Από Πέννυ Μαστοράκου

Η αρχή του τέλους ξεκίνησε απόψε, το βράδυ της Τρίτης 1/11 στον Σασμό, καθώς το μυστικό του Μαθιού για τον φόνο του Στεφανή έγινε γνωστό και στον παπά Μιχάλη (δείτε εδώ το ανατριχιαστικό μονόλεπτο των αποκαλύψεών του Μανόλη) και δεν άντεξε στο άκουσμά του και λίγα λεπτά μετά κατέρρευσε!

Λίγο πριν από τον γάμο της Βασιλικής και του Μαθιού (δείτε εδώ το προσκλητήριό τους) ο Μανόλης του εκμυστηρεύεται τα πάντα, και το Twitter δοξάζει τον Μιχάλη Αεράκη για την συγκλονιστική ερμηνεία του που μας καθήλωσε για ακόμη μία φορά, μιας και μετά τα μαντάτα που πληροφορήθηκε, έπεσε μέσα στην εκκλησία!

Το Twitter υποκλίθηκε στον Μιχάλη Αεράκη για την ερμηνεία του

Κλείνεται σε μοναστήρι ο...

Όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του ALPHA, η συνάντηση του Μανόλη με τον παπα-Μιχάλη απειλεί να τινάξει στον αέρα τον γάμο Μαθιού και Βασιλικής.

«Ημουν μπροστά παπα-Μιχάλη. Τα είδα όλα τότε στο βουνό. Ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή Σταματάκη. Κουβαλάω αυτό το μυστικό μέσα μου εδώ και δύο χρόνια και κοντεύω να τρελαθώ. Το είχα πει και στον Άγγελο μία μέρα πριν τον βρουν μέσα στα αίματα και πολύ φοβάμαι πως αν δεν το είχε μάθει αυτό, μπορεί και να ζούσε τώρα», του εξομολογείται και ο παπάς αποφασίζει να μην παντρέψει το ζευγάρι μετά από όσα έμαθε.

Ενώ ο παπάς προσπαθεί να βρει λύση, η Βασιλική συνειδητοποιεί ότι η σπασμένη καρδιά τού παπά μπορεί να κρύβει περισσότερα απ’ όσα λέει.

Μετά την εξομολόγηση του Μανόλη, ο παπάς της Άνω Ποριάς πηγαίνει σε μοναστήρι καθώς ξέρει πως μόνο εκεί θα καταφέρει να διαχειριστεί τις σκέψεις του. Έχει μόλις προστεθεί ένα ακόμα βάρος στις πλάτες του, που αφορά στον θάνατο του Στεφανή και πρέπει να μείνει μόνος, ακόμα και μακριά από την Κατερίνα, για να σκεφτεί πώς θα πράξει.

Παπά Μιχάλης Σασμός

Η προσευχή δεν ελαφραίνει τη συνείδησή του και ζητά από τον Θεό να του δώσει τη δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την εξομολόγηση του Μανόλη. Λίγο αργότερα θα επιστρέψει στο χωριό του και θα κινηθεί αναλόγως.

Όταν ο Μανόλης μαθαίνει από την Κατερίνα πως ο παπάς κατέφυγε σε μοναστήρι, συγκλονίζεται, καθώς πιστεύει πως με την εξομολόγησή του δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα.

Όπως γνωρίζουμε ωστόσο, ο γάμος της Βασιλικής και του Μαθιού θα γίνει κανονικά μιας και ο παπά Μιχάλης θα αποφασίσει τελικά να τους παντρέψει (δείτε εδώ φωτογραφίες από το μυστήριο και από το γλέντι).

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός Spoiler: Δεν τον γλυτώνει κανείς! Η μητέρα της Στέλλας ορμά στον Αστέρη στον γάμο του Μαθιού

Σασμός Spoiler: Θρήνος! Ο Αστέρης και η Αργυρώ βρίσκουν τον Σταύρο πριν πεθάνει