ΕΡΤ1 με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιταρά που κινήθηκε κυρίως σε μονοψήφια νούμερα αλλά και οι «Συνδέσεις» με τους Κώστα Παπαχλιμίτζο και Χριστίνα Βίδου.

Στη λίστα και το «Σαββατοκύριακο παρέα» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τη Λένα Φλυτζάνη στον ΣΚΑΪ, οι «Πρωινοί τύποι» του ΑΝΤ1 με τους Παναγιώτη Στάθη και Νίκο Ρογκάκο και το «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» με τους Γιάννη Σκάλκο, Κώστα Λασκαράτο και Νίνα Κασιμάτη.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ποιος Παπαδόπουλος: Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της νέας κωμικής σειράς του ΑΝΤ1

Τηλεοπτικό «σούσουρο»: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της ψυχαγωγίας