Από Ελένη Μήτση

Μετά το φιλί του Πέτρου στη μοναχή Ελισάβετ, το Μαύρο ρόδο έχει αποκτήσει άλλο νόημα, ωστόσο το κοινό, που παρακολουθεί τη σειρά αντιλαμβάνεται πως πολλά γεγονότα έχουν απορυθμίσει το μοναστήρι γενικότερα. Στο επεισόδιο της Τρίτης 18/10 αναμένεται να δούμε τις αντιδράσεις της νεαρής κοπέλας αλλά και των γύρω της...

Οι εξελίξεις στο Μαύρο ρόδο για την Τρίτη 18/10

Η παρέα του Πέτρου βρίσκεται στην ταβέρνα όταν ανοίγεται κουβέντα για το στοίχημα με τον Πέτρο. «Σιγά μη ρίξεις την καλόγρια, κάποια πράγματα δεν είναι για όλους! Εντάξει, δέξου απλά την ήττα σου», του λέει, αλλά ο Πέτρος του απαντάει: «Πιστεύω πως νιώθει πράγματα, το νιώθω κι εγώ στον τρόπο που με κοιτάζει, το βλέμμα της», λέει. Ωστόσο ο φίλος του τού υπενθυμίζει: «Κοίτα μην ξεχάσεις το στοίχημα και βρεθείς ερωτευμένος με την καλόγρια».

Δεν ξέρουν όμως πως η Τασούλα άθελά της τα ακούει όλα και σοκάρεται. Δεν αντέχει να μην αποκαλύψει αυτό που άκουσε από τα παιδιά για την Ελισάβετ και το λέει στον Γεράσιμο, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει την Ελισάβετ: «Αυτός ο φίλος της Ολγας, ο Πέτρος, έμαθα από την Τασούλα ότι σε είχε βάλει στοίχημα», της λέει και εκείνη αναρωτιέται τι εννοεί. «Εβαλε στοίχημα με τους φίλους του αν θα σε ρίξει ερωτικά», της εξηγεί και η Ελισάβετ ταράζεται και αποφασίζει να φύγει μέσα στη νύχτα για το μοναστήρι. Ομως, ο Λευτέρης θα της χαλάσει τα σχέδια, ενώ ο Φραγκίσκος απειλεί να προκαλέσει καινούριες αναταραχές.

Όλα όσα θα δούμε την Τετάρτη 19/10 στη σειρά

Ο Γιώργος έρχεται σε σύγκρουση με τον Σταυρίνο σχετικά με τη στάση του απέναντι στον Σαράντο. Μια ακόμη προκλητική κίνηση του Σαράντου θα δημιουργήσει νέες εντάσεις με τον Γιώργο. Από την άλλη, ο Λευτέρης ζητάει από την ηγουμένη μια μεγάλη χάρη: «Σε παρακαλώ, θέλω να μείνει λίγο παραπάνω η κόρη μου μαζί μου! Εχει ακόμα πίκρα μέσα της για μένα, προσπαθώ χρόνια με τη συζήτηση να την κάνω να καταλάβει πως δεν έφτιαξα εγώ για τον χαμό της μητέρας της, αλλά εκείνη αυτό πιστεύει. Σαν χάρη το ζητάω, θέλω να της επιτρέψετε να μείνει λίγο ακόμα μαζί μας, θέλω να τη χαρώ παραπάνω».

Η Κύρα συναντά τον Βίκο σε μια προσπάθεια μεσολάβησης για να βοηθήσει την Αγγελική και τώρα η τελευταία καλείται να αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα. Στο μαγαζί του Θέμη εμφανίζεται ένα νέο πρόσωπο, που φαίνεται πως έχει κάποια σχέση με τη Γερακιανή. Ενώ η παρέα αναχωρεί, ο Πέτρος μένει στο χωριό με πρόφαση τις εργασίες στο μοναστήρι: «Εγώ θα μείνω, πρέπει να επιβλέψω τις εργασίες για το μοναστήρι, δεν μπορώ να κάνω αυτές τις δουλειές από μακριά», ισχυρίζεται, αλλά οι φίλοι του είναι σίγουροι πως μένει για την Ελισάβετ, την οποία θέλει να προσπαθήσει και πάλι να προσεγγίσει. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, η μυστηριώδης εξαφάνιση του Γιώργου έχει φέρει τα πάνω-κάτω στο χωριό και όλοι τον ψάχνουν.

Οι υποψίες πέφτουν πάνω στον Σαράντο. Η επίσκεψη της ηγουμένης κάνει την Ελισάβετ να αλλάξει γνώμη σε σχέση με την παραμονή της στο σπίτι: «Κόρη μου, καταλαβαίνω πως θέλεις να επιστρέψεις στο μοναστήρι, στον οίκο του Θεού, αλλά ο Πανάγαθος είναι παντού και μας βλέπει και μας προσέχει. Πιστεύω όμως πως λίγες μέρες ακόμα να καθίσεις δίπλα στον πατέρα σου θα κάνει καλό στις σχέσεις σας και πιστεύω πως με τη βοήθεια του Θεού αυτές θα φτιάξουν».

Μαύρο Ρόδο Ελισάβετ

«Μα γερόντισσα, θέλω να γυρίσω στο μοναστήρι, εκεί ανήκω! Εδώ φοβάμαι πως ο Πονηρός θα προσπαθήσει να με βγάλει από τον σωστό τον δρόμο», της απαντάει η Ελισάβετ, αλλά η γερόντισσα την ενθαρρύνει: «Με την προσευχή και με τη βοήθεια του Κυρίου δεν θα τον αφήσεις να σε νικήσει».

Η μοναχή Κασσιανή διαφωνεί με την ηγουμένη και με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της Ελισάβετ, ενώ η Πολυξένη αντιδράει στα σχέδια που έχει ο Λευτέρης για την κόρη του και τον Πέτρο: «Είναι μια τρέλα αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Το κορίτσι μεγάλωσε και ζει στο μοναστήρι, δεν έχει ιδέα από αυτά τα πράγματα! Γιατί προσπαθείς να της αλλάξεις γνώμη για την απόφαση που έχει πάρει, δεν μπορώ να σε καταλάβω. Αφησέ τη να κάνει αυτό που επέλεξε! Ακούς εκεί, να την κάνεις να ερωτευτεί τον Πέτρο! Πού ακούστηκε αυτό!».

Με ποιο τρόπο θα προσπαθήσει η Ελισάβετ να πείσει τους πάντες για την αποστολή της;

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Μαύρο Ρόδο - spoiler: «Ήταν ακόμη παντρεμένος όταν...» - Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης αποκαλύπτει και "καίει" τον Λευτέρη

Μαύρο ρόδο: «Για να προσεγγίσω τον ρόλο...» - Οι δυσκολίες της Φωτεινής Παπαθεοδώρου που υποδύεται τη μοναχή Ελισάβετ