Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η αγαπημένη σειρά του Open, «Κόκκινο Ποτάμι» που καταχειροκροτείται κάθε εβδομάδα στα social media, επιστρέφει απόψε (16/10) με ένα νέο καθηλωτικό επεισόδιο στο οποίο θα δούμε την προσπάθεια της Ιφιγένειας να σώσει το μωρό της.

Τι θα δούμε σήμερα (16/10) στο Κόκκινο Ποτάμι

Η Ιφιγένεια αγωνιά για τη ζωή του γιου της. Οι αρμόδιοι γιατροί θεωρούν το παιδί καταδικασμένο. «Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε. Από εδώ και πέρα ο Θεός», της λένε. «Παναγία μου, εσύ που είσαι μάνα, σώσε το παιδί μου. Δεν έχω κανέναν άλλο στον κόσμο», προσεύχεται και κλαίει. Όμως αυτό που δεν ξέρει είναι ότι έχει έναν φύλακα άγγελο επί γης. Κι αυτός είναι ο Δημοσθένης. Ο γιατρός έρχεται σε σύγκρουση με τους συναδέλφους του. «Δεν μπορείτε απλά να λέτε ότι δεν γίνεται τίποτα», τους φωνάζει και οργανώνει κρυφά έκτακτο χειρουργείο. Όμως η Ιφιγένεια δεν το εκτιμάει και αντιδρά άσχημα. Εκείνος προσπαθεί να την καθησυχάσει αλλά η Ιφιγένεια είναι σαν αγρίμι.

Η συνθήκη ειρήνης

Ο Λουκάς (Μανώλης Κλωνάρης) οργανώνει τον εκμαυλισμό της Ανθής σ’ ένα ύποπτο καφέ αμάν. Εκείνη δεν ξέρει τι την περιμένει. Είναι όμορφη και πολύ ταλαντούχα τραγουδίστρια, με σπουδές κλασικού τραγουδιού στην Τραπεζούντα. Καλομαθημένη μοναχοκόρη από εύπορη οικογένεια, δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στην απότομη αλλαγή συνθηκών. Άπειρη από την πραγματική ζωή, τελικά αποδεικνύεται εύκολο θύμα του ξαδέλφου της Λουκά, που αναλαμβάνει να την εισάγει στον κόσμο της πορνείας και του εύκολου χρήματος. Εκείνη αντιδρά αλλά αυτός με τη σειρά του δεν διστάζει να την παραδώσει στη βία του υποκόσμου.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν, στο Παρίσι προετοιμάζεται η συνθήκη ειρήνης με την Τουρκία… Ο Εμίρ, πάλι, που δεν αντέχει τις αγριότητες των συμπατριωτών του, λιποτακτεί και παίρνει μαζί και τον Νίκο, τον ανεπίσημο αρραβωνιαστικός της Ανθής στη Σαμψούντα.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Κόκκινο Ποτάμι: Η ιστορία τους έχει άρωμα μπισκότου - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το νέο ζευγάρι της σειράς

«Ό,τι έχει απομείνει από τον Μίλτο...» - ''Σπάραξε'' το twitter με τη σκηνή του Ιωάννη Παπαζήση στο Κόκκινο ποτάμι