Από Έπη Τρίμη

Ο Αστέρης και η Αργυρώ στη σειρά «Σασμός» που προβάλλεται μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Alpha αποφασίζουν να συμμαχήσουν κρυφά με στόχο να καταλαγιάσει επιτέλους το μίσος μεταξύ των οικογενειών τους. Λίγο αργότερα το σπίτι της καπετάνισσας τυλίγεται στις φλόγες. (Ο Αστέρης αποφασίζει να πάει στη Γερμανία και η Καλλιόπη από τη στεναχώρια της αρρωσταίνει).

Η οργή της Καλλιόπης στη σειρά «Σασμός»

Η διαθήκη του Άγγελου προκαλεί τεράστια έκπληξη σε όλους, ενώ η Καλλιόπη με το που μαθαίνει την ύπαρξή της γίνεται θηρίο ανήμερο. Τα κτήματα που είχε καταφέρει να πάρει από τους Σταματάκηδες ο γιατρός θα περάσουν πλέον στα χέρια της Αργυρούς και αυτό την εξαγριώνει με αποτέλεσμα να απειλεί Θεούς και δαίμονες καθώς δεν μπορεί να χωνέψει πως τα συγκεκριμένα κτήματα πέρασαν στα χέρια των Βρουλάκηδων.

Για να αποφευχθούν τα χειρότερα ο Αστέρης και ο Μαθιός αναγκάζονται να βρουν μια γρήγορη και αποτελεσματική λύδη προκειμένου να ηρεμίσουν τα πνεύματα καινα εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Σασμός

Ο ενθουσιασμός και η προκλητικότητα του Παύλου

Στον αντίποδα, ο Παύλος είναι ενθουσιασμένος που ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της οικογένειας Σταματάκη πέρασε στους Βρουλάκηδες και γίνεται προκλητικός προς τον Μαθιό και τον Αστέρη, κερνώντας τους στο καφενείο. Ο Μαθιός, παρακινεί τον Αστέρη να μιλήσει στην Αργυρώ εστιάζοντας σε όσα τους ενώνουν και όχι όσα τους χωρίζουν προκειμένου να επέλθει νηνεμία.

Σασμός

Η κρυφή συνάντηση

Ο Αστέρης κλείνει ραντεβού στην Αργυρώ, στο σπιτάκι στο βουνό ώστε να είναι απομονωμένοι προκειμένου οι δυο τους να μπορούν να μιλήσουν με άνεση. Της προτείνει ένα σχέδιο προκειμένου κανένας από τις οικογένειές τους και όσους εμπλέκονται στα τελευταία γεγονότα να μην έχει σχέση με αυτά τα κτήματα. Έτσι της προτείνει να γράψουν όλη την περιουσία που κληρονόμησε από τον Άγγελο στον γιο της, τον μικρό Πετρή. Λίγο αργότερα, η Αργυρώ ανακοινώνει στους δικούς της την πρόταση που της έκανε ο Αστέρης και όλοι φαίνονται σύμφωνοι πως η ιδέα δεν είναι κακή. Προσπαθεί να την πείσει πως μόνο οι δυο τους μπορούν να κάνουν σασμό και μόνο έτσι θα καταφέρει να ηρεμήσει η Καλλιόπη και τα καταφέρνει. Η Εν τω μεταξύ, τα νέα για τα κτήματα του Άγγελου δεν αργούν να μαθευτούν σε όλο το χωριό και όλοι φοβούνται την αντίδραση της Καλλιόπης, ενώ ο Παύλος συνεχίζει απτόητος να προκαλεί και γιορτάζει για τη νίκη του.

Η καπετάνισσα μαθαίνοντας το σχέδιο των παιδιών της γίνεται πυρ και μανία και ψάχνει για συμμάχους προκειμένου να βάλει κι εκείνη το δικό της σχέδιο σε εφαρμογή με στόχο να πάρει τα κτήματα. Από την άλλη, η οργή της Καλλιόπης για τους Βρουλάκηδες φουντώνει όλο και περισσότερο και πιάνοντας τους γιούς της τους προειδοποιεί πως ακόμη κινδυνεύουν.

Η ένταση κορυφώνεται καθώς λίγες ημέρες αργότερα το αρχοντικό των Σταματάκηδων τυλίγεται στις φλόγες. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, πυκνοί καπνοί βγαίνουν από το σπίτι που γίνεται παρανάλωμα του πυρός. Όλοι αγωνιούν για την Καλλιόπη και σπεύδουν να βοηθήσουν.

Όταν η κατάσταση επιτέλους βρίσκεται υπό έλεγχο, η καπετάνισσα κατηγορεί ευθέως τον Παύλο πως προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να την εκδικηθεί θέτοντας τη ζωή της σε κίνδυνο. Η Καλλιόπη τον κατηγορεί πως εκείνος ευθύνεται για τη φωτιά παρόλο που δεν υπάρχουν απτά στοιχεία και κανείς δεν γνωρίζει τον τρόπο που προκλήθηκε. Η συνέχεια επί της οθόνης!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός spoiler: Η Καλλιόπη καταρρέει - Λιποθυμάει μπροστά στους γιους της

Σασμός spoiler: Η παπαδιά ανοίγει τα μάτια της Βασιλικής - Την προειδοποιεί για τον Μαθιό