Σε τραγική απόγνωση βρίσκεται πια ο Γεράσιμος, ο οποίος μη μπορώντας να κερδίσει με κανέναν τρόπο την αγάπη της Ελισάβετ, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του! Μόνο που ο Καστρινός με την Αλεξία εμφανίζονται σαν από μηχανής Θεός και τον σώζουν.

Από την Γιάννα Παπανικολάου για το περιοδικό Tv24

Προσπάθησε με κάθε τρόπο να χωρίσει την Ελισάβετ με τον Πέτρο, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Γεράσιμος το έχει βάλει σκοπό της ζωής του να τους απομακρύνει και να έχει πάντα δική του την Ελισάβετ, ακόμα κι αυτό σημαίνει να μπει ξανά στο μοναστήρι! Και μόνο που εκείνη θα βρίσκεται στη Γερακιανή και θα μπορεί να τη βλέπει όποτε θέλει, του αρκεί. Από την άλλη, η ζωή της Ελισάβετ και του Πέτρου στην Πάτρα δείχνει να κυλάει ομαλά, με εξαίρεση φυσικά τις συνεχόμενες επεμβάσεις του Γεράσιμου στην κοινή τους ζωή. Η τελευταία κίνηση όμως που έκανε, κολλώντας αφίσες του Διακοσάββα στην εξώπορτα του σπιτιού της, όχι μόνο εξόργισε την ίδια, αλλά και τον Λευτέρη που του ζητάει να μείνει μακριά από την κόρη του.

Σοκ στο Μαύρο Ρόδο: Ο Γεράσιμος κάνει απόπειρα αυτοκτονίας!

«Μείνε μακριά από την κόρη μου και σταμάτα να επεμβαίνεις στη ζωή της! Δεν σε αφορά το τι θα κάνει!», του ξεκαθαρίζει. Ο Γεράσιμος προσπαθεί να τον ηρεμήσει: «Μα εγώ για το καλό της και μόνο νοιάζομαι», δικαιολογείται, αλλά ο Λευτέρης επιμένει: «Σε νοιάζει εσένα περισσότερο το καλό της Ελισάβετ από εμένα; Σε παρακαλώ πολύ, άφησέ την ήσυχη να φτιάξει τη ζωή της». Στο μεταξύ η Ελισάβετ δέχεται, μετά από επιμονή του Πέτρου, να τον ακολουθήσει στο καρναβάλι της Πάτρας, όμως εκεί τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά καθώς η νεαρή χάνεται στο πλήθος και ο Πέτρος βρίσκεται σε απόγνωση που δεν μπορεί να τη βρει. Τελικά ο Γεράσιμος που έχει γίνει η σκιά της, καταφέρνει να την εντοπίσει και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το περιστατικό αυτό προς όφελός του:

«Δεν έχεις μάθει έτσι, Ελισάβετ! Δεν είναι αυτά τα πράγματα για εσένα! Τι δουλειά έχεις να παρασύρεσαι από όλα αυτά; Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να γυρίσεις πίσω στο μοναστήρι, εκεί ανήκεις, εκεί είναι το σπίτι σου και το ξέρεις πολύ καλά». Η Ελισάβετ το σκέφτεται σοβαρά. Μόνο που τα όσα νιώθει για τον Πέτρο είναι πολύ πιο δυνατά για να την κάνουν να φύγει.

Το πάρτι που χωρίζει Πέτρο και Ελισάβετ

Ο Γεράσιμος που δεν μπορεί να αντέξει ακόμα μια απόρριψη από την Ελισάβετ, πάει στο μαγαζί του Καστρινού και πίνει ασταμάτητα. Ο ίδιος μεθάει πολύ άσχημα και σχεδόν δημιουργεί θέμα στο μαγαζί τέτοιο που αναγκάζονται να τον διώξουν. «Αν δεν έχω την Ελισάβετ, η ζωή δεν έχει κανένα νόημα», λέει και αποπειράται να βάλει τέλος στη ζωή του! Ομως ο Καστρινός με την Αλεξία προσπαθούν να τον αποτρέψουν. Η Ευτυχία και ο Μανόλης μαθαίνουν τα νέα και πηγαίνουν στην Πάτρα. «Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ, σας το είπα, δεν θα γυρίσω στη Γερακιανή», ισχυρίζεται. Στο σπίτι του Θέμη όλοι είναι ανάστατοι και περιμένουν, ενώ ο Πέτρος μαζεύει τα πράγματά του και μετακομίζει στο σπίτι της Ελισάβετ.

Ο Πέτρος προσπαθεί να πείσει την Ελισάβετ να τον ακολουθήσει στο reunion με τους συμμαθητές του. Εκείνη έχει ενδοιασμούς και τελικά πηγαίνει μόνος του. Κάποιος ρίχνει την ιδέα να γίνει μασκέ πάρτι και το reunion καταλήγει σε μεθύσι της παρέας. Μερικοί έχουν μεταμφιεστεί σε καλόγριες και δίπλα τους βρίσκεται ο Πέτρος να περνάει καλά και σχεδόν να διακωμωδεί την αμφίεση αυτή. Το επόμενο πρωί η Ελισάβετ τρελαίνεται από την αγωνία της όταν βλέπει πως εκείνος δεν έχει ακόμα γυρίσει, ενώ ο Γεράσιμος καταφέρνει να εξασφαλίσει φωτογραφίες από το πάρτι και τις δείχνει στην Ελισάβετ! Εκείνη σοκάρεται και εγκαταλείπει τον Πέτρο επιστρέφοντας στη Γερακιανή.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Τάσος Πολυδερόπουλος για Μαύρο Ρόδο: «Τασούλα και Σταυρινός θα...»

Μαύρο Ρόδο: Η Πολυξένη γυρίζει μετανιωμένη και ο Λευτέρης την κλείνει στην αποθήκη!