Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η αγαπημένη σειρά του Mega, Μαύρο Ρόδο, μετά τη θραύση που έκανε χθες (23/10) στο Twitter (δείτε εδώ τα επικά σχόλια των τηλεθεατών), επιστρέφει απόψε (24/10) με ένα νέο καθηλωτικό επεισόδιο, στο οποίο θα δούμε τι συνέβη τελικά με τον Λευτέρη μετά το έμφραγμα που έπαθε.

Τι θα δούμε σήμερα, Δευτέρα 24/10 στο Μαύρο Ρόδο

Ενώ ο Λευτέρης βρίσκεται στο έδαφος, ο Πέτρος τρέχει να τον συνεφέρει, ενώ η Ελισάβετ ζητάει τη βοήθεια του Γεράσιμου και μαζί μεταφέρουν τον άτυχο άντρα στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη και η Ελισάβετ προσεύχεται να γίνει καλά ο πατέρας της, νιώθοντας όμως και τύψεις πως η ίδια τον έφερε σε αυτό το σημείο. Η Πολυξένη που μαθαίνει τι έχει συμβεί, τρέχει πανικόβλητη στο νοσοκομείο και ρωτάει με αγωνία να μάθει πώς είναι ο άντρας της. Οι γιατροί ενημερώνουν την οικογένεια πως το έμφραγμα ήταν πολύ σοβαρό, αλλά ο ίδιος κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

«Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στην καθημερινότητά του και κυρίως να αποφεύγει τις έντονες συγκινήσεις και τη στενοχώρια», ενημερώνει ο γιατρός και η Ελισάβετ κάνει τον σταυρό της και ευχαριστεί τον Θεό που έσωσε τον πατέρα της. Η Πολυξένη αφού σιγουρεύεται πως ο άντρας της είναι καλά, επιστρέφει στο χωριό να τελειώσει κάποιες δουλειές που έμειναν στη μέση για να μπορέσει στη συνέχεια να πάει ξανά στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, ο Θέμης περιμένει τον γιο του να επιστρέψει στην Πάτρα για να υπογράψει τα συμβόλαιο για το νέο μαγαζί που ανοίγει, αλλά η καθυστέρηση δημιουργεί πολλά προβλήματα στις δουλειές του με αποτέλεσμα να πάει ο ίδιος στη Γερακιανή να τον φέρει πίσω. Μόλις φτάνει στο χωριό, τον πρώτο άνθρωπο που συναντάει είναι η Πολυξένη, την οποία είχε χρόνια να δει! «Τι κάνεις εσύ εδώ; Ήρθες να μαζέψεις τον γιο σου;», τον ρωτάει εκείνη, κι αυτός της απαντάει: «Πες ένα καλησπέρα, ένα γεια! Δεν χαίρεσαι που με βλέπεις μετά από τόσα χρόνια;». Και εκείνος συνεχίζει: «Με πήρες και τις προάλλες τηλέφωνο και μου το έκλεισες στη μούρη και αναρωτιέμαι τι στο καλό ήθελες μετά από τόσα χρόνια;».

Μαύρο Ρόδο Πέτρος

Εκείνη προσπαθεί να κρύψει την ταραχή της και λέει: «Πάρε τον γιο σου από εδώ και φύγετε μακριά μας». Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο ο Πέτρος βρίσκεται στο νοσοκομείο με τον Λευτέρη και προσπαθεί και πάλι να προσεγγίσει την Ελισάβετ. Παράλληλα της ζητάει συγγνώμη για όλα: «Θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου! Έπρεπε να κατανοήσω τις δικές σου ανάγκες», της λέει, όταν λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται απρόσμενα ο Θέμης εκεί: «Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ.

Εγώ σε περιμένω στην Πάτρα να ρίξουμε τις υπογραφές και εσύ μου θέλεις να φτιάξεις τα μοναστήρια στη Γερακιανή», του τονίζει, κοιτάζοντας με ύφος απορίας την Ελισάβετ. Η συνάντηση πατέρα και γιου φέρνει ένταση, ενώ μια κίνηση του Πέτρου προς την Ελισάβετ προκαλεί μια απρόσμενη αντίδραση. Ο Γεράσιμος καταφέρνει να ξεφύγει τον κίνδυνο, αλλά αυτό που συνέβη τρενάρει κι άλλο την επιστροφή της Ελισάβετ στο μοναστήρι με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο εκτεθειμένη στον... πειρασμό!

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

«Κάναμε πολύ γρήγορα οικογένεια...» - Η συγκινητική εξομολόγηση της Νεφέλης Κουρή για την κόρη της

Μαύρο ρόδο spoiler: Έξαλλος ο Καστρινός - Μαθαίνει για τον έρωτα του Πέτρου με τη μοναχή Ελισάβετ