Από Ελένη Μήτση

Η Νεφέλη Κουρή είναι μια ταλαντούχα ηθοποιός, την οποία έχουμε δει σε σειρές, που έχει πρωταγωνιστήσει όσο και μέσα από τη συμμετοχή της στο θέατρο. Αυτή την περίοδο μάλιστα παίζει με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Μαύρο ρόδο.

Μέσα από μία συνέντευξη, που παραχώσε στο down town μίλησε εξομολογητικά για τη ζωή της καθώς είναι παντρεμένη και μανούλα μιας κόρης. Στη σειρά, που τη βλέπουμε να παίζει τώρα κάνει εκείνη την κόρη της οικογένειας Καστρινού, η οποία έχει πολλά μυστικά (δείτε εδώ τι φοβάται μην αποκαλυφθεί η μητέρα της Αγγελική).

Οι δηλώσεις της Νεφέλης Κουρή για την οικογένεια της

Θέλω λίγο να πάμε στη μητρότητα. Ποιο είναι το δικό σου στυλ στο μεγάλωμα της κόρης του σου; Πώς είσαι ως μαμά;

Δεν ακολουθώ κάποιο συγκεκριμένο στυλ ως μαμά. Η μικρή μου μεγαλώνει με αρκετή ελευθερία και ακόμα περισσότερη αγάπη. Προσπαθώ να είμαι δίπλα της με ουσιαστικό τρόπο και να τη φροντίζω με όλη μου τη δύναμη. Θέλω να της δώσω αξίες ώστε όταν μεγαλώσει να γίνει ένας ελεύθερος άνθρωπος που υποστηρίζει την άποψη και τη θέση του με αγάπη και κατανόηση για τους γύρω του.

Υπάρχει κάποια διαφορά για σένα στο να μεγαλώνει ένα παιδί σε μια καλλιτεχνική οικογένεια σαν τη δική μας;

Δεν έχω σκεφτεί αν υπάρχει κάποια διαφορά μέχρι στιγμής σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο παιδί που δεν μεγαλώνει με καλλιτέχνες. Έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες η μικρή, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι ευθυνόμαστε εμείς γι’ αυτό. Ίσως συμβαίνει από μόνο του, ή τουλάχιστον με οργανικό τρόπο, γιατί υπάρχουν φορές που έρχεται μαζί μας στη δουλειά μας. Τώρα πια είναι σε ηλικία που καταλαβαίνει αρκετά.

Έτσι, και μόνο το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια φωτογράφηση με τον Γιώργο, σε μια πρόβα στο θέατρο ή σε ένα γύρισμα μαζί μου, ίσως την επηρεάζει σε ένα βαθμό. Γενικά προσπαθούμε να τη φέρουμε σε επαφή με την τέχνη, είτε αυτό είναι η επίσκεψη σε ένα μουσείο, είτε μια ταινία στο σινεμά, είτε διαβάζοντας μαζί της παιδικά βιβλία, όχι όμως με σκοπό να γίνει απαραίτητα καλλιτέχνης. Θέλουμε η επαφή της με την τέχνη να την καλλιεργήσει ως προσωπικότητα και να την εξελίξει ώστε να σκέφτεται με ανοιχτό μυαλό.

Νεφέλη Κουρή

Θέλω να μου πεις για τη σχέση σου με τον Γιώργο. Τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις τόσο πολύ ερωτευμένη μαζί του;

Αυτό που με συγκίνησε στον Γιώργο από την αρχή ήταν η ευγένεια και ο σεβασμός που έχει σαν άνθρωπο, το πάθος και η αγάπη που έχει για εμάς, την οικογένειά του, αλλά και για τη δουλειά του. Το γεγονός επίσης το ότι είναι ένας φωτογράφος με ενέργεια και βλέμμα μικρού παιδιού και κάθε μέρα εξελίσσεται και γίνεται καλύτερος και πάντα θέλει το αποτέλεσμά του να είναι άψογος.

Τελικά η οικογένεια σκοτώνει τον έρωτα ή αυτό είναι άλλο ένα κλισέ που τα σύγχρονα ζευγάρια το έχουν ξεπεράσει;

Εμείς, καλώς ή κακώς, κάναμε πολύ γρήγορα οικογένεια με τον Γιώργο. Δεν προλάβαμε να ζήσουμε και πολλά οι δυο μας. Αυτό έχει το θετικό ότι ακόμα γνωριζόμαστε και ανακαλύπτουμε ο ένας τον κόσμο του άλλου μέσα στην οικογένεια. Ο ερχομός ενός παιδιού είναι καθοριστικός και κατευθύνει τη σχέση, αλλά νιώθω πως μεγαλώνουμε όλοι μαζί αγαπημένοι και προσπαθούμε να λύνουμε το όποιο πρόβλημα με υπομονή, κατανόηση και αλληλοσεβασμό.

Η ηλικία και οι σπουδές της ηθοποιού

Η Νεφέλη Κουρή γεννήθηκε το 1989 και είναι 33 ετών. Ήταν η προτελευταία από τις κόρες μίας μεσοαστικής πολύτεκνης οικογένειας και μεγάλωσε στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Τελειώνοντας το σχολείο, άρχισε να σπουδάζει Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρόλα αυτά, η αγάπη της για τις Τέχνες την ώθησε να δώσει σε πολλές σχολές, καταλήγοντας στο Ωδείο Αθηνών. Ως ηθοποιός, έχει συμμετάσχει σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο.

Νεφέλη Κουρή

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο ρόδο εξελίξεις (24-25/10): Ο Καστρινός εμφανίζεται στη Γερακιανή - Εξελίξεις με την υγεία του Λευτέρη

Μαύρο Ρόδο: Σε δύσκολη θέση η Αγγελική - Κοντά στο να αποκαλυφθεί η σχέση της με τον Βίκο