Ο Μιχάλης Πανάδης ανήκει στην κατηγορία των νέων ηθοποιών που με αργά και σταθερά βήματα κατακτούν τους στόχους τους στον χώρο της υποκριτικής, κρατώντας χαμηλό προφίλ και παραμένοντας προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουν. Τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στον «Παράδεισο των κυριών» του ALPHA, υποδυόμενος τον Πασχάλη, έναν νεαρό καφετζή που αγαπάει την Τζένη, έχει όνειρα και φιλοδοξίες αλλά από την καλή του την καρδιά βρίσκεται μπλεγμένος σε μια υπόθεση που θα του γίνει ένα μεγάλο μάθημα.

Από την Κωνσταντίνα Γαρνέλη

Οι αποκαλύψεις του Μιχάλη Πανάδη για τον Παράδεισο των Κυριών

Με το θέατρο να είναι ο πυρήνας σας, τα τελευταία χρόνια φλερτάρετε με την… τηλεόραση.

«Η πρώτη μου συνεργασία ήταν το “Λόγω τιμής”, πέρυσι το “Σ’ αγαπώ μεν αλλά” που δεν ευτύχησε σε νούμερα αλλά ήταν μια ωραία συνθήκη, και τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να βρεθώ στον “Παράδεισο των κυριών”. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή τη σειρά. Εχει γίνει ένα μαγικό πράγμα κι έχουμε δέσει εύκολα μεταξύ μας, κάτι που δεν είναι αυτονόητο στον χώρο. Παίζει ρόλο και η σκηνοθετική ομάδα που έχει δημιουργήσει αυτή την ωραία ενέργεια και συνεννοούμαστε στο 100%. Πολύ καλή διανομή ρόλων έχει γίνει και στη δική μου τηλεοπτική οικογένεια, και οι σκηνές βγαίνουν αβίαστα».

Υποδύεστε τον Πασχάλη, που δουλεύει το καφέ ζαχαροπλαστείο απέναντι από το πολυκατάστημα και είναι από τους ανθρώπους που θέλεις να βλέπεις το πρωί όταν πίνεις τον καφέ σου.

«Χαίρομαι γι’ αυτό. Τον έχω αγαπήσει πολύ. Το ενδιαφέρον είναι ότι από γραφής θα μπορούσε να είναι ο γραφικός της υπόθεσης, γιατί είναι πολυλογάς και λίγο κουτσομπολάκος, έχει όμως καλή πρόθεση και είναι ανθρώπινος και προσιτός. Δεν κουτσομπολεύει ακριβώς, αλλά ασχολείται με ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται και τους ξέρει. Ενδιαφέρεται πραγματικά γι’ αυτούς κι αν μπορεί θα τους βοηθήσει. Τόσο σκηνοθετικά όσο και σεναριακά έχουν δώσει περισσότερο βάθος σε αυτόν τον αρχέτυπο χαρακτήρα».

Ο Πασχάλης έχει καλή καρδιά. Γι’ αυτό έμπλεξε με τη Λιζέτα;

«Ναι, γιατί του είπε να βοηθήσει ένα παιδάκι που δεν φταίει σε τίποτα. Κι έτυχε η Λιζέτα μπροστά του, με αυτόν τον χαρακτήρα που έχει. Είναι και ο Πασχάλης που θαμπώνεται από ανθρώπους που είναι πιο πλούσιοι και είπε να το κάνει».

Αφού συνειδητοποίησε την απάτη της, τα χρήματα της τα έδωσε πίσω.

«Βέβαια, αλλιώς δεν θα ήταν συνεπής με τον εαυτό του. Αγαπάει τα λεφτά, θέλει να ανέλθει κοινωνικά αλλά όχι με τέτοιους υπόγειους τρόπους».

Με την έρευνα που γίνεται για το ίδρυμα, βρίσκεται κι εκείνος μπλεγμένος καθώς κατηγορείται για πλαστοπροσωπία.

«Πράγματι και συλλαμβάνεται. Ολη αυτή η συνθήκη λειτουργεί για τον Πασχάλη ως μάθημα, ώστε να μην είναι ευκολόπιστος με τους ανθρώπους και να αποκτήσει μεγαλύτερη καχυποψία».

Η Σύρμω που είναι… κέρβερος πώς αντιδρά;

«Η Σύρμω είναι η κλασική περίπτωση… σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει. Είναι αυστηρή αλλά τελικά και τα τρία της παιδιά κάνουν αυτό που θέλουν. Αλλωστε είμαστε στην εποχή που όλα αλλάζουν. Η Σύρμω είναι πιο συντηρητική. Φοβάται την πρωτεύουσα και είναι λογικό, αλλά μαθαίνει από τα παιδιά της. Εχει ένα πιο δηκτικό χιούμορ για να λέει πράγματα και η γεύση που σου μένει δεν είναι μιας στριμμένης μάνας, αλλά μας μάνας που έχει περάσει η ίδια πολλά και που νοιάζεται πραγματικά».

Η Τζένη μαθαίνει τι έχει συμβεί με τη Λιζέτα και το ίδρυμα. Πώς θα αντιδράσει;

Παράδεισος των Κυριών: «Ο Πασχάλης συλλαμβάνεται»

«Στην αρχή δεν αντιδράει καθόλου καλά. Οχι τόσο γι’ αυτό που έκανε ο Πασχάλης, όσο γιατί δεν της το είπε εξαρχής και δεν την εμπιστεύτηκε. Γίνεται μεταξύ τους μια μεγάλη ρήξη που φτάνει στον χωρισμό, αλλά όταν μαθαίνει ότι μπαίνει στη φυλακή και τι έχει συμβεί, μαλακώνει και είναι και πάλι μαζί».

Και τώρα τι έχει να περιμένει ο Πασχάλης;

«Τη δίκη του στην οποία θα τον υπερασπιστεί ο δικηγόρος του Ντίνου Παπακώστα, αν και όλοι τον καθησυχάζουν ότι δεν θα μπλέξει περισσότερο. Υστερα από όλα αυτά, το μόνο που μένει είναι να πάμε για γάμο με την Τζένη. Δεν υπάρχουν άλλα εμπόδια».

Πώς δεν υπάρχουν! Δεν προηγείται η Ζαχαρούλα;

«Πάντα, αυτό δεν αλλάζει».

Θα προκύψει για εκείνη κάποια σχέση για να παίρνουν και ο Μεμάς με τον Πασχάλη σειρά;

«Υπάρχει ένας αστυνομικός που τη φλερτάρει, αλλά δεν της αρέσει και μάλλον θα προκύψει κάτι με τον Βύρωνα, τον δικηγόρο του Ντίνου. Είναι η μόνη αζευγάρωτη, οπότε λογικά θα έρθει κι εκείνης η σειρά».

Ομως υπάρχει και ο Βασιλείου, που με τον τρόπο του θα θελήσει να βλάψει την οικογένεια. Θα τα καταφέρει;

«Αυτό αφήστε να το δούμε προσεχώς. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το χαστούκι που του έδωσε η Σύρμω δεν το έχει ξεχάσει».

Εκτός όμως από τη σειρά σάς απολαμβάνουμε επί σκηνής στο θέατρο Βεάκη και στην παράσταση «Ψηλά απ’ τη γέφυρα» του Αρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.

«Είναι ένα πολύ καλογραμμένο έργο και δυστυχώς πολύ επίκαιρο. Ο Μίλερ έχει βασιστεί στα πρότυπα της τραγωδίας για να φωτίσει τα θέματα που κουβαλάει ο καθένας. Η σκέψη που κάνω είναι ότι τα θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο δεν αλλάζουν όσο και να εξελίσσονται οι οικονομίες και οι κοινωνίες. Και από την άλλη, το άλλο ανησυχητικό είναι ότι δεν έχουμε εξελιχθεί. Ο Γιώργος Νανούρης έχει κάνει κάτι πολύ δύσκολο. Εχει απογυμνώσει την παράσταση από τα περιττά κι εστιάζει στα πρόσωπα. Κάνει λαϊκό θέατρο χωρίς να είναι λαϊκίστικο και η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Στην παράσταση παίζω με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Ιωάννα Παππά, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Δημήτρη Καπετανάκο και Ευγενία Ξυγκόρου».

Εσείς ξεκινήσατε με… αντίστροφη πορεία. Πρώτα σκηνοθετήσατε και μετά αρχίσατε να παίζετε.

«Δεν ξέρω τι αγαπώ περισσότερο. Από τη σχολή ακόμα ήθελα να σκηνοθετώ αλλά επειδή δεν έχω παίξει πολύ, συνειδητοποίησα τις ελλείψεις μου και ότι πρέπει να αποκτήσω παραπάνω γνώση και όταν έρθει η ώρα να επιστρέψω στη σκηνοθεσία. Και πιστεύω ότι έρχεται».

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ο Παράδεισος των κυριών ανατροπή: Από σύμμαχοι εχθροί! Στο στόχαστρο του Αποστόλη η Βικτώρια και ο Χριστόφορος

Ο Παράδεισος των Κυριών: «Φιληθείτε ρεεεεε!» - Σεισμός στο Twitter με το παραλίγο φιλί Μιράντας και Ντίνου