Από Πέννυ Μαστοράκου

Εκτός από την Κατερίνα Διδασκάλου και τις αποκαλύψεις της για το Μαύρο Ρόδο την Δευτέρα 31/10, και ένας άλλος εξίσου αγαπητός ηθοποιός της σειράς έδωσε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Πάμε Δανάη και αποκάλυψε τα πάντα για τον ρόλο του!

Ο λόγος για τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, ο οποίος υποδυόμενος τον Λευτέρη, τον πατέρα της μοναχής Ελισάβετ, μίλησε στην εκπομπή, και αναφέρθηκε σε πολλά που δεν γνωρίζαμε, δίνοντάς μας και ένα μικρό spoiler για την συνέχεια της σειράς.

Οι αποκαλύψεις του Γεράσιμου Σκιαδαρέση για το Μαύρο Ρόδο

«Η παράγωγη μου έδωσε να διαβάσω το σενάριο του Μαύρου Ρόδου, είχα να επιλέξω ανάμεσα από 3-4 ρόλους και εγώ επέλεξα τον Λευτέρη. Ο Λευτέρης ήταν διαφορετικός από αυτά που έκανα τα τελευταία χρόνια, ήσυχος άνθρωπος, κάλος πατέρας, πικραμένος, χωρίς να κάνει πολλή φασαρία στη σειρά. Ο Λευτέρης έχει απωθήσει από τη μνήμη του το θάνατο της γυναίκας του, το έχει θεωρήσει ατύχημα και έτσι έχει ησυχάσει τη συνείδηση του για τη δίκη του ευθύνη.

Ο Λευτέρης είχε παράλληλη σχέση με τη φίλη της γυναίκας του, έχει ένοχες που έφυγε η κόρη του, άλλα δεν ξέρει ότι η μικρή είδε το θάνατο της μητέρας της. Ως Λευτέρης συμπαθώ τον Πέτρο, κυρίως από συμφέρον βέβαια, γιατί βλέπω πως είναι ένας κάλος γαμπρός για την Ελισάβετ. Ευχαριστιέμαι πολύ τις σκηνές που έχω με την «κόρη» μου, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, γιατί κλέβω ιδιωτικές στιγμές & τις βγάζω δημόσια, χωρίς να ντρέπομαι. Στις σκηνές με τη Φωτεινή χρησιμοποιώ τις αντιδράσεις ενός πάτερα, που έχω κάνει και εγώ με τις κόρες μου.

Δεν έχω να σας αποκαλύψω κάτι φωτεινό για τα επόμενα επεισόδια, γιατί έρχονται δύσκολα πράγματα για τον Λευτέρη και την οικογένεια του» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή.

Όλα όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς

Ο Πέτρος πηγαίνει στο μοναστήρι, αλλά εκεί τον περιμένει μια έκπληξη. Η ηγουμένη τού απαγορεύει να μπει στο μοναστήρι και τον ενημερώνει ότι δεν χρειάζονται άλλο τις υπηρεσίες του. Ο Πέτρος διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να βρει άλλες δικαιολογίες για να παρατείνει την παραμονή του στο χωριό.

Ο Γεράσιμος ζητάει από την ηγουμένη να της μιλήσει και την ενημερώνει για τους πονηρούς σκοπούς που έχει ο Πέτρος για την Ελισάβετ: «Πρέπει να γυρίσει η Ελισάβετ στο μοναστήρι. Όσο βρίσκεται έξω κινδυνεύει από την αμαρτία που την περιτριγυρίζει. Αυτός ο Πέτρος έχει βαλθεί να την κάνει να αλλάξει δρόμο και συνεχώς την προκαλεί. Πρέπει να τη βοηθήσετε», της εξηγεί και εκείνη μαζί με τον μητροπολίτη αποφασίζουν την επιστροφή της κοπέλας στο μοναστήρι, παίρνοντας στα σοβαρά τις ανησυχίες του Γεράσιμου.

Κι ενώ στη Γερακιανή συμβαίνουν πολλά και διάφορα που φέρνουν αναστάτωση στους κατοίκους του χωριού, εκεί φτάνει μετά από πολλά χρόνια και η Γιάννα! Η άφιξή της προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Η Ευτυχία με τον Μανώλη πετάνε κυριολεκτικά από τη χαρά τους που τη βλέπουν ξανά: «Κορίτσι μου, γύρισες! Τι χαρά είναι αυτή που μας έδωσες, έφυγες και έριξες μαύρη πέτρα πίσω σου, μαράζι το είχα μέσα μου», της λέει η μητέρα της και η κοπέλα της απαντάει: «Το ξέρω, μανούλα μου, έπρεπε όμως να μείνω μακριά να ηρεμήσω! Τώρα όμως γύρισα και θα μείνω καιρό».

Την ίδια χαρά παίρνει και ο Γεράσιμος που βλέπει ξανά την αδελφή του και σε μια επίσκεψη στο μοναστήρι το λέει στην Ελισάβετ: «Γύρισε η αδελφή μου στο χωριό». «Καλώς τη δεχτήκατε! Οι προσευχές της μητέρας σου εισακούστηκαν από τον Κύριο και έγινε το θαύμα», χαίρεται η Ελισάβετ. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ότι η Γιάννα στην πραγματικότητα επέστρεψε για να γλιτώσει από τον Καστρινό που την κυνηγάει και απειλεί να τη σκοτώσει για τα χρήματα που δεν κατάφερε να του επιστρέψει.

Μαύρο Ρόδο Ηγουμένη Φιλαρέτη

Δεν ξέρει όμως και εκείνη πως η τύχη δεν θα είναι με το μέρος της και δεν θα γλιτώσει από την παρουσία του Θέμη, αφού λόγω του Πέτρου τριγυρίζει συνεχώς στο χωριό. Η επιστροφή της Γιάννας έφερε μεν χαρά στην οικογένειά της, αλλά όχι και στα αδέλφια Μπόγρη, που η μεταξύ τους κόντρα θα αρχίσει να κορυφώνεται.

Όμως και ο Καστρινός ψάχνει τρόπους για να φέρει τον γιο του πίσω στην Πάτρα προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές για το νέο μαγαζί που θα ανοίξει. Κατά την επιστροφή του από τη Γερακιανή εμπλέκεται σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο ρόδο spoiler: Σοκ στο χωριό! Η Ελισάβετ εξαφανίζεται

Μαύρο Ρόδο σοκ! Η Κασσιανή σκάβει τον λάκκο της Ηγουμένης Φιλαρέτης