Από Ελένη Μήτση

Άλλη μια εβδομάδα με συνταρακτικές εξελίξεις, που δε θα είναι καθόλου αδιάφορες θα παρακολουθήσει από τη Δευτέρα 17/10 μέχρι και την Πέμπτη 20/10 το φανατικό κοινό του Σασμού. Τόσο η συνάντηση του Αστέρη με την Αργυρώ θα είναι καρμική, όσο και αυτό, που θα ανακαλύψει η Άσπα...

Όσα θα δούμε στη σειρά την εβδομάδα

Δευτέρα 17/10

Ο Παύλος δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα. Η Κρήτη είναι μικρή και ειδικά το χωριό στο οποίο μένει. Έτσι δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην γυναίκα του. Εκείνη με την οποία τους συνδέει ένας μεγάλος έρωτας και ο θάνατος ενός παιδιού πριν είκοσι χρόνια. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, όμως
όχι η αγάπη που είχε ο ένας για τον άλλον.

Έτσι, όταν τον δει μπροστά της η Αιμιλία θα μείνει εμβρόντητη. «Ποιος είσαι εσύ; Ο άντρας μου πέθανε πριν 20 χρόνια. Πνίγηκε για την ακρίβεια. Έχω από τότε να τον δω. Τι είδους κακόγουστο αστείο μου σκαρώνεις όποιος και αν είσαι;», τον ρωτάει. Ο Παύλος δεν έχει άλλη επιλογή από το να δώσει εξηγήσεις στην πρώην γυναίκα του.

Μεταξύ άλλων τη ρωτάει πού πήγε η αγάπη που του είχε και γιατί παντρεύτηκε τον καλύτερό του φίλο, τον Δημήτρη. Η Αιμιλία θα κομπιάσει και δεν θα του δώσει καμία απάντηση. Το σίγουρο είναι πως όταν οι δρόμοι τους χωριστούν, εκείνη θα έχει αναθεωρήσει τα συναισθήματά της για τον πρώην άντρα της. Ο Νικηφόρος φεύγει στην Αθήνα για να βρει τον Μανόλη αλλά δεν τα καταφέρνει.

Μιλάει με την Κλαίρη και όταν και εκείνη τον βεβαιώνει πως δεν έχουν συναντηθεί εδώ και μέρες, καταλαβαίνει πως μάλλον ο φίλος του κινδυνεύει. Του αφήνει το εξής μήνυμα στον τηλεφωνητή, με την ελπίδα ο κολλητός του να το ακούσει κάποια στιγμή: «Μάνο, ανησυχούμε όλοι. Πού είσαι; Ξέρεις πως ό,τι και αν έχει συμβεί μπορούμε να βρούμε λύση, έτσι δεν είναι; Στείλε μου μόνο να μου πεις πως είσαι καλά. Τίποτε άλλο! Και καλά εμένα δεν με σκέφτεσαι.

Μαρίνα - Παύλος

Η Κλαίρη όμως που σε περιμένει από λεπτό σε λεπτό, δεν σε νοιάζει;». Ο μεγαλύτερος φόβος του Αντώνη και της Μαρίνας γίνεται πραγματικότητα. Μόλις ο Παύλος μαθαίνει πως οι δυο τους ετοιμάζονται να παντρευτούν γίνεται έξαλλος και κάνει τα πάντα για να τους το χαλάσει. «Σαν να τρελάθηκες μου φαίνεται, ξαδέλφη. Η μνήμη τού Μάρκου είναι ακόμα ζωντανή, ο Πετρής μας χάθηκε, ο Αγγελος επίσης κι εσύ μου σκέφτεσαι παντρολογήματα. Δεν είναι η ώρα, ούτε η στιγμή και καλά θα κάνεις να κάτσεις στο σπίτι σου», της λέει κοφτά και μάταια ο Αντώνης προσπαθεί να του αλλάξει γνώμη. «Παύλο, είμαστε ενήλικες.

Δεν νομίζεις ότι δεν σου πέφτει λόγος για το τι θα κάνουμε στη ζωή μας; Δεν ενοχλούμε κανέναν, δεν ζητάμε κάτι από κανέναν και στην τελική αν κάποιος δεν θέλει, να μη σταθεί στο πλευρό μας. Η αγάπη μας όμως είναι αληθινή και είναι η μόνη που μας έχει σώσει στις αγριότητες που έχουμε ζήσει εδώ στα βουνά». Ο Παύλος όμως δεν ακούει κουβέντα. Στο μεταξύ, η Άσπα ανακαλύπτει ένα δαχτυλίδι στα προσωπικά αντικείμενα του Άγγελου
και καταλαβαίνει πως ο αγαπημένος της είχε σκοπό να της κάνει πρόταση γάμου. «Μην κλαις, Άσπα μου», την παρηγορεί λίγο αργότερα η Αργυρώ.

Φαίνεται πως η αγάπη σας δεν ήταν γραφτό να ζήσει για πολύ. Η αγάπη που έχεις πάντως για εκείνον μέσα σου, θα μείνει για πάντα». H Άσπα σκουπίζει τα δάκρυά της και υπόσχεται για πρώτη φορά στη ζωή της να κάνει τον ένοχο να πληρώσει και ζητά τη βοήθεια του Παύλου. Κι ενώ η Βασιλική έχει δεύτερες σκέψεις για τον γάμο της με
τον Μαθιό, ο Αντώνης έχει μια συζήτηση με τον Ευθύμη. Την ίδια ώρα, η Άσπα επισκέπτεται τον Παύλο και του ζητά κάτι που δεν θα περίμενε κανείς.

Τρίτη 18/10
Η Αργυρώ προσπαθεί να κρατήσει τον Σταύρο στην Κρήτη και να σώσει τον γάμο της, παρόλο που εκείνος επιμένει πως θα ήταν καλύτερα να φύγει μακριά. «Σταύρο, εδώ είναι στο σπίτι σου πλέον. Εγώ και ο Πετράκης έχουμε την ανάγκη σου. Δεν θα αντέξουμε σε αυτό το σκληρό μέρος χωρίς εσένα. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να μας
βρει», του λέει και φαίνεται να γλυκαίνει τον πόνο που έχει εκείνος μέσα του.

Εκτός όμως από την Αργυρώ, και η Μαρίνα φαίνεται να έχει προβλήματα με τον άνθρωπό της εξαιτίας του Παύλου. Για την ακρίβεια, ο γάμος της με τον Αντώνη φαίνεται πως κρέμεται από μια κλωστή από τη στιγμή που ο Παύλος δεν δίνει την έγκρισή του να ενωθούν αυτοί οι δύο με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Την ίδια στιγμή, ο Νικηφόρος είναι αποφασισμένος να εξιχνιάσει τον θάνατο του πατέρα του και επιστρατεύει τη βοήθεια του Μανόλη, ενώ ο Μαθιός και η Βασιλική περνούν τη χειρότερη στιγμή στη σχέση
τους μέχρι τώρα. Καθώς όλοι μοιάζουν να στέκονται σε κινούμενη άμμο, η Αργυρώ θα βρεθεί για μια ακόμα φορά αντιμέτωπη με τον Αστέρη, μόνο που τώρα θα είναι παρόντες και ο Σταύρος με τη Στέλλα.

Τετάρτη 19/10

Οι τέσσερίς τους θα συναντηθούν απρόσμενα σε ένα εστιατόριο της Κρήτης και καθώς θα υπάρχει κόσμος ανάμεσά τους, θα θελήσουν να κρατήσουν τους τύπους για να μην εκτεθούν. Η ένταση ανάμεσα στα δύο ζευγάρια δεν θα αργήσει να δημιουργήσει επεισόδιο, ενώ λίγο πιο μακριά στο σπίτι του Μαθιού και της Βασιλικής, η ένταση που υπάρχει οδηγεί σε αδιέξοδο το πρώην αγαπημένο ζευγάρι. «Δεν θέλω τη βοήθειά σου, Μαθιό.

Ο γιος μου έχει αρχίσει να χάνει τον εαυτό του και είναι το μόνο που με νοιάζει πλέον. Επηρεασμένος από όσα συμβαίνουν γύρω του θέλει να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να κάνει κακό σε κάποιον μόνο και μόνο για να μάθει την αλήθεια. Θέλει να κυκλοφορεί με όπλο, έχει παρατήσει το πανεπιστήμιο, τη φίλη του και εσύ μου λες απλά πως θα βρούμε μια λύση. Δεν θέλω λύση λοιπόν. Θέλω να πάω μόνη μου να σώσω τον γιο μου», είναι τα λόγια της και οι λέξεις της πέφτουν σαν σφαίρες στο στήθος του.

Η ξαδέλφη της Αργυρώς ξέρει πως μόνο με έναν τρόπο θα διώξει τη θλίψη που κρύβει μέσα της και αυτός είναι η εκδίκηση. Ξέρει ακόμα πως μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να τη βοηθήσει να εκδικηθεί για τον θάνατο του Αγγελου και αυτός φυσικά είναι ο Παύλος Βρουλάκης. Δεν θα αργήσει λοιπόν να τον επισκεφθεί για να του ζητήσει να βγάλει από τη μέση τον άντρα που της χάλασε το όνειρο, δηλαδή να σκοτώσει τον Κώστα που της στέρησε το πιο αγαπημένο της πρόσωπο πάνω στη γη, τον Άγγελο.

Ο Παύλος στην αρχή θα φανεί πως δεν συμφωνεί με την ιδέα της και μάλιστα θα επέμβει και η Μαρίνα για να τον σταματήσει. Όταν όμως ο ξάδελφος του Μάρκου Βρουλάκη συνειδητοποιήσει πως η Άσπα θέλει διακαώς την καταστροφή τού πρώην άντρα της, θα δώσει στον Ευθύμη μια πολύ επικίνδυνη εντολή. Την εξόντωση του Κώστα στη φυλακή.

Φραγκιαδάκης


Πέμπτη 20/9

Στο μεταξύ, η Καλλιόπη έχοντας επιστρέψει στο σπίτι της, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή παρέα με τους γιους της αλλά κυρίως αυτό που θέλει είναι να προσεγγίσει τον Αστέρη και να του δώσει να καταλάβει πως ήθελε απλά να προστατεύσει την οικογένειά της. Ο Αστέρης δεν φαίνεται όμως να θέλει να την ακούσει και έτσι βρίσκει χίλιες δικαιολογίες προκειμένου να μη μένει στο σπίτι.

Μακριά από το σπίτι των Σταματάκηδων, ο Λευτέρης και ο Πάνος έχουν μπει σε ανταγωνισμό και ο Ευθύμης
προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα τους. Παράλληλα ο Λευτέρης συνεχίζει να πολιορκεί τη Θοδώρα, όμως εκείνη πριν του δοθεί ολοκληρωτικά θέλει να τεστάρει τα συναισθήματά του. Στο μεταξύ, ο Νικηφόρος επιστρέφει στην Κρήτη και μαθαίνει από τον Μαθιό πως με τη Βασιλική ετοιμάζονται να χωρίσουν, και η ευθύνη
βαραίνει εκείνον και τις πράξεις του.

Λίγο αργότερα πηγαίνει στη Βασιλική να της μιλήσει. «Μάνα, κανείς δεν θα σε αγαπήσει όσο ο Μαθιός. Ξεχνάς τι έχει περάσει για είναι κοντά σου; Ξεχνάς πως ακόμα και μέσα από τη φυλακή εσένα είχε μόνο στον νου του; Μην είσαι αυστηρή μαζί του. Δεν θα αντέξω το βάρος του χωρισμού σας. Θέλω μόνο να σε βλέπω καλά και αυτό συμβαίνει μόνο όταν είσαι κοντά του», της λέει και την ηρεμεί. Του υπόσχεται να τον βρει και να μιλήσουν. Ο Μανόλης έρχεται για ακόμη μια φορά σε σύγκρουση με τον πατέρα του.

Δείτε επίσης στο tv-24.gr:

Ποινική δίωξη για βιασμό στον πρώην σκηνοθέτη του Σασμού, Κώστα Κωστόπουλο

Σασμός Spoiler: Η σκηνή που θα «ραγίσει» καρδιές - Η πρώτη συνάντηση του Παύλου και της Αιμιλίας