Από Ελένη Μήτση

Ένα πολύ ιδιαίτερο επεισόδιο αναμένεται να δούμε την Τρίτη 1/11 στο Σασμό, καθώς ο γάμος του Μαθιού και τη Βασιλικής αναμένεται μετά από τόσα εμπόδια να ολοκληρωθεί, ωστόσο μια δυσάρεστη έκπληξη θα τους χαλάσει τα σχέδια...

Οι εξελίξεις του Σασμού στο επεισόδιο της Τρίτης (1/11)

Ο Ευθύμης δίνει μία εβδομάδα διορία στον Λευτέρη για να εκτελέσει την εντολή του. Ο Λευτέρης κλονίζεται και θέτει σε δοκιμασία τη σχέση του με τη Θοδώρα. Εκείνη τον ψάχνει αλλά όταν βλέπει ότι δεν απαντάει στις κλήσεις και τα μηνύματά της, αποφασίζει να μην ασχοληθεί ξανά με τον άντρα που μπήκε τόσο ξαφνικά στη ζωή της. Ωστόσο, οι ετοιμασίες για τον γάμο του Μαθιού και της Βασιλικής προχωράνε κανονικά. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, το χαμόγελο έχει επιστρέψει στα χείλη της και δεν βλέπει την ώρα να σταθεί νύφη στο πλάι του άντρα που λατρεύει.

Στο σπίτι της Μαρίνας, το κλίμα δεν είναι εξίσου ευχάριστο. Ο Σταύρος ζητά συγγνώμη από τη Μαρίνα για τη συμπεριφορά του, ενώ της εξομολογείται πως η σχέση του με την Αργυρώ πάει από το κακό στο χειρότερο. «Δεν ξέρω πόσο απαραίτητος της είμαι πλέον. Νιώθω πως την κουράζει η σχέση μας και συχνά αναρωτιέμαι ποια είναι η θέση μου σε αυτό το σπίτι», της λέει. «Αυτό είναι και δικό σου σπίτι αλλά για την Αργυρώ δεν πρέπει να αναρωτιέσαι. Ούτε να αμφισβητείς τα συναισθήματά της. Η Αργυρώ μόλις έχασε τον δεύτερο αδελφό της και το μόνο που αισθάνεται μέσα της είναι ένα τεράστιο κενό. Χρόνο χρειάζεται μόνο, Σταύρο μου, και αγάπη. Όλα σε λίγο καιρό θα πάρουν τη θέση τους μέσα της», τον καθησυχάζει.

Ο Αστέρης ανακοινώνει στην Αργυρώ ότι φεύγει για πάντα από το νησί και εκείνη χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Ο Νικηφόρος τα ξαναβρίσκει με τον Μανόλη, ο οποίος του εκμυστηρεύεται το ενδιαφέρον του για τη Νάντια, ενώ η κατάρρευση του παπα-Μιχάλη ταράζει τους πάντες στο χωριό. Την ίδια στιγμή αρνείται πεισματικά να πάει στον γιατρό. Η επίσκεψη του Αντώνη στο σπίτι του, όμως, θα φέρει τον αστυνόμο ξανά στην πόρτα του Μαθιού.

Η συνάντηση του Μανόλη με τον παπα-Μιχάλη απειλεί να τινάξει στον αέρα τον γάμο Μαθιού και Βασιλικής. «Ήμουν μπροστά παπα-Μιχάλη. Τα είδα όλα τότε στο βουνό. Ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή Σταματάκη. Κουβαλάω αυτό το μυστικό μέσα μου εδώ και δύο χρόνια και κοντεύω να τρελαθώ. Το είχα πει και στον Αγγελο μία μέρα πριν τον βρουν μέσα στα αίματα και πολύ φοβάμαι πως αν δεν το είχε μάθει αυτό, μπορεί και να ζούσε τώρα», του εξομολογείται.

Όσα θα δούμε την Τετάρτη (2/11)

Ενώ ο παπάς προσπαθεί να βρει λύση, η Βασιλική συνειδητοποιεί ότι η σπασμένη καρδιά τού παπά μπορεί να κρύβει περισσότερα απ’ όσα λέει. Από την άλλη μεριά, ο Παύλος έρχεται για μια ακόμα φορά αντιμέτωπος με τον Νικηφόρο, ενώ ο Ευθύμης εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στη ζωή του ίδιου και των ανθρώπων του. Καθώς η ώρα του γάμου πλησιάζει, Αστέρης και Αργυρώ έρχονται κοντά υπό το βλέμμα της Καλλιόπης.

Σασμός Στέλλα Αστέρης

Μετά την εξομολόγηση του Μανόλη, ο παπάς της Άνω Ποριάς πηγαίνει σε μοναστήρι καθώς ξέρει πως μόνο εκεί θα καταφέρει να διαχειριστεί τις σκέψεις του. Έχει μόλις προστεθεί ένα ακόμα βάρος στις πλάτες του, που αφορά στον θάνατο του Στεφανή και πρέπει να μείνει μόνος, ακόμα και μακριά από την Κατερίνα, για να σκεφτεί πώς θα πράξει. Η προσευχή δεν ελαφραίνει τη συνείδησή του και ζητά από τον Θεό να του δώσει τη δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την εξομολόγηση του Μανόλη. Λίγο αργότερα θα επιστρέψει στο χωριό του και θα κινηθεί αναλόγως.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Σασμός: «Σε κάποιον πρέπει να μιλήσεις...» - Ο Φραγκιαδάκης πείθει τον Μανόλη να μιλήσει για τον φόνο του Στεφανή

Σασμός: Για πρώτη φορά - Η Καλλιόπη αντιμέτωπη με τη Στέλλα