Από Πέννυ Μαστοράκου

Η Ηγουμένη Φιλαρέτη είναι μία από τις πιο αγαπητές φιγούρες στο Μαύρο Ρόδο, ένας λογικός και καλόψυχος άνθρωπος που σπεύδει για να βοηθήσει τους πάντες, κουβαλώντας μέσα της έναν και μοναδικό καημό, τον οποίο έχουμε δει από τα πρώτα κιόλας επεισόδια της σειράς. Ωστόσο απόψε θα δείξει την σκληρή της πλευρά στον...

Είχε γίνει αντιληπτό εξαρχής πως είναι μητέρα, ωστόσο με το πέρας των επεισοδίων και ενώνοντας τα κομμάτια των αναμνήσεών της, είδαμε πως ενώ ήταν στην φυλακή αντιλήφθηκε πως είναι έγκυος και προκειμένου να μην μεγαλώσει το μωρό της πίσω από τα κάγκελα το έδωσε σε μία κυρία με την οποία αλληλογραφούσε και γνώριζε τα πάντα για εκείνον και το που βρίσκεται.

Αυτό όμως ανατράπηκε την ημέρα που αποφυλακίστηκε, μιας και το πρώτο πράγμα που έκανε είναι να τρέξει να δει το παιδί της, και ήρθε αντιμέτωπη με την σκληρή αλήθεια! Ότι ήξερε όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένα ψέμα και η γυναίκα που μιλούσε και έδωσε το παιδί της είχε εξαφανιστεί μαζί με αυτό...

Ο λόγος που η Ηγουμένη Φιλαρέτη μπήκε στην φυλακή

Σε μία ακόμη αναδρομή που έκανε στο παρελθόν της στα προηγούμενα επεισόδια, είδαμε ότι εφόσον δεν έβρισκε το παιδί της, επισκέφτηκε το σπίτι της συζύγου του εραστή της. Με την μεταξύ τους κουβέντα έγινε κατανοητό πως η ίδια δολοφόνησε τον εραστή της, από τον οποίο τελικά έμεινε και έγκυος!

Μαύρο Ρόδο

Η γυναίκα του φάνηκε να κρύβει ωστόσο αρκετά μυστικά και η ίδια, παρόλο που την έδιωξε, όταν της ανέφερε πως έχει γεννήσει το παιδί του άντρα της και ξαφνικά ενώ εκείνη ήταν άτεκνη, ένα αγόρι εμφανίστηκε να την φωνάζει «Μαμά...» από την πόρτα του σπιτιού...

Μήπως τελικά εκείνη γνωρίζει που είναι το παιδί της;

Μην χάσετε απόψε στην σειρά

Ο Πέτρος μένει στο σπίτι του Γιώργου και του Σταυρίνου και προσπαθεί να τους βοηθήσει με τα σχέδια του πρώτου. Η Ελισάβετ ζητάει συγχώρεση από την ηγουμένη γιατί καταλαβαίνει ότι την έφερε σε δύσκολη θέση.

Ο Θέμης ψάχνει να μάθει τι γίνεται με τη γυναίκα του και ανακαλύπτει μια φωτογραφία με την ίδια να κοιμάται στο ξενοδοχείο γυμνή. Αυτό τον βάζει σε υποψίες και πλέον είναι σχεδόν σίγουρος για την απιστία της. Από την άλλη, ο Παράσχος παίζει ένα παιχνίδι σε διπλό ταμπλό τόσο με τον Καστρινό όσο και με την Αγγελική.

Ελισάβετ

Ο Λευτέρης ετοιμάζει τη διαθήκη του και είναι αποφασισμένος να αφήσει ένα μεγάλο μέρος της στην Ελισάβετ. Η Πολυξένη δεν ενθουσιάζεται με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα: «Σιγά μην αφήσω όλη την περιουσία να τη φάνε οι καλόγριες», μονολογεί και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό - Αυτός είναι ο δίδυμος αδερφός του Μιχάλη Αρτεμισιάδη από το Μαύρο ρόδο

Μαύρο Ρόδο: «Αισθάνεται ότι έχει έρθει για να βλάψει» - Ο Νίκος Κουκάς αποκαλύπτει τα πάντα για τον Γεράσιμο