Από Ελένη Μήτση

Το νέο επεισόδιο του Μαύρου ρόδου, που αναμένεται να δούμε την Κυριακή 6/11 θα είναι συγκλονιστικό με τον Πέτρο να είναι έξαλλος μετά το στημένο παιχνίδι του Καστρεινού για να επιστρέψει στην Πάτρα...εκείνος θα αναγκαστεί να υπογράψει για να...(δείτε εδώ τα καυτά φιλία του Πέτρου με την Ελισάβετ).

Οι εξελίξεις του Μαύρου ρόδου την Κυριακή 6/11

Μετά το τροχαίο του Θέμη, ο Πέτρος πείθεται τελικά από τον πατέρα του να υπογράψει για την άδεια του μαγαζιού. Η Αγγελική που το μαθαίνει απογοητεύεται: «Ηθελε δεν ήθελε, κατάφερε να περάσει το δικό του πάλι και να μπλέξει τον Πέτρο στις βρομοδουλειές του», λέει και η Κύρα, για ακόμα μια φορά, ασκεί κριτική: «Τον άφησες να περάσει το δικό του, όπως κάνεις πάντα άλλωστε! Πρέπει να πάρεις αποφάσεις σύντομα, δεν μένει άλλος χρόνος. Οσο μένεις μαζί του καταστρέφεις τη ζωή σου και το μέλλον των παιδιών σου».

Την ίδια ώρα, η Ελισάβετ έχει κρυφτεί στο ξωκλήσι και όλοι την ψάχνουν γιατί πρέπει να επιστρέψει στο μοναστήρι για την κουρά της. Στη Γερακιανή, η Γιάννα συναντιέται τυχαία με τον Γιώργο στον δρόμο. «Δεν περίμενα να σε δω ξανά... Πέρασε καιρός», της λέει. Εκείνη αμήχανη τον ρωτάει πώς είναι και εκείνος χωρίς να χάσει ευκαιρία τη ρωτάει γιατί τον εγκατέλειψε στο παρελθόν: «Οπως είπες κι εσύ πέρασε καιρός από τότε! Μην τα σκαλίζεις! Αυτό έπρεπε να γίνει και αυτό ήταν το σωστό για όλους μας».

Η απάντησή της δεν τον ικανοποιεί. Αργότερα, όμως, θα συμβεί η μεγάλη ανατροπή, καθώς ο Σαράντος ζητάει τη βοήθεια του Γιώργου για τον διαγωνισμό για τα χωράφια της μονής. «Ηρθα με λευκό πανί να κάνουμε ανακωχή! Βλέπεις κάνω ένα βήμα να έρθω πιο κοντά σου με μια πρόταση», λέει ο Σαράντος και ο Μπόγρης αναρωτιέται: «Τι πρόταση θέλεις από εμένα». «Θα κάνεις πίσω για να με αφήσεις να κερδίσω τα χωράφια και μετά σου δίνω τον λόγο μου θα σου δώσω το ελεύθερο να τα εκμεταλλευτείς όπως θέλεις εσύ για το καλό του χωριού, όπως λες. Σκέψου την πρότασή μου, θα βγούμε και οι δύο κερδισμένοι από αυτό. Αρκεί βέβαια να αποσύρεις τη μήνυση εναντίον μου», προτείνει ο Σαράντος και πείθει τον Μπόγρη να αποσύρει τη μήνυση.

Όλα όσα θα δούμε την Δευτέρα 7/11 στη σειρά

Η Αγγελική είναι οργισμένη με τον Θέμη, γιατί κατάφερε να πείσει τον Πέτρο να υπογράψει για το καινούριο μαγαζί. «Σου είπα να αφήσεις τον Πέτρο έξω από τις δουλειές σου και να μην τον μπλέξεις, αλλά για ακόμα μια φορά δεν εισακούστηκα», λέει στον άντρα της και συνεχίζει: «Σε βαρέθηκα! Σε σιχάθηκα πια! Δεν θέλω άλλο να μένω μαζί σου, έχει τελειώσει ο γάμος μας, πάρ’ το χαμπάρι κι εσύ να προχωρήσουμε όσο είναι νωρίς». Η Ελισάβετ επιστρέφει στο μοναστήρι και ο Μητροπολίτης με την ηγουμένη τής ανακοινώνουν ότι έφτασε η ώρα για την κουρά της. Η αντίδρασή της δεν είναι αυτή που περιμένουν.

«Δεν ξέρω αν είμαι άξια του Θεού για μια τέτοια τιμή και ευκαιρία που μου δίνεται», τους αναφέρει και τους αφήνει άναυδους. Η κίνησή της αυτή προκαλεί δεύτερες σκέψεις, ενώ η μοναχή Αυξεντία προσπαθεί να μιλήσει στην Ελισάβετ για να καταλάβει τι συμβαίνει. «Τι συμβαίνει, παιδί μου; Από τη στιγμή που γύρισες είσαι περίεργη! Εγινε κάτι εκεί στο σπίτι του πατέρα σου;», τη ρωτάει και η Ελισάβετ της αποκαλύπτει: «Με φίλησε! Αυτός ο Πέτρος με φίλησε!

Ο πονηρός με δοκιμάζει να δει αν αντέχει η πίστη μου, αλλά αμάρτησα! Με ξεγέλασε και δεν είμαι πια άξια για να πάρω αυτό το χρίσμα». Η αποκάλυψη της Ελισάβετ για τον Πέτρο ταράζει την Αυξεντία. Οταν αντιλαμβάνεται την παρουσία του Σαράντου στο μοναστήρι, την ώρα της συνομιλία τους, ταράζεται ακόμα περισσότερο.

Καστρινός

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο: «Τα μάτια δεν κρύβονται...» - Η Νατάσα καταλαβαίνει ότι ο Πέτρος είναι ερωτευμένος

Μαύρο Ρόδο - spoiler: Ο Λευτέρης ένα βήμα πριν την οριστική του κατάρρευση! Η Ελισάβετ αποφασίζει να...