Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα θα βρεθεί στα επόμενα επεισόδια του Σασμού η Αργυρώ. Μια απόφαση που αν τη δεχτεί θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα και μοιραία θα σταματήσουν οι σκοτωμοί στο πολύπαθο χωριό της Άνω Ποριάς.

Από την Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Η διαθήκη του Αγγελου ανοίγει και μέσα είναι καταγεγραμμένη η τελευταία του επιθυμία. Τα κτήματα της μητέρας του, Ανθούλας, να περάσουν στην οικογένεια Βρουλάκη, τη Μαρίνα, την Αργυρώ και φυσικά στην Ασπα που είχε γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του και, κατά συνέπεια, γυναίκα του. Οι γυναίκες δέχονται με χαρά την κληρονομιά, όμως δεν ισχύει το ίδιο και με την Καλλιόπη που μαθαίνει τα νέα και γίνεται έξαλλη.

Τη στιγμή λοιπόν που ο Παύλος Βρουλάκης κερνάει τους θαμώνες στο καφενείο του Παντελή από τη χαρά του που τα κτήματα γύρισαν εκεί όπου ανήκουν, εκείνη ετοιμάζεται να εκδικηθεί την οικογένειά του ή ακόμα καλύτερα να βάλει φωτιά και να τους τα κάψει. Μαθιός και Αστέρης, όπως είναι φυσικό, θορυβούνται και αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η μόνη λύση όμως που βρίσκουν απαιτεί και τη συνεργασία της Αργυρώς. «Θέλω να βρεθούμε, Αργυρώ. Δεν έχει να κάνει με εμάς αλλά με τις οικογένειές μας. Πρέπει επιτέλους να δώσουμε τέλος σε αυτή τη φάρσα που ζούμε όλοι μας», της λέει ο Αστέρης στο τηλέφωνο και η πρώην αγαπημένη του αποφασίζει να πάει να τον συναντήσει.

Σασμός Αργυρώ

«Τι συμβαίνει; Πρέπει να ανησυχήσω;», τον ρωτάει όταν μπαίνει στο σπιτάκι στο βουνό και ο Αστέρης, με μια ανάσα σχεδόν, της εξηγεί όσα σκέφτεται να πράξει η μητέρα του. «Αφού δεν θα τα έχει εκείνη, θέλει να μην τα έχει κανείς. Αυτή είναι η μητέρα μου λοιπόν», της λέει με ντροπή. Αμέσως μετά της εξηγεί το σχέδιο το οποίο θα φέρει μεταξύ Βρουλάκηδων και Σταματάκηδων τον σασμό.

Η παρέμβαση του Μαθιού στον Σασμό

Συγκεκριμένα της λέει πως αν δεχτούν να επιστρέψουν ένα μέρος των κτημάτων στην Καλλιόπη, τότε θα πείσει τη μητέρα του να σταματήσει η βεντέτα μεταξύ τους. Η Αργυρώ εμφανίζεται δύσπιστη αρχικά αλλά του λέει ότι θα το σκεφτεί. Επιστρέφει στο σπίτι της όπου και μιλάει στη Μαρίνα για την πρόταση του πρώην αγαπημένου της.

Τόσο η Μαρίνα όσο και η γιαγιά Ειρήνη σκέφτονται σοβαρά την πρόταση και αντιλαμβάνονται πως δεν ήταν κακή η ιδέα του. Στο μεταξύ όμως, ο Μαθιός που βλέπει πως με τα καμώματα της Καλλιόπης η οικογενειακή του ζωή τείνει να καταστραφεί, θέλει να βοηθήσει και πηγαίνει ο ίδιος να μιλήσει στην Αργυρώ.

«Ξέρω πως στο παρελθόν είπαμε πολλά. Βαριές κουβέντες που σε κανέναν μας δεν ταίριαζαν. Ομως ως εδώ ήταν, Αργυρώ. Βοήθησε να τελειώσει αυτή η κόντρα που βαραίνει τις ψυχές όλων», της λέει και με το βλέμμα του σχεδόν την εκλιπαρεί. Για πρώτη φορά ο Μαθιός Σταματάκης, ο αυστηρός και αγέρωχος άντρας της οικογένειας αυτής, στέκεται μπροστά της και της ζητά βοήθεια. Εκείνη όμως δεν ξέρει αν θα τον βοηθήσει και τι πρέπει να του πει, παρόλο που το ενδεχόμενο της ειρήνης μεταξύ τους δεν της φαίνεται κακή ιδέα. Ωστόσο, ξεκάθαρα αρνητικός θα είναι με αυτή την ιδέα ο Παύλος.

Περισσότερα στο Tivi Σίριαλ που κυκλοφορεί μόνο με 1 ευρώ!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός εξελίξεις (9/11): Απίστευτο! Στέλλα και Αστέρης φιλιούνται

Σασμός:«Ήταν και η Μπουμπουλίνα καλεσμένη στο γάμο;» - Ξεσάλωσε το twitter με την αντίδραση της Καλλιόπης όταν είδε τον Παύλο