Από Πέννυ Μαστοράκου

Έχουν χαθεί τόσες ζωές και έχουν ξεκληριστεί ολόκληρες οικογένειες στον Σασμό, και πιο συγκεκριμένα εκείνες των Σταματάκηδων και των Βρουλάκηδων, οι οποίοι μετρούν απώλειες και θρηνούν τα αγαπημένα πρόσωπα που χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς ωστόσο κανείς να αναφέρει τον λόγο από όπου ξεκίνησαν όλα αυτά.

Η γιαγιά Ειρήνη ήταν έτοιμη να πάρει στον τάφο της αυτό το μυστικό, ωστόσο μία συζήτησή της με τον Παύλο (ο οποίος θα κατηγορηθεί πως πήγε να κάψει ζωντανή την Καλλιόπη), έγινε φανερή, και την άκουσε το άτομο που δεν έπρεπε!

Η Μαρίνα είναι ο πραγματικός λόγος που ξέσπασε η βεντέτα στον Σασμό

Η γιαγιά Ειρήνη, ίσως είναι το πιο τραγικό πρόσωπο στην αγαπημένη μας δραματική σειρά, καθώς είναι η μόνη που έχει χάσει τα περισσότερα, και η μόνη που γνώριζε και γνωρίζει μυστικά τα οποία αν μαθευτούν, θα βρεθεί εκτεθειμένη σε πολλά άτομα!

Η Μαρίνα άθελά της μία μέρα, άκουσε την συζήτηση της γιαγιάς με τον ανιψιό της Παύλο, και έχασε την γη κάτω από τα πόδια της. Όλη της η ζωή ήταν ένα ψέμα, καθώς η γιαγιά Ειρήνη είχε υποχρέωση στον πατέρα της, για αυτό και του έταξε να παντρευτεί με τον Μάρκο, γνωρίζοντας παρ' όλα αυτά πως είχε παιδί με άλλη γυναίκα.

Σασμός

Η Μαρίνα καταρρέει, καθώς αν δεν ήταν εκείνη στην μέση όλοι θα ήταν ζωντανοί και ευτυχισμένοι...Η δραματική συνέχεια στις οθόνες μας!

Μην χάσετε απόψε Δευτέρα 14/11 στον Σασμό

Ο Σταύρος, μετά και την τελευταία εξαφάνιση της Αργυρώς, είναι σίγουρος πια πως συναντιέται ερωτικά με τον Αστέρη κι αυτό δημιουργεί μεγάλο ρήγμα στο ζευγάρι. «Παραδέξου το, Αργυρώ. Φέρσου έστω και για μια φορά, τώρα στο τέλος, ως ενήλικας. Πες μου ότι επέστρεψες σε εκείνον κι εγώ θα σηκωθώ να φύγω. Δεν το βλέπεις ότι θέλω απλά να το μάθω για να λυτρωθώ; Τι νόημα έχει να το παίζουμε όλοι μια ευτυχισμένη οικογένεια, όταν όλη μέρα σε ψάχνω;», τη ρωτά και εκείνη του απαντά με κλάματα πως κάνει λάθος. Εκείνος είναι σε απόγνωση και δεν ξέρει αν πρέπει να συνεχίσει μαζί της για χάρη του παιδιού ή να επιστρέψει στον αδελφό του.

Ο Μαθιός και η Βασιλική, από την άλλη, περνάνε τις ωραιότερες μέρες της ζωής τους σαν νεόνυμφοι, κλεισμένοι για τρεις μέρες στο σπίτι, ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. «Μου φαίνεται σαν ψέμα. Ισως τελικά να άξιζε να περάσουμε από τόσα κύματα.

Οι στιγμές που περνάμε μαζί μάς ανταμείβουν και τολμώ να παραδεχτώ πως δεν θέλω να επιστρέψω στην καθημερινότητά μας», του λέει εκείνη και ο Μαθιός φυσικά συμφωνεί. Την ίδια στιγμή, ο Αστέρης κανονίζει να φύγει άμεσα για τη Γερμανία, πράγμα που στενοχωρεί ιδιαίτερα την Καλλιόπη, με συνέπειες στην υγεία της. Ο μικρός γιος της καπετάνισσας θεωρεί πως είναι ένα κόλπο της μάνας τους για να τον κρατήσει κοντά της, όμως έχει αποφασίσει να μην της περάσει αυτή τη φορά και να φύγει από το νησί που τον πληγώνει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ο Αντώνης ψάχνει μάταια απαντήσεις από τον παπα-Μιχάλη αφού η στάση του απέναντι στον γάμο της Βασιλικής και του Μαθιού τον γέμισε ερωτηματικά. «Τόσα χρόνια σε ξέρω και βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν θα έλεγες ποτέ όχι σε ένα ερωτευμένο ζευγάρι.

Πόσω μάλλον στη Βασιλική που ξέρω πόσο την εκτιμάς. Λέγε παπά, τι ήταν αυτό που σε έκανε να κάνεις ένα βήμα πίσω;», τον ρωτά, όμως εκείνος κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό. Η γιαγιά Ειρήνη ωστόσο, σκέφτεται αν πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Μαρίνα για τα μυστικά που κρατάει τόσα χρόνια καθώς βλέπει πως κάποια από αυτά έρχονται στην επιφάνεια. Φοβάται πως οι κουβέντες της θα συγκλονίσουν τη Μαρίνα, οι οποίες θα αφορούν στο προξενιό που της έκαναν πριν χρόνια με τον γιο της, Μάρκο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός βόμβα! Νέος τρόμος στο σπίτι της Καπετάνισσας - Λαμπαδιάζει ολόκληρο το...

Σασμός spoiler: Η Καλλιόπη απειλεί Θεούς και δαίμονες ενώ η ζωή της τίθεται σε κίνδυνο